Traplak

Trap lakken, ontdek de hoogwaardige transparante traplak van Baufix, online  bij Fixza! Deze duurzame trap lak beschermt je houtentrap tegen slijtage en geeft het tegelijk een prachtige uitstraling. Met Baufix traplak behoudt je trap zijn natuurlijke uitstraling en blijft hij jarenlang mooi. Bestel vandaag nog voor een langdurige bescherming van jouw houten trap!

Alles wat je Moet Weten over Baufix Traplak van Fixza

Wanneer het aankomt op het beschermen en weer mooie maken van je houten trap, is Baufix Traplak verkrijgbaar bij Fixza een goede keuze. Deze hoogwaardige traplak, afkomstig van het gerenommeerde Duitse merk Baufix, is verkrijgbaar in zowel zijdeglans als zijdemat. De Baufix trap lak is reukarme, wat onze lak ideaal maakt voor werkzaamheden in bestaande woningen. Ook is onze traplak eenvoudig verwerkbaar, waardoor het voor de doe-het-zelf klussers ook zeer geschikt  is. In deze uitgebreide beschrijving van Fixza, nemen we je mee door alle aspecten van Baufix Traplak, inclusief de voordelen, toepassingsmogelijkheden, en een stap-voor-stap doe-het-zelf plan voor het aanbrengen van transparante traplak.

Baufix Traplak: De Perfecte Keuze voor Jouw houten Trap

Zijdeglans en Zijdemat: Welke afwerking kies je?

Een van de eerste keuzes die je moet maken bij het kiezen van de Baufix Traplak is de afwerking. Deze trap lak is beschikbaar in zowel zijdeglans als zijdemat, wat betekent dat je de perfecte glas kunt kiezen die bij jouw interieur stijl en voorkeur past.

  • Zijdeglans: Als je op zoek bent naar een afwerking met een subtiele glans, is zijdeglans de juiste keuze voor jou. Het geeft je trap een elegante uitstraling en zorgt voor een zachte reflectie van het licht.
  • Zijdemat: Zijdematte afwerking is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een meer ingetogen uitstraling. Het creëert een moderne en matte look die perfect is voor minimalistische interieurs.

Reukarm en Eenvoudig te Verwerken: Ideaal voor Doe-het-zelvers

Baufix Traplak is een lak op waterbasis eh hij is speciaal geformuleerd om reukarm te zijn, waardoor het gebruik ervan aangenaam en comfortabel is zowel voor de verwerker als voor de bewoners. Bovendien is deze 1-component lak ontworpen met de doe-het-zelver in gedachten, wat betekent dat je geen 2-componenten door elkaar hoeft te mengen en zeker geen professionele schilder hoeft te zijn om met succes je trap te lakken.

Met de juiste voorbereiding en de volgende stappen kun je Baufix Traplak eenvoudig zelf aanbrengen:

 Stap 1: Voorbereiding van de Trap

Voordat je begint met het aanbrengen van de traplak, is het essentieel om de trap goed voor te bereiden. Dit betekent het grondig reinigen van de traptreden, hekwerk en leuningen/trapbomen om stof, vuil en vet (huidvet) te verwijderen. Schuur de trap vervolgens lichtjes om een glad oppervlak te creëren en eventuele bestaande los liggende laklagen te verwijderen. Als er rubberen antislip profielen in de traptrede aanwezig zijn of andere antislip oplossingen, deze voor het reinigen en schuren verwijderen.

 Stap 2: Afplakken en Beschermen

Bescherm de omliggende gebieden en delen van de trap die niet moeten worden gelakt met schilderstape en afdekpapier. Dit zorgt ervoor dat de lak alleen op de gewenste delen van de trap wordt aangebracht en voorkomt onbedoelde vlekken en vervuiling op aangrenzende delen.

Stap 3: Eerste Laag aanbrengen

Begin met het aanbrengen van de eerste laag Baufix Traplak. Gebruik een kwast of roller om de lak gelijkmatig over het trapoppervlak te verdelen. Zorg ervoor dat je de richtlijnen op de productverpakking volgt voor de aanbevolen droogtijd tussen de lagen. Schilder altijd in de richting van de houtnerf.

Stap 4: Licht Schuren

Na het drogen van de eerste laag, lichtjes op schuren met fijn schuurpapier om eventuele oneffenheden glad te strijken en een goede hechting voor de volgende laag te verkrijgen. Verwijder het stof met een schone doek of speciale kleefdoek.

Stap 5: Tweede laag aanbrengen

Herhaal het proces door de tweede laag Baufix Traplak aan te brengen. Het aanbrengen van meerdere lagen zorgt voor een de duurzame bescherming van je trap.

Stap 6: Drogen en Afwerken

Verwijder voorzichtig de schilderstape en het afdekpapier voordat de trap lak geheel hard is, dit voorkomt het scheuren van de tape. Laat de trap vervolgens volledig drogen volgens de aanbevelingen op de productverpakking. Bewonder het resultaat van jouw inspanningen: een prachtige, duurzame trap met een zijdeglans of zijdematte afwerking die je zelf hebt aangebracht!


Transparante Traplak: Behoud de Natuurlijke Schoonheid van Hout

Een van de voornaamste kenmerken van trap lak en dus ook van de, Baufix Traplak is het feit dat het een transparante afwerking biedt. Dit in tegenstelling tot trapverf waarmee je een dekkende kleur aanbrengt. En als je eenmaal een dekkende kleur trapverf op je houten trap hebt aangebracht wordt het een gigantische klus om dan geheel trap weer blank te schuren, mede omdat traplak en trapverf erg slijtvast zijn wat het schuren bemoeilijkt. Ook is er het risico bij bestaande trappen waar trapverf op zit dat wanneer je deze kaal probeert te schuren, er reparatieplekken met plamuur of andere houtsoorten tevoorschijn kunnen komen. Hierdoor wordt de natuurlijke schoonheid van het hout verstoort, dit is echter natuurlijk wel afhankelijk van de door jouw verwachte uitstraling. Vind je het niet erg als er wat reparaties tevoorschijn komen of wat door geschuurde verfvlekken zichtbaar blijven, dan kun je prima beginnen te schuren aan een trap waar dekkende trapverf op aangebracht is. En dan kun je na het verwijderen van de trapverf prima de Baufix Traplak aanbrengen. De eigenschappen van de kleurloze Baufix Traplak maakt het dus de  ideale trap lak voor houten trappen waarvan je de houtnerf en textuur wilt behouden en laten zien!

 Met de transparante traplak kun je de houtkleur en het karakter van je houten trap verdiepen zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling van het hout. Het is de perfecte keuze voor trappen die als een designelement in je huis fungeren.

Duurzame Bescherming voor je Trap en Meer

Baufix Traplak biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook een duurzame bescherming voor je trap. Deze lak is bestand tegen slijtage, vlekken en krassen, waardoor je trap er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Maar er is meer waarvoor je De Baufix Trap & Parketlak in kunt zetten, de naam verraad het natuurlijk al onze lak is ook geschikt om parketvloeren mee te lakken. Want het houten oppervlak van een parketvloer ondervinden de zelfde zware belasting als de trede van een houten trap.

En met de juiste zorg en onderhoud kan Baufix Traplak de goede uitstraling en de levensduur van je trap aanzienlijk verlengen. Regelmatig schoonmaken en tijdig onderhouden zal ervoor zorgen dat je trap er altijd op zijn best uitziet.

De conclusie over Traplak

Baufix Traplak, te koop bij Fixza is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige kleurloze trap lak met zowel zijdeglans als zijdemat afwerking. Onze traplak is reukarm en eenvoudig te verwerken, waardoor het de perfecte trap lak is voor doe-het-zelvers. Met de transparante afwerking behoudt je de natuurlijke schoonheid van je houten trap, terwijl het duurzame bescherming biedt tegen slijtage en beschadigingen. Volg ons eenvoudige doe-het-zelf stappenplan voor het aanbrengen van Baufix Traplak en transformeer zelf je trap in een prachtig pronkstuk in jouw huis. Kies Baufix Traplak voor een trap die de tand des tijds doorstaat!

Fixza, Samen fixzen we het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.