Buiten lakverf

Ontdek de veelzijdigheid van lakverf voor buiten van Baufix bij Fixza. Onze universele witte lakverf en gekleurde lakverf zijn geschikt voor diverse oppervlakken en toepassingen. Of je nu een frisse witte afwerking zoekt of een specifieke kleur, Fixza heeft de juiste universele lakverf om jouw schilderprojecten tot leven te brengen.

Fixza Lakverf voor Buiten: Duurzaamheid en Prachtige een Afwerking

Bij Fixza begrijpen we dat het schilderen van buitenoppervlakken vraagt om verfproducten die niet alleen mooi zijn, maar ook bestand zijn tegen de Nederlandse elementen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment Baufix lakverven die speciaal zijn ontwikkeld voor buitentoepassingen. Of je nu op zoek bent naar gekleurde lakverf voor houten speeltoestellen, tuinhuizen en schuttingen, of witte lakverf voor kozijnen en deuren, Fixza heeft de oplossing. Op deze Fixza informatiepagina zullen we de mogelijkheden van onze Baufix lakvererven voor buiten laten zien en je begeleiden bij het schilderen van buitenkozijnen aan de hand van het Fixza stappenplan buitenkozijnen schilderen. Ook vertellen wij meer over het belang van de  juiste kit bij  het afkitten van buitenkozijnen en de kindvriendelijke verfopties die Fixza levert voor kinderspeelgoed kinderkamers en speeltoestellen.

Het Fixza stappenplan Buitenkozijnen schilderen

Het schilderen van buitenkozijnen vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering, als je een duurzame en aantrekkelijke afwerking wilt berijken. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het schilderen van buitenkozijnen:

  1. Voorbereiding: Begin met het grondig reinigen van de kozijnen. Verwijder vuil, stof en eventuele oude los liggende verfresten. Repareer eventuele beschadigingen en vul scheuren en gaten op. Als er houtrot in het kozijn aanwezig is dient het hele met houtrot besmette deel verwijdert te worden tot op een draagkrachtige ondergrond. Vervolgens kan het deel van het kozijn dat je hebt weggehaald weer worden opgevuld met houtrotvuller.
  2. Schuren: Schuur de kozijnen lichtjes om een vlak en dof oppervlak te creëren om de aanhechting van de nieuwe lakverf te bevorderen.
  3. Primer: Breng een geschikte primer aan op de kozijnen. Dit zorgt voor een goede hechting en verbetert de duurzaamheid van de verflaag.
  4. Kies de juiste lakverf: Bij Fixza bieden we zowel witte Acrylharslak als witte polyurethaan lak voor buitenkozijnen. Kies het type dat het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.
  5. Aanbrengen van de lakverf: Breng de eerste laag lakverf aan met een kwast of roller. Dit is afhankelijk van de grootte van het te schilderen oppervlak, bij grote oppervlakken kies je voor een verfroller en bij kantenwerk en kleinere oppervlakken zoals buitenkozijnen kies je voor een verfkwast. Werk vervolgens aaneengesloten, gelijkmatig en volg de richting van de houtnerf.
  6. Droogtijd en tussen schuren: Laat de eerste laag volledig drogen volgens de aanbevelingen op het etiket of zoals beschreven in het technisch merkblad en schuur het oppervlak lichtjes op tussen de verflagen in, voordat je de volgende laag aanbrengt.
  7. Herhaal de lagen: Breng indien nodig meerdere lagen lakverf aan voor een diepere kleur en extra bescherming.
  8. Uitharden lakverf: Laat de laatste laag lakverf goed uitharden voordat je de kozijnen weer in gebruik neemt.

 

Buitenkozijnen schilderen met PUR lak, welke door het hoog aandeel polyurethaan extreem weerbestendig is

Polyurethaan lak, afgekort als PUR lak, is een uitstekende keuze voor het schilderen van buitenkozijnen. Dankzij het hoge aandeel polyurethaan in de formule is deze lakverf bijzonder weerbestendig en duurzaam. Het biedt uitstekende bescherming tegen UV-stralen, vocht en extreme weersomstandigheden. Hierdoor blijven jouw buitenkozijnen er jarenlang mooi uitzien zonder afbladderen of verkleuring.

Welke kit voor kozijn buiten?

Het gebruik van de juiste kit is essentieel bij het schilderen van buitenkozijnen om eventuele kieren en naden te dichten en beschermen tegen vocht. Voor buitentoepassingen raden we aan om een hoogwaardige, duurzame kit te gebruiken die bestand is tegen de elementen. Baufix Acrylaatkit is vaak een goede keuzes voor buitenkozijnen vanwege de weerbestendigheid, flexibiliteit en deze acrylkit is overschilderbaar.

Is siliconenkit overschilderbaar ?

Hier kunnen we duidelijk over zijn, nee siliconenkit schilderen is niet mogelijk. De siliconen in de kit verdrijft in veel gevallen de verf en de lakverf gaat hierdoor geen hechting vinden op de siliconenkit. Daarom heb je voor het afkitten van buitenkozijnen maar ook voor het afkitten van binnen kozijnen en naden, die je wilt overschilderen. Een overschilderbare acrylkit of hybride kit nodig.

Welke verf is kindvriendelijk?

Bij Fixza hechten we veel waarde aan veiligheid, vooral als het om kinderen gaat. Daarom hebben we kindvriendelijke verfproducten in ons assortiment, waaronder de Baufix Multi-Lakverf. Deze lakverf is speciaal ontworpen met de veiligheid van kinderen in gedachten en voldoet aan strikte normen. Het draagt zowel het "Sicher Für Kinderspielzeuge DIN EN 71-3" keurmerk als het "Blauer Engel Schadstoffarme Lacke (DE-UZ 12a)" keurmerk, wat betekent dat het geschikt is voor gebruik op oppervlakken die in contact kunnen komen met kinderen, zoals houten kinderspeelgoed. Met deze kindvriendelijke verf kun je gerust schilderen zonder je zorgen te maken over de gezondheid van jouw kinderen.

De conclusie van Fixza over Buitenkozijnen schilderen en Kindvriendelijke verf

Bij Fixza begrijpen we de complexiteit en moeilijkheid van buitenschilderprojecten voor de doe-het-zelf schilder en daarom bieden we hoogwaardige Baufix lakverven die specifiek zijn ontworpen voor duurzame buitentoepassingen. Ook hebben wij bij Fixza diverse soorten kindvriendelijke lakverven in het programma voor het schilderen van kinderkamers, kinderspeelgoed of houten speeltoestellen. Je kunt onze lakverfproducten eenvoudig online bestellen, en bij bestellingen vanaf € 50,- bieden wij gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg. Vertrouw op Fixza voor de beste lakverfoplossingen voor jouw buitenschilderprojecten en binnen, of het nu gaat om houten speeltoestellen, tuinhuizen, schuttingen, buiten kozijnen of buiten deuren.

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.