Binnenbeits

Begint uw houten meubilair of houten vloer binnenshuis te slijten? Het liefst wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Met de binnen beits geeft u het echt de bescherming die het nodig heeft. Wij bieden als enige in Nederland de kwalitatief hoge producten van Baufix aan tegen een scherpe prijs.

 • Binnen 1 a 2 werkdagen in huis
 • Verzending naar de hele Benelux
 • Gratis verzending vanaf €50,-

Uw hout verrijken met binnenbeits

Het gebruik van binnenbeits is een ideale oplossing om houten oppervlakken binnenshuis te beschermen en te behouden. Het helpt bij het voorkomen van slijtage, waardoor u langer van houten meubels of vloeren kunt genieten. Hoewel beitsen vaak wordt geassocieerd met buitentoepassingen, zoals het beschermen van tuinmeubels of schuttingen tegen weersinvloeden zoals extreme droogte of vocht, is het ook essentieel voor binnengebruik.

Binnenshuis kan hout namelijk ook worden aangetast door verschillende factoren, zoals vuil en vocht. Een hoogwaardige binnenbeits biedt niet alleen bescherming tegen deze elementen, maar ook tegen krassen en andere vormen van slijtage. Door binnenbeits te gebruiken houdt u het hout gezond en blijft het uiterlijk en karakter van het houtwerk beter. In ons assortiment vindt u een breed aanbod aan geschikte binnenbeitsen voor elke behoefte.

De voordelen van binnen beits kopen

Wilt u het houtwerk graag verfraaien, dan is beits kopen precies hetgeen dat u nodig hebt. U maakt gebruik van de volgende voordelen:

 • Optimale bescherming: Binnenbeits beschermt hout tegen slijtage, krassen en vlekken. Het helpt het hout te behouden en verlengt de levensduur.
 • Verbeterde uitstraling: Het verfraait houten oppervlakken door de natuurlijke houtnerf te accentueren. Er is een breed scala aan kleuren en afwerkingen beschikbaar, waardoor u de uitstraling kunt kiezen die bij uw interieur past.
 • Vochtregulerend: Hoewel het geen volledige waterdichtheid biedt zoals buitenbeits, helpt binnenbeits het hout enigszins te beschermen tegen vocht en luchtvochtigheid, wat belangrijk kan zijn in bepaalde binnenomgevingen.
 • Eenvoudig in gebruik: Binnenbeits is vaak makkelijker aan te brengen dan sommige andere houtafwerkingen. Het dringt snel in het hout en vereist meestal minder voorbereiding.
 • Goed te onderhouden: Oppervlakken behandeld met binnenbeits zijn meestal makkelijker schoon te maken en te onderhouden dan onbehandeld hout.

Voor welke binnenbeits kiest u?

Binnenbeits is er in veel varianten. Zo kunt u kiezen voor dekkende binnenbeits, maar ook binnenbeits die transparant zijn, behoren tot de mogelijkheden. Het primaire onderscheid tussen dekkende en transparante binnenbeits is de mate van zichtbaarheid van de houtnerf. Dekkende beits wordt toegepast om een volledig dekkende laag te creëren, waarbij de houtnerf niet meer zichtbaar is, terwijl het hout toch goed beschermd wordt tegen schade.

Transparante binnenbeits daarentegen behoudt de zichtbaarheid van de natuurlijke houtnerf. Het voegt een subtiele kleur toe en biedt iets minder bescherming dan dekkende beits, maar behoudt de natuurlijke uitstraling en textuur van het hout.

De keuze tussen dekkende en transparante hout beits hangt dus af van uw voorkeur in uitstraling: wilt u een natuurlijke uitstraling behouden of kiest u voor maximale bescherming?

Binnen beits aanbrengen

Onze beits voor binnen gebruikt u voor alle toepassingen binnenshuis als bijvoorbeeld meubelen, de vloer, lambriseringen, deuren, schroten etc. Een bijkomend voordeel van binnenbeits is dat deze geurarm is en snel opdroogt. Zo kunt u lekker snel doorwerken zonder last van nare geurtjes in uw huis. U leest hieronder hoe u binnen beits het beste kunt aanbrengen:

 • Stap 1 | Hout controleren en schoonmaken: Inspecteer het hout op beschadigingen of oneffenheden. Maak indien nodig het hout grondig schoon met een licht vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.
 • Stap 2 | Schuren: Schuur het houtoppervlak lichtjes met fijn schuurpapier. Dit verbetert de hechting van de beits. Verwijder na het schuren alle schuurstof met een schone doek.
 • Stap 3 | Afdekken en afplakken: Bescherm de omgeving met afdekzeil en plak delen die u niet wilt beitsen met schilderstape.
 • Stap 4 | Beits openen en roeren: Open de beits en roer deze goed door voor een egale kleur en consistentie.
 • Stap 5 | Aanbrengen van de eerste laag beits: Breng met een kwast of roller de eerste laag beits gelijkmatig aan. Werk in de richting van de houtnerf voor het beste resultaat. Laat de beits drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Stap 6 | Opschuren en tweede laag aanbrengen: Schuur het oppervlak lichtjes op nadat de eerste laag droog is. Dit helpt de tweede laag beter te hechten. Breng een tweede laag beits aan voor een diepere kleur en betere bescherming.

Ons ruime assortiment beits voor binnen

Wenst u uw houtwerk binnenshuis effectief te beschermen terwijl u de natuurlijke schoonheid van het hout behoudt? Kies dan voor onze binnenbeits. Als exclusieve aanbieder van BAUFIX-producten in Nederland, bieden wij u hoogwaardige houtbeits van topkwaliteit voor binnen. U profiteert bovendien van een snelle levering, zodat uw project geen onnodige vertraging oploopt.

Online binnen beits bestellen bij Fixza

Bestel vandaag nog uw favoriete beits bij Fixza en ga snel aan de slag. Heeft u vragen of behoefte aan professioneel advies voor uw specifieke situatie? Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.