Schuur beits

Dankzij de houten schuur zijn uw elektrische fietsen, tuingereedschap en tuinstoelen het hele jaar goed beschermd tegen weer en wind. Maar waarmee beschermt u het schuurtje tegen regen, wind en langdurige blootstelling aan de zon? Bied uw schuur langdurige bescherming met onze professionele schuur beits.

Samen fixzen we het wel

 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Levertijd 1-2 werkdagen
 • Officieel verkooppunt van Baufix producten

Dekkende of transparante beits?

Welke schuur beits u kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Bent u op zoek naar optimale bescherming van uw schutting tegen verschillende weersomstandigheden, maar wilt u tegelijk de klassieke houtlook behouden? Ga dan voor een transparante variant. Wilt u liever uw schutting van een kleurtje voorzien? Kies dan een dekkende beits. Hiermee brengt u een dekkend laagje aan op uw schuur dat vergelijkbaar is met verf. Zo is uw schuur toch beschermd met een nieuwe kleur.

Heeft u twijfels over welke beits u nodig heeft voor uw schuur? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag over onze verschillende producten.

Schuur beitsen in 5 stappen

Voor iedere ambitieuze doe-het-zelver die zelf aan de slag wil gaan met beitsen, hebben we onderstaande stappenplan. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw schuur beitst met onze verschillende schuur beitsen.

 • Stap1: Begin met het weghalen van alle plantenbakken, klimplanten en andere voorwerpen die aan de schuur hangen. Snoei indien nodig beplanting om zo ruimte te maken.
 • Stap 2: Zorg dat het oppervlak dat u wilt beitsen goed schoon is. Verwijder groene aanslag met een borstel en groene aanslag verwijderaar of gebruik een hogedrukspuit. Wacht tot de schuur goed droog is voordat u verder gaat.
 • Stap 3: Schuur het oppervlak van de schuur met middelgrof schuurpapier (bijv. korrel 120) om eventuele oude verf- of beitsresten te verwijderen. Volg tijdens het schuren de houtnerf. Zo voorkomt u krassen. Verwijder na het schuren al het stof met een zachte borstel of een vochtige doek.
 • Stap 4: Plaats een plastic afdekzeil of oude lakens op de grond langs uw schuur. Hiermee voorkomt u dat er beits op de tegels of beplanting komt. Plak kozijnen, ramen en andere elementen die u niet wilt beitsen af met schilderstape.
 • Stap 5: Lees voordat u begint met beitsen altijd eerst de verpakking. Roer de beits goed door en gebruik een goede kwaliteit kwast of roller voor het aanbrengen van de beits. Werk van boven naar beneden en volg altijd de richting van de houtnerf. Breng de beits gelijkmatig aan om druppelvorming of strepen te voorkomen.

Laat de beits goed drogen en geniet vervolgens van het resultaat. Afhankelijk van de gekozen beits en de gewenste dekking, kan een tweede laag noodzakelijk zijn.

Beits, lak(verf) of gel: welke kiest u?

 • Beits: Beits dringt diep door in het hout en beschermt tegen neerslag, wind en blootstelling aan UV-licht. Het is vochtregulerend, waardoor het hout kan ‘ademen’. Onze beits is verkrijgbaar in zowel dekkende als transparant varianten.
 • Lak: In tegenstelling tot beits, dringt lak niet in het hout, maar geeft het een dekkende, glanzende laag.
 • Lakverf: Met lakverf biedt u de bescherming van lak en u voorziet u direct ook uw schuur van een nieuw kleurtje.
 • Gel- Beits: Dankzij zijn dikkere structuur spat en druipt Gel- Beits niet. Dit maakt het gemakkelijk in gebruik. Gel- Beits heeft dezelfde beschermende eigenschappen als beits.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Bent u toe aan een nieuw kleurtje voor uw schutting? Of is de huidige kleur zo verbleekt door de zon dat deze onherkenbaar is? Dan is het hoog tijd voor een nieuw kleurtje! Gelukkig vindt u bij ons een uitgebreid assortiment beitsen voor uw schuur in verschillende kleuren. Van notenbruin tot aan Scandinavisch rood en van antraciet grijs tot aan gitzwart. Wij hebben het allemaal. Toch liever de natuurlijke houtlook? Kies dan een niet dekkende beits.

De kwaliteit van Baufix

Bij Fixza vinden we het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van professionele oppervlaktebescherming producten. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met het Duitse merk Baufix GmbH. Zij produceren hoogwaardige kwaliteit producten voor een betaalbare prijs. Daarnaast hecht Baufix veel waarde aan duurzaamheid en zetten ze zich actief in voor het verbeteren van hun producten; Baufix is de beste keuze voor alle vakmensen en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar hoogwaardige producten voor hun projecten.

Welk buitenproject u ook op de planning heeft staan, met de professionele houtbescherming van Baufix brengt u elke klus tot een succesvol resultaat. Bekijk ook onze andere producten:

Vragen? Neem contact op

Kies voor optimale bescherming van uw schuur met professionele schuur beits van Baufix. Hiermee is uw schuur langdurig beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Regen, sneeuw, wind en zon. Het is allemaal geen probleem met de juiste beits. U bestelt onze schuur beits snel en eenvoudig online in onze webshop. Bestelt u voor meer dan €50,- aan producten? Dan is de verzending gratis!

Heeft u vragen over het kiezen van de juiste beits? Of heeft u hulp nodig met het bestelproces? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.