Gekleurde muurverf

Ontdek een scala aan muurverf kleuren voor binnen bij Fixza,  van het Duitse merk Baufix. Kies uit een breed assortiment gekleurde muurverf en metallic muurverf, beschikbaar in handige 1 liter en 2,5 liter verpakkingen. Transformeer eenvoudig je interieur om met deze professionele verfproducten in vele mooie muurverf kleuren, allemaal binnen handbereik bij Fixza.

Muurverf Kleuren en Metallic Muurverf van Baufix: Transformeer je woonkamer of slaapkamer met Stijl

Het kiezen van de juiste kleur voor je muren kan een aanzienlijke impact hebben op de algehele sfeer en uitstraling van je interieur. Baufix, een vertrouwd merk in de wereld van verf, biedt een breed scala aan muurverf kleuren en metallic muurverf die je interieurontwerp naar een hoger niveau kunnen tillen. Op deze informatie pagina van Fixza over muurverf kleuren gaan we de voordelen van het gebruik van Baufix muurverf bespreken en je laten zien hoe je de perfecte kleur kunt kiezen voor elke kamer in je huis.

Muurverf Kleuren kiezen met een RAL Kleurenwaaier

Een van de eenvoudigste manieren om de perfecte kleur voor je muren te kiezen, is door gebruik te maken van een RAL kleurenwaaier. Deze kleurenwaaier bevat een uitgebreide keuze aan kleuren met specifieke RAL codes en bijbehorende benamingen, waardoor je precies kunt bepalen welke kleur je wilt. Baufix biedt een breed scala aan muurverf kleuren die overeenkomen met de RAL kleurcodes, waardoor je gemakkelijk de gewenste tint kunt vinden en bestellen.

Het Kiezen van de Beste Kleurencombinatie

De keuze van muurverf kleuren is niet beperkt tot slechts één tint. Het verkeerd combineren van verschillende kleuren kan een dramatisch effect hebben op de uitstraling van een kamer. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste kleurencombinatie voor jouw woonkamer, slaapkamer of hobbykamer:

 • Kleurpsychologie: Kleurpsychologie speelt een cruciale rol bij het selecteren van de juiste muurverf voor een ruimte. Kleuren kunnen emoties en stemmingen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, kalme blauwe tinten zijn ideaal voor slaapkamers, terwijl levendig rood geschikt kan zijn voor een energieke woonkamer. Het begrijpen van kleurpsychologie helpt bij het creëren van de gewenste sfeer en het verbeteren van jouw interieurontwerp, waardoor de ruimte comfortabeler en uitnodigend wordt.
 • Contrast: Contrast is een belangrijk en krachtig ontwerpelement bij het selecteren van muurverf kleuren voor elke ruimte. Door contrast te creëren tussen muren en andere elementen zoals meubels of decoratie, kun je visuele interesse toevoegen aan de ruimte. Een accentmuur in een contrasterende kleur kan bijvoorbeeld de aandacht trekken en een gevoel van diepte en dynamiek toevoegen aan je interieur. Met de juiste contrast kleuren kun je de algehele esthetiek en uitstraling van een ruimte versterken. Hieronder een door Fixza samengestelde lijst met goed bij elkaar passende contrastkleuren:
 1. Muurverf Zwart en Wit: Een klassieke keuze die een sterk contrast biedt. Een witte muur met zwarte accenten of omgekeerd kan een tijdloze elegantie toevoegen.
 2. Muurverf Blauw en Oranje: Deze complementaire kleuren zorgen voor een levendige en uitgebalanceerde combinatie. Ze kunnen een harmonieuze sfeer creëren, ideaal voor woonkamers of eetruimtes.
 3. Muurverf Grijs en Geel: Een grijze achtergrond met heldere gele accenten kan een moderne en frisse uitstraling geven aan een kamer.
 4. Muurverf Groen en Rood: Hoewel ze complementair zijn, kan het subtiel gebruik van groen en rood een prachtige contrastcombinatie opleveren die een ruimte levendigheid en evenwicht geeft.
 5. Muurverf Paars en Goud: Een koninklijke combinatie die luxe en verfijning uitstraalt. Paars op de muren met gouden accenten en decoraties kan een weelderige uitstraling creëren.
 6. Neutrale muurverf en Neon: Combineer neutrale grijstinten met felle neonkleuren zoals roze, groen of geel voor een eigentijdse en gedurfde uitstraling.
 7. Muurverf in Aardetinten en Turkoois: Het mengen van warme aardetinten zoals bruin en beige met een heldere turkoois accentmuur kan een rustgevende en toch levendige omgeving creëren.
 8. Muurverf Zachtroze en Marineblauw: Deze combinatie van zachtheid en diepte werkt goed in slaapkamers of kinderkamers, waar een vleugje speelsheid wordt gewaardeerd met de muurverf kleuren roze en blauw.
 • Kleurmonsters: Probeer muurverfmonsters op een klein gedeelte van de muur voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit helpt je om de kleur in verschillende lichtomstandigheden te bekijken.

Zoals hierboven ook al benoemd is wel essentieel om kleurstalen te testen in de specifieke ruimte waar je ze wilt gebruiken, omdat de lichtinval en de algehele inrichting de perceptie van kleur kunnen beïnvloeden. Bovendien moet je rekening houden met de grootte van de ruimte en je persoonlijke voorkeur bij het kiezen van de juiste contrastkleuren voor jouw muurverfcombinaties.

Het Ontstaan van Metallic Muurverf

Metallic muurverf is ontstaan uit de voortdurende evolutie van verftechnologie en trends in de loop der jaren. Het maken van muurschilderingen met metaaldeeltjes in een bindmiddel is al verschrikkelijk oud, maar tegenwoordig is het een manier om een vleugje luxe en verfijning aan interieurs toe te voegen. Hier is een beknopte geschiedenis van de oorsprong en ontwikkeling van metallic muurverf:

 • Oudheid en traditionele decoratieve verftechnieken: Het gebruik van metaalpoeders zoals goud, zilver en ijzer in verf dateert al van duizenden jaren geleden. In de oudheid werden deze poeders vermengd met bindmiddelen om muurschilderingen en decoratieve afwerkingen te creëren in paleizen en tempels.
 • Moderne ontwikkelingen: In de 20e eeuw begonnen moderne verffabrikanten te experimenteren met nieuwe technieken en materialen om metallic effecten te bereiken zonder het daadwerkelijke gebruik van edele metalen. Ze ontwikkelden verven met metaaldeeltjes zoals aluminium, koper en brons, die de verf een glanzende en sprankelende uitstraling gaven.
 • Populariteit in de hedendaagse interieurontwerpen: Metallic muurverf won aan populariteit in de afgelopen decennia, met een groeiende vraag naar eigentijdse en glamoureuze interieurs. Het gebruik van metallic muurverf biedt ontwerpers maar ook de doe-het-zelf-schilder de mogelijkheid om unieke en verbluffende effecten te creëren die een ruimte er extra chic uit laat zien.
 • Diverse toepassingen: Tegenwoordig wordt metallic muurverf vaak gebruikt voor accentmuren, plafonds, meubels en decoratieve details. Het kan variëren van subtiele glans tot intense glinstering, afhankelijk van de gewenste look.

De Meest voorkomende Metallic Muurverf Kleuren

Metallic muurverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren, hieronder enkele van de meest voorkomende kleuren:

 • Metallic muurverf Zilver: Een klassieke keuze die een moderne uitstraling geeft aan elke kamer.
 • Metallic muurverf Goud: Ideaal voor een luxe uitstraling, vooral in combinatie met warme kleuren.
 • Metallic muurverf Koper: Creëert een unieke, roodachtige glans die een statement maakt.
 • Metallic muurverf Brons: Geeft een subtiele, verfijnde glans aan de muren.

Het Fixza Stappenplan voor het aanbrengen van Metallic Muurverf

Wil je metallic muurverf aanbrengen op een accentmuur in jouw woonkamer of slaapkamer? Volg dan deze eenvoudige stappen, in het Fixza stappenplan metallic muurverf aanbrengen:

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van vuil en stof is.

Bescherm de omliggende oppervlakken met afdekfolie of schildervlies en tape.

Verwijder indien aanwezig los liggende en slecht hechtende verflagen.

Stap 2: Primer laag aanbrengen?

Breng een primer aan op de muur als het een nieuwe of nog onbehandelde muur is.

Stap 3: Basis kleur aanbrengen

Na voldoende uitharding van de primerlaag, kan de basis laag aangebracht worden. Kies hiervoor altijd een kleur die dicht bij de kleur van de metallic muurverf ligt. Het is belangrijk dat de muur die je gaat schilderen met metallic muurverf een effen basis kleur heeft.

Stap. 4: Aanbrengen van de Metallic Muurverf

Roer de metallic muurverf vooraf maar ook tijdens het schilderen regelmatig door, dit om te voorkomen dat de metallic deeltjes naar de bodem zakken. Gebruik een kwast of roller, afhankelijk van het gewenst effect om de metallic muurverf gelijkmatig aan te brengen.

Stap 5: Afwerking

Laat de laatste laag goed drogen volgens de instructies op de verpakking, maar verwijder het schildertape voor dat de verf hard is geworden. Dit voorkomt het scheuren van de schildertape en zo voorkom je dat je allemaal kleine stukjes tape los moet peuteren en het schilderwerk beschadigd.

Voor meer informatie en tips over het aanbrengen van metallic muurverf kun je ons blog: Schilderen en spuiten met Metallic (muur)verf eens doorlezen, hierin worden ook verschillende technieken besproken voor het aanbrengen van metallic muurverf.

Geniet van je prachtige, glinsterende accentmuur!

Bij Fixza kun je eenvoudig online Baufix gekleurde muurverf en metallic muurverf bestellen. Bovendien bieden we gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50.-, waardoor het nog gemakkelijker wordt om je interieur te transformeren en je doe-het-zelf schilderproject te starten.

De conclusie van Fixza over Muurverf kleuren en Metallic muurverf

Met de muurverf kleuren en metallic muurverf van Baufix heb je de mogelijkheid om je woonruimte te personaliseren en een unieke sfeer te creëren. Het gebruik van de juiste kleuren en afwerkingen kan het verschil maken in de uitstraling van elke kamer. Dus, ga op zoek naar de perfecte kleurencombinatie en laat je creativiteit de vrije loop bij het decoreren van je huis met Baufix muurverf!

Fixza, Samen fixen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.