Vloercoating

Fixza biedt hoogwaardige garagevloercoating van het bekende Duitse merk Baufix. Deze coating is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de schadelijke effecten van weekmakers uit autobanden, dus uitermate geschikt voor garagevloeren. Met Fixza garagevloercoating realiseert u een prachtige garagevloer, waardoor uw garage er jarenlang als nieuw uitziet!

De Perfecte Garagevloercoating: Baufix Professionele garagevloer verf

De garage is vaak een over het hoofd gezien deel van ons huis, maar het verdient net zoveel aandacht als de rest van uw woning. In een garage zie je vaak dat de wanden wel gestukadoord zijn, maar dat er geen muurverf op aangebracht is. Wat er dan weer voor zorgt dat de wanden niet goed schoon te houden zijn en er vies uit zien. Met de garagevloer gaat het net zo, er ligt wel een mooie betonvloer of zandcementdekvloer, maar deze is verder niet afgewerkt met een vloercoating en de vloer zit daarom vaak vol vlekken en is erg stoffig.  Maar bij Fixza hebben wij hier een oplossing voor de Professionele garagevloer verf van Baufix, die bestand is tegen weekmakers uit autobanden wat een must is voor garagevloeren. Op deze Fixza informatie pagina zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van garagevloercoating en ontdekken waarom Baufix de beste keuze is voor uw garage.

Welke Vloercoating voor uw Garage?

Wanneer het gaat om het uitzoeken van de juiste garagevloercoating, is het belangrijk om te begrijpen welke opties beschikbaar zijn. Verschillende coatings bieden verschillende voordelen en eigenschappen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Epoxy Coating: 2-Componenten Epoxy-coating  is een duurzame en veelgebruikte keuze als garagevloercoating. Het staat bekend om zijn uitstekende hechting, slijtvastheid en chemische bestendigheid. Echter het nadeel van een 2-componenten Epoxy-coating is dat je er een ervaren verwerker bij nodig hebt om deze coating aan te brengen. 2-Componenten Epoxy-coating bestaat uit een A en een B component die samen gevoegd moeten worden, en vervolgens een exacte tijd mechanisch gemengd dienen te worden. Na het aanmengen is er echter maar een beperkte tijd dat de coating verwerkt kan worden, dit noemt men de Potlife. Als je dan als doe-het-zelf schilder aan het coaten van je garage vloer begint, maar door het gebrek aan ervaring niet snel genoeg handelt, dan heb je de 2-componenten Epoxy-coating hard in het blik zitten. Ook kun je van een 2-componenten coating niet een klein beetje aanmaken zonder dit exact af te wegen.
 • Polyurethaan Coating: 2-Componenten Polyurethaan coatings, in de volksmond beter bekent als PU coatings, hebben over het algemeen een hogere elasticiteit ten opzichte van een Epoxy-coating. Voor het aanbrengen van een 2-componenten PU-coating geld het zelfde als voor de 2-componenten Epoxy-coating, voor de doe-het-zelf schilders is dit door de complexiteit veelal geen aan te aanrader.

1-Component garage vloercoating

Bij Fixza adviseren wij voor particulier doe-het-zelf gebruik dan ook altijd een 1-component coating. Dit type coating is veel minder complex dan een 2-componenten coating, je hoeft geen A en B component af te wegen en door elkaar te mengen. En ook is de potlife van een 1-component coating veel langer, daardoor is er voor de doe-het-zelf schilder veel meer tijd om de coating aan te brengen op de vloer.

Baufix Professionele garagevloer verf:

Baufix 1-component garagevloercoating, geleverd door Fixza is een topkeuze voor wie op zoek is naar de perfecte balans tussen duurzaamheid en eenvoudige toepassing. Deze coating is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen weekmakers uit autobanden en biedt langdurige bescherming voor uw garagevloer. En dit in combinatie met het gebruiksgemak maakt het de ideale vloercoating voor de garage. De Baufix Professionele garagevloer verf is leverbaar in drie kleuren:

Baufix Professionele garagevloer verf antraciet grijs 5 Liter

Baufix Professionele garagevloer verf lichtgrijs 5 Liter

Baufix Professionele garagevloer verf zilvergrijs 5 Liter

Waarom Uw Garagevloer Coaten?

Waarom zou u überhaupt uw garagevloer moeten coaten? Hier zijn enkele belangrijke redenen:

 • Bescherming: Een garagevloercoating beschermt uw vloer tegen olie-, vet- en chemicaliënlekken, evenals tegen slijtage door voertuigen. Dit kan erg handig zijn als u bijvoorbeeld graag aan auto’s of motoren klust
 • Levensduur en schoonmaak: Door uw garagevloer te coaten, verlengt u de levensduur van het oppervlak aanzienlijk. En het schoonmaken van een garagevloer coating is heel eenvoudig te doen met een dweil en een milde zeep.
 • Esthetische waarde: Misschien wel de belangrijkste reden voor veel mensen die de garagevloer gaan coaten, de mooie uitstraling die de garage hierdoor krijgt. Een goed gekozen coating kan de uitstraling van uw garage namelijk aanzienlijk verbeteren en een schone en professionele uitstraling geven.
 • Verkoop woning: Bij het verkoop klaarmaken van een woning wordt de garage nog vaak vergeten, terwijl dit in veel gevallen de ruimte is waar het verschil mee gemaakt kan worden. In een bestaande garage zijn de wanden en vloer vaak vlekkerig en vies, en het plafond is meestal niet eens geschilderd. Dit geeft een sombere uitstraling aan uw garage, en de toekomstige koper zal er alleen een opslagplaats voor fietsen, tuinmeubelen en de grasmaaier in zien. En daar kunt u zelf heel eenvoudig verandering in brengen door de muren en het plafond te verven met een frisse witte muurverf , en de garagevloer te voorzien van garagevloer coating. Op deze eenvoudige manier tovert u uw oude donkere garage om in een prachtige grote hobby of fitnessruimte, en dit geeft uw woning een grote meerwaarde tegen een relatief kleine investering. Bent u opzoek naar nog meer tips om een woning verkoop klaar te maken, lees dan ons blog:   Tips voor het verkoopklaar maken van de woning

Wat Is De Beste Vloer Voor uw Garage?

De keuze van de beste vloer voor uw garage hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Als duurzaamheid en onderhoudsgemak belangrijk voor u zijn, is Baufix Professionele garagevloer verf verkocht door Fixza een uitstekende optie. Deze coating is bestand tegen weekmakers uit autobanden en biedt langdurige bescherming tegen schadelijke invloeden. Ook heeft onze garagevloer coating een Hoge slijtvastheid en is water-, UV- en weersbestendig en daarmee geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Wat erg handig is als u zowel de betonnen garagevloer en de betonvloer onder de carport wilt coaten, dan kan dat met de zelfde Baufix Professionele garagevloer verf.

Zelf Garagevloercoating Aanbrengen

Het aanbrengen van garagevloercoating kan een prima doe-het-zelf-project zijn als u de juiste stappen volgt. Hieronder het Fixza stappenplan voor het zelf aanbrengen van vloercoating in uw garage:

 1. Voorbereiding: Begin met het grondig reinigen van de vloer om vuil, olie en andere verontreinigingen te verwijderen. Repareer na voldoende droging van de vloer eventuele scheuren of gaten in het oppervlak van de vloer. Zeer gladde vloeren moeten vooraf opgeruwd worden met een schuurmachine. Kleine vloeren kunnen eenvoudig met een handschuurmachine opruwt worden, echter voor grotere oppervlakken is een Roterende vloerschuurmachine meer geschikt. Deze Roterende vloerschuurmachines kunt u eenvoudig huren bij bedrijven als Boels en Bo-Rent, ook leveren zij de bijbehorende schuurschijven de K24, K40, K60, K80, K120 en K180. De keuze van de juiste schuurschijf is afhankelijk van het type vloer, voor een zandcementdekvloer en een egaline vloer is dit waarschijnlijk K80 of K120 afhankelijk van de hardheid van de vloer. Een goede betonvloer is veel harder dan een zandcementdekvloer en egaline vloer, hiervoor heeft u waarschijnlijk de K40 of bij een zachtere vloer de K80 nodig. Maak altijd een testvlak voordat de hele vloer geschuurd wordt.
 2. Primer: Breng altijd een primer aan op de vloer om een goede hechting van de coating te garanderen. Hiervoor heeft Baufix een speciale 2-componenten Epoxy hechtprimer, die in een handige 2,5 kg verpakking geleverd wordt. Deze kleine verpakking is ideaal voor doe-het-zelf, de a en B component kunnen eenvoudig bij elkaar gevoegd worden zonder dat deze afgewogen hoeven te worden. En met de 2,5 kg Baufix  2K Epoxy Hechtprimer heb je in 1 keer voldoende voor een gemiddelde Nederlandse garage tot 17 m².
 3. Garagevloer coating aanbrengen: Gebruik de Professionele garagevloer verf  van Baufix en breng deze gelijkmatig aan met een roller of kwast. Begin eerst met de randen en obstakels met een kwasten en een kleine verfroller, als dit klaar is verwijder je de schilderstape van de plinten enz.  Vervolgens kun je aan het grote vloeroppervlak beginnen met een verfroller aan een Telescoopsteel, werk altijd in de richting van de ruimte waarvan je de vloer hebt afgedekt. Zorg ervoor dat de verf goed wordt verdeeld. Bij smalle ruimtes met veel hoeken en nissen kan het handig zijn om Spijkerzolen te gebruiken, deze spijkerzolen plaats je eenvoudig  onder je eigen schoenen en zo kun je door de verse betonvloer verf lopen.
 4. Drogen: Laat de garagevloer coating voldoende drogen volgens de aanbevelingen op de productverpakking. Voor de Baufix Professionele garagevloer verf is dat: Stof droog na circa. 2 uur, Overschilderbaar na circa. 12 uur, beloopbaar na 24 uur en Belastbaar na 7 dagen  (bij +20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid). De Baufix Professionele garagevloer verf niet beneden een ondergrondtemperatuur van 8°C aanbrengen.
 5. Tweede laag garagevloer coating: Breng na de aangegeven droogtijd van 12 uur nog  een tweede onverdunde lagen Baufix Professionele garagevloer verf aan. Overweeg een derde laag voor een betere dekking en duurzaamheid bij zeer intensief gebruik van de garagevloer.
 6. Onderhoud: Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behouden van de uitstraling en duurzaamheid van je met garagevloer coating geschilderde betonvloer. Veeg de vloer regelmatig om stof en vuil te verwijderen, en maak vlekken onmiddellijk schoon om blijvende schade te voorkomen. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die de vloercoating kunnen beschadigen. Overweeg ook periodieke een herbehandeling met Baufix Professionele garagevloer verf om de mooie uitstraling te behouden en eventuele slijtage te herstellen.

Wat Kost Garagevloercoating Per M²?

De kosten van de Baufix garagevloercoating per vierkante meter variëren afhankelijk van het aantal aangebrachte lagen en de grootte van uw garage, de voorbereiding van het vloeroppervlak en eventuele extra kosten voor het repareren van beschadigingen aan de betonvloer.

 • Kosten betonvloer schuren: De koste voor het huren van een Roterende vloerschuurmachine zijn ongeveer € 50.- per dag exclusief borg en verzekering. En schuurschijven voor deze machines kosten ongeveer € 12,50.- per stuk hiervan heb je er 1 tot 2 nodig afhankelijk van de staat van de vloer.
 • Kosten 2K Epoxy Hechtprimer:
 • Baufix 2K Epoxy Hechtprimer kost circa. € 3,52.- per m².
 • Kosten garagevloer coating: De kosten per m² voor de Baufix Professionele garagevloer verf per laag zijn circa. € 2,67.-
 • Kosten schilder benodigdheden: Gereedschap voor het aanbrengen van garagevloer coating, verfrollers, telescoopsteel, kwasten, schilderstape en een verfemmer met verfrooster kosten    circa. € 50.-
 • Totaal kosten Garagevloercoating Per M²: De totale kosten per m² voor het aanbrengen van de Baufix Professionele garagevloer verf, inclusief schuren, 1 laag 2-componenten Epoxy hechtprimer en 2 lagen garagevloer coating voor een garage van circa. 17 m²  zijn € 15,50.-

Bovengenoemde prijzen zijn een richtprijs inclusief 21% btw, maar kunnen altijd afwijken van uw specifieke situatie.

Het Voordeel van 1-Component Coating ten opzichte van 2-Component Garagevloercoating

Een belangrijke overweging bij het kiezen van garagevloercoating is het verschil tussen 1-component en 2-componenten coatings. Hier zijn de voordelen van een 1-component coating:

 • Eenvoudige Toepassing: 1-component garagevloer coatings zijn doorgaans eenvoudiger aan te brengen dan 2-componenten coatings. Ze vereisen minder menging en hebben een langere potlife, wat betekent dat u meer tijd heeft om de vloercoating aan te brengen.
 • Geschikt voor Doe-Het-Zelvers: Als u van plan bent om de vloercoating zelf aan te brengen, kan een 1-component coating de beste keuze zijn vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Zoals in de tekst hierboven ook al uitgebreid beschreven.
 • Lagere Kosten: Over het algemeen zijn 1-component coatings goedkoper dan 2-componenten coatings. En ook de bijkomende kosten vallen bij een 1-componet garagevloer coating goedkoper uit, verfrollers, kwasten en verfemmers met verfrooster bijvoorbeeld, kunnen bij een 1-componenten vloercoating weer hergebruikt worden wat bij een 2-componenten coating niet mogelijk is.

Fixza’s conclusie over Garagevloer coating en het coaten va garagevloeren

Een professionele garagevloercoating is essentieel om uw garagevloer te beschermen, de levensduur ervan te verlengen en de esthetische waarde te verbeteren. Baufix Professionele garagevloer verf, aangeboden in de kleuren: Antraciet grijs Ral 7016, Lichtgrijs Ral 7035 en Zilvergrijs Ral 7001 en geleverd door Fixza, biedt uitstekende bescherming tegen weekmakers uit autobanden en is een geweldige keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals. Overweeg onze zeer scherp geprijsde Baufix coating voor uw garage, en geniet van de voordelen van een duurzame en aantrekkelijke vloer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fixza en ontdekken hoe Baufix uw garage kan transformeren info@fixza.nl.

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.