Betonverf

Fixza heeft voor u de hoogwaardige betonvloerverf van het Duitse merk Baufix. Deze Betonvloer verf is speciaal ontworpen voor minerale vloeren en biedt duurzame bescherming en een mooie afwerking. Met een breed scala aan kleuren en een uitstekende hechting, is Baufix betonvloerverf de keuze voor wie op zoek is naar de juiste verf voor betonnen vloeren.

Ontdek de Schoonheid en de Bescherming van Betonvloer Verf van Baufix bij Fixza

Een betonvloer, zandcementdekvloer of egaline vloer, als ze nu in je huis, garage of bedrijfspand liggen, ze zijn onbehandeld altijd stoffig en gevoelig voor vlekken. Maar wist je dat je heel eenvoudig met de betonvloerverf van Baufix het gebruiksgemak en de duurzaamheid van je vloer kunt verbeteren, en tegelijkertijd een unieke esthetische uitstraling kunt creëren? Op deze Fixza info pagina verkennen we waarom je zou moeten overwegen om je betonnen vloer, zandcementdekvloer of egaline vloer te verven, wat kost betonvloer verf  per vierkante meter, het handige stappenplan van Fixza voor het schilderen van betonvloeren, en hoe snel je kunt genieten van een prachtig resultaat. Lees verder om alles te ontdekken over betonvloerverf en hoe Baufix en Fixza je kunnen helpen om het beste uit je vloer te halen.

Welke verf voor betonnen vloer?

Een betonnen vloer kan zowel functioneel als esthetisch zijn, maar vereist vaak bescherming tegen stoffen en vlekvorming. In dat opzicht is betonvloerverf de ideale oplossing, het voorkomt dat een beton of zandcementdekvloer stof afgeeft en zorgt er gelijktijdig voor dat er geen vervuiling meer in de vloer kan trekken. Fixza biedt daarin een uitstekende keuze met de betonvloerverf van het Duitse merk Baufix. Leverbaar in de kleuren mat Roodbruin Ral 8012, mat Lichtgrijs Ral 7035, mat Antraciet Grijs Ral 7016, mat Wit Ral 9010, mat Zandgeel Ral 1002 , Zeildoek grijs Ral 7010 en Zilvergrijs Ral 7001. Lees verder om te ontdekken waarom dit de juiste keuze is voor jouw betonvloer, zandcementdekvloer of egaline vloer.

Waarom betonvloer verven?

Het verven van een betonnen vloer heeft diverse voordelen. Ten eerste biedt het een beschermende laag die de vloer tegen slijtage, vlekken en vocht beschermt, met als bijkomend voordeel dat de betonvloer of zandcementdekvloer geen stof meer afgeeft. Bovendien kan het de esthetische uitstraling van een ruimte aanzienlijk verbeteren. Betonvloer verf maakt het mogelijk om kleur en stijl aan je vloer toe te voegen, waardoor het interieur van jouw keuken, bijkeuken of hobbyruimte een maximaal gebruiksgemak krijgt met een unieke uitstraling.

Wat kost betonvloer verf per m2?

De kosten voor betonvloer verf variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de kwaliteit en de dekking van de verf. De betonvloerverf van Baufix, geleverd door Fixza, staat bekend om zijn betaalbaarheid en duurzaamheid. De prijs per vierkante meter voor onze Baufix Betonvloer verf is maar  € 1,99.- per laag.

Gratis verzending Baufix Betonvloer verf: Bij besteding vanaf € 50.- worden alle vloercoating en betonvloer verf producten gratis bij jou aan huis geleverd in Nederland, België en Luxenburg.

Betonvloer verven: het Fixza stappenplan Betonvloer verven

Het schilderen van een betonnen vloer vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Fixza biedt een handig stappenplan om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt:

 

  1. Voorbereiding: Begin met het grondig reinigen van de betonnen vloer om vuil, stof en eventuele vlekken te verwijderen. Zeer gladde vloeren moeten vooraf opgeruwd worden met een schuurmachine. Kleine vloeren kun je eenvoudig met een handschuurmachine opruwen, echter voor grotere oppervlakken is Roterende vloerschuurmachine meer geschikt. Deze Roterende vloerschuurmachines kun je eenvoudig huren bij bedrijven als Boels en Bo-Rent, ook leveren zij de bijbehorende schuurschijven de K24, K40, K60, K80, K120 en K180. De keuze van de juiste schuurschijf is afhankelijk van het type vloer, voor een zandcementdekvloer en een egaline vloer is dit waarschijnlijk K80 of K120 afhankelijk van de hardheid van de vloer. Een goede betonvloer is veel harder dan een zandcementdekvloer en egaline vloer, hiervoor heb je waarschijnlijk de K40 of bij een zachtere vloer de K80 nodig. Maak altijd een testvlak voordat de hele vloer geschuurd wordt.
  2. Reparatie: Controleer de vloer op eventuele scheuren of beschadigingen en repareer deze indien nodig met een geschikte reparatiemortel.
  3. Afplakken en mengen: Plak aangrenzende delen die niet in aanraking mogen komen met de betonvloer verf, zoals plinten en vloerputten af met schilderstape. Bescherm eventueel aangrenzende muren, deuren en verwarmingsradiatoren tegen spatten met maskeerfolie ( plasticfolie met aan 1 zijde schilderstape). Zorg er ook voor dat je de vloer van een aangrenzende ruimte goed afdekt is met folie of nog beter met schildervlies. In deze ruimte kun je dan de betonvloerverf mengen met een verfmixer in een accuboormachine en vervolgens overschenken in een verfemmer met verfrooster. Ook kun je deze ruimte dan  aan het eind gebruiken om de viese verfemmer en verfroller neer te zetten zonde de vloer te vervuilen.
  4. Grondering: Breng de eerste laag Baufix Betonvloer verf aan, verdunt met circa. 30% water. Door het verdunnen van de betonvloerverf kan deze beter in de toplaag van de vloer trekken, bij zeer poreuze kan er minder water aan de betonvloerverf worden toegevoegd.
  5. Betonvloer verf aanbrengen: Gebruik de betonvloerverf van Baufix en breng deze gelijkmatig aan met een roller of kwast. Begin eerst met de kanten en obstakels met een kwasten een kleine verfroller, als dit klaar is verwijder je de schilderstape van de plinten enz.  Zorg ervoor dat de verf goed wordt verdeeld. Vervolgens kun je aan het grote vloeroppervlak beginnen met een verfroller aan een Telescoopsteel, werk altijd in de richting van de ruimte waarvan je de vloer hebt afgedekt. Bij smalle ruimtes met veel hoeken en nissen kan het handig zijn om Spijkerzolen te gebruiken, deze spijkerzolen plaats je eenvoudig  onder je eigen schoenen en zo kun je door de verse betonvloer verf lopen.
  6. Droogtijd: Laat de verf voldoende drogen volgens de aanbevelingen op de productverpakking. Voor de Baufix Betonvloer verf is dat Stof droog na circa. 2 uur, overschilderbaar na circa. 12 uur, beloopbaar na 24 uur en volledig uitgehard na 7 dagen  (bij +20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid).
  7. Afwerking: Breng na de aangegeven droogtijd nog twee onverdunde lagen betonvloer verf aan. Overweeg een derde verflaag voor een betere dekking en duurzaamheid bij intensief gebruik van de vloer.
  8. Onderhoud: Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behouden van de uitstraling en duurzaamheid van je met betonvloer verf geschilderde vloer.. Veeg de vloer regelmatig om stof en vuil te verwijderen, en maak vlekken onmiddellijk schoon om blijvende schade te voorkomen. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die de betonvloerverf kunnen beschadigen. Overweeg ook periodieke een herbehandeling met een betonvloer verf om de mooie uitstraling te behouden en eventuele slijtage te herstellen.

Veel gestelde vragen over het verven of schilderen van een betonvloer

Hoe snel kun je beton schilderen?

De tijd die nodig is om beton te schilderen hangt af van verschillende factoren, maar een veilige tijd die aangehouden kan worden is 4 weken. Na 4 weken is een betonvloer voor zover uitgehard dat de Baufix Betonvloer verf veilig aangebracht kan worden, zonder het risico op onthechting of bladderen door een te verse betonvloer.

Kan je direct op beton verven?

Zoals in het Fixza stappenplan betonvloer verven al aangegeven, met de juiste voorbereiding kun je direct op beton verven zonder een speciale hechtprimer of grondering te gebruiken met de Baufix betonvloer verf.

Kan je een betonnen vloer verven?

Ook dit is een vraag die wij bij Fixza vaak gesteld krijgen, en het antwoord is ja zoals ook al aangegeven bij de vraag Kan je direct op beton verven.

Hoe verf je een betonnen vloer?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden voor ons maar wordt toch nog vaak gesteld door onze klanten. Het verven van een betonvloer, zandcementdekvloer of egaline vloer met Baufix Betonvloer verf is een klus die voor doe-het-zelf schilders prima te doen is. Als je secuur werkt en het Fixza stappenplan betonvloer verven volgt, dan is het ook voor de doe-het-zelf klusser een prima klus.

Conclusie van Fixza, Betonvloer verven: Hoe doe je dat ?

De betonvloerverf van Baufix, online verkrijgbaar via www.Fixza.nl of in de Fixza winkel, een uitstekende keuze om betonnen vloeren te beschermen en te verfraaien. Met de juiste voorbereiding en het volgen van ons stappenplan voor betonvloerverven, kun je snel genieten van een prachtige en duurzame vloer in jouw ruimte. Bespaar niet op kwaliteit als het gaat om betonvloerverf, en kies voor de betrouwbaarheid maar ook voor de betaalbaarheid van Baufix bij Fixza.

Fixza, Samen fixzen we het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.