Bestrating verf

Bestratingsverf is een speciale impregnerende verf, om oude en verweerde terrastegels, stoeptegels, straatklinkers en sierbestrating weer op te frissen. Na het coaten met Baufix Impregnerende bestratingsverf ziet de bestrating er weer als nieuw uit. Deze bestrating verf dringt diep door in het oppervlak en biedt een duurzame bescherming.

Impregnerende Bestratingsverf van Baufix: Een duurzame Bescherming voor al uw Bestrating

Het opfrissen van de tuintegels in uw tuin kan een wereld van verschil maken voor de uitstraling van uw gehele huis. Tuintegels, Terrastegels, Betonklinkers, Stoeptegels, en zelfs kantopsluitingen zoals Stapelblokken, Betonbanden en Palissadebanden kunnen na verloop van tijd een verweerde kleur krijgen door blootstelling aan de elementen wat de algehele uitstraling van uw straatwerk niet ten goede komt. Maar hiervoor heeft Fixza de Baufix Impregnerende bestratingsverf in het programma, een effectieve oplossing om uw Tuintegels te beschermen en te verfraaien zodat u terras er weer als nieuw uit ziet. Op deze Fixza pagina over bestratingsverf zullen we dieper ingaan op de voordelen en toepassingen van deze professionele bestrating verf, en bespreken waarom het een uitstekende keuze is voor u en ook voor uw portemonnee om uw tuintegels te schilderen in plaats van ze te vervangen voor nieuwe tuintegels.

Lees ook eens ons blog: Terrastegels verven of coaten

Kun je Tuintegels Verven?

Het is een veelgestelde vraag aan Fixza: Kun je tuintegels verven? Het antwoord is ja! Tuintegels verven is zelfs een kosteneffectieve manier om uw terras en tuin een nieuw leven in te blazen zonder de kosten en het vele zware werk van het vervangen van de bestrating. Met Baufix Impregnerende Bestratingsverf kunt u eenvoudig een frisse, duurzame afwerking aanbrengen op uw tuintegels en andere betonnen oppervlakken. Want dat is wel een voorwaarde, het oppervlak van de tuintegel moet de impregnerende bestratingsverf wel op kunnen nemen. Onze bestratingsverf is daarom niet geschikt voor uitgewassen grindtegels, geglazuurde tegels of andere afwerkingen in de toplaag waar de bestratingsverf niet in kan trekken. Met de Baufix Impregnerende bestratingsverf kunt u heel eenvoudig de oorspronkelijke uitstraling van de tuintegels herstellen, onze bestratingsverf biedt daarbij een uitstekende hechting en bescherming.

Kleuren bestratingsverf

Fixza heeft met de vier kleuren bestratingsverf van Baufix een passende kleur voor de meest verkochte kleuren bestrating in Nederland. Namelijk de kleuren:

De Baufix bestratingsverf is een impregnerende verf wat betekend dat de verf in het oppervlak van de bestrating zoals tuintegels trekt. Dit geef een veel natuurlijkere uitstraling ten opzichte van betonverf en wegenverf, welke een dekkende laag op het oppervlak van de tuintegels vormt.

Het Voordeel van Impregnerende Bestratingsverf

Maar wat maakt impregnerende bestratingsverf anders dan gewone betonverf of wegenverf? Het belangrijkste verschil zit hem in de eigenschappen en de uitstraling:

 • Diepgaande kleur intensivering: Impregnerende bestratingsverf, zoals die van Baufix, dringt diep door in het oppervlak van de bestrating. Dit resulteert in een duurzame kleur intensivering, en het vermindert daarbij ook de kans op scheuren en schilferen van de bestratingsverfverf. Dit is ook direct het grote verschil met een betonverf en wegenverf, deze types verf verzegelen het gehele oppervlak van de tuintegel met een dekkende laag verf. En deze dekkende laag betonverf kan dan door het vocht dat vanaf onderaf in de tuintegel trekt gaan bladderen en schilferen.
 • Betere Hechting: Impregnerende bestratingverf heeft uitstekende hechtingseigenschappen op bijna alle zuigende betonnen bestrating ondergronden, waaronder tuintegels, terrastegels, betonklinkers, stoeptegels en kantopsluitingen. De bestratingsverf van Baufig heeft een langdurige UV- en weerbestendigheid.
 • Eenvoudig aan te brengen: De Baufix bestratingsverf aanbrengen is een echte doe-het zelf klus, en kan door iedere ervaren klusser uitgevoerd worden. De tuintegels moeten eerst met de hogedrukspuit gereinigd worden om groene aanslag en andere vervuiling te verwijderen. Na voldoende droging kan de bestratingsverf eenvoudig met een kwast en een verfroller aan een telescoopsteel vanuit een verfemmer met verfrooster worden aangebracht.

Buitentegels Verven met Betonverf: Nadelen

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om buitentegels te verven met gewone betonverf, zijn er enkele belangrijke nadelen waarmee u rekening moet houden:

 • Beperkte Duurzaamheid: Gewone betonverf biedt over het algemeen niet dezelfde diepgaande bescherming als impregnerende bestratingsverf. Hierdoor kan de verf eerder slijten en afbladderen, waardoor u vaker onderhoudswerkzaamheden moet uitvoeren.
 • Minder Hechting: Betonverf is over het algemeen veel dikker als impregnerende bestratingsverf. Dit geeft direct de verschillen aan tussen deze verf types, met betonverf breng je een dekkende laag aan op het oppervlak van de tuintegel, terwijl de transparante impregnerende bestratingsverf in de toplaag van de tuintegel trekt. Het gesloten oppervlak wat de betonverf creëert kan leiden tot problemen zoals afbladderen en schilferen.
 • Kleurkeuze: Gewone betonverf biedt meestal een groot scala aan kleuropties in vergelijking met impregnerende bestratingsverf. Echter zijn de kleuren van de bestratingsverf afgestemd op de originele bestrating kleuren, hierdoor creëer je een natuurlijke uitstraling wat overeen komt met de uitstraling van nieuwe tuintegels.

Tuintegels Verven: Voordelen en Besparingen

Het verven van tuintegels met impregnerende bestratingsverf biedt aanzienlijke voordelen en besparingen:

 • Kostenbesparing: In vergelijking met het vervangen van de oude tuintegels of andere bestrating is verven aanzienlijk voordeliger. U bespaart niet alleen op de kosten van nieuwe bestrating materialen, arbeid en niet te vergeten de stortingskosten voor de oude tuintegels en hiermee de belasting voor het milieu.
 • Eenvoudige klus: Het verven van tuintegels is een relatief snelle en eenvoudige manier om uw terras een make-over te geven. U kunt op deze manier in het voorjaar snel genieten van een vernieuwde uitstraling van de bestrating.
 • Duurzaamheid: Impregnerende bestratingsverf verlengt de levensduur van uw bestrating. Door de verweerde uitstraling van de tuintegels op een relatief eenvoudige manier om te zetten, in de uitstraling van nieuwe tuintegels. En dit zonder de oude tuintegels in het geheel te vervangen.
 • Huis te koop zetten: renoveer dan eerst uw tuintegels
 • Het schilderen van de tuintegels van uw terras voordat u uw huis te koop zet, kan aanzienlijke voordelen bieden voor de verkoopprijs van uw woning. Het verven van de binnenmuren en plafonds bij het verkoop klaar maken van uw woning verbetert niet alleen de esthetische aantrekkingskracht, ook de tuin maakt hier een groot deel vanuit. Denk hierbij aan een net geknipte heg, bestrating die er als nieuw uit ziet en natuurlijk het tuinhuis niet vergeten te beitsen met een nieuwe laag houtbeits. Als u al deze punten aanpakt voordat u uw woning te koop zet dan kan zeker de algehele waarde van uw woning verhogen. Hier zijn enkele voordelen:
 • Eerste Indruk: Het terras is vaak het eerste wat potentiële kopers zien wanneer ze uw huis bezoeken en de tuin in kijken. Mooi geschilderde tuintegels zorgen dan zeker voor een positieve eerste indruk en trekken meer aandacht.
 • Verhoogde Waarde: Een goed onderhouden buitenruimte, inclusief een fraai terras, kan de algehele waarde van uw woning verhogen. Kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis dat direct bewoonbaar en aantrekkelijk is. Want zeker niet iedere koper zit er op te wachten om zelf aan de klus te gaan, daarom is dit een punt waarop u als verkoper moet inspelen.
 • Snellere Verkoop: Een aantrekkelijk goed onderhouden tuin met een net terras kan er zeker aan bijdragen de verkooptijd van uw woning te verkorten. Potentiële kopers kunnen sneller beslissen omdat ze zien dat er geen grote verbouw en tuin renovaties nodig zijn.
 • Ruimtelijk Gevoel: Een mooi terras breidt de leefruimte van uw huis uit, een toekomstige koper ziet zichzelf dan al op uw terras zitten op een mooie zomerdag. Dit gevoel laat uw woning groter lijken voor de toekomstige koper, wat dan weer gunstig is voor een snelle verkoop van de woning.
 • Concurrentievoordeel: In een competitieve vastgoedmarkt kan een goed onderhouden woning, met een nette tuin en terras een doorslaggevend concurrentievoordeel zijn ten opzichte van andere woningen.

Kortom, een goed onderhouden tuin, het beitsen van uw tuinhuis en het verven van de tuintegels van uw terras voordat u uw huis te koop zet. Kan niet alleen de verkoopprijs verhogen, maar ook helpen om potentiële kopers sneller aan te trekken. Het is in verhouding een kleine investering die zichzelf vaak ruimschoots terugbetaalt in de vorm van een snellere verkoop en een betere prijs voor uw woning. Wilt u zich verder verdiepen in het verkoop klaar maken van uw woning, lees dan ons blog: Tips voor het verkoopklaar maken van de woning

Wat Kost het Verven van Tuintegels per m²?

De kosten voor het verven van tuintegels variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het oppervlak, de staat van de bestaande bestrating en de prijs van de gebruikte verf. Over het algemeen kunt u verwachten dat het verven van tuintegels per vierkante meter vele malen voordeliger is dan het vervangen ervan. U kunt de exacte kosten berekenen door de prijs van de verf per vierkante meter te vermenigvuldigen met het oppervlak dat u wilt verven. Baufix Impregnerende Bestratingsverf kost circa. € 2,40.- per M² per laag en is verkrijgbaar bij Fixza, waar u ook profiteert van gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-.

De conclusie van Fixza over tuintegels verven

Kortom, het verven van tuintegels en andere betonnen bestrating met impregnerende bestratingsverf van Baufix is een slimme keuze voor zowel esthetische als praktische doeleinden. Het biedt duurzame bescherming, verbetert de uitstraling van uw buitenruimte en bespaart u hoge kosten in vergelijking met het vervangen van de bestaande bestrating. Bij Fixza kunt u eenvoudig online de benodigde bestratingsverf en alle toebehoren bestellen en genieten van een ogenschijnlijk splinternieuw terras!

Fixza, Samen fixzen we het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.