Buitenbeits

Uw tuin heeft altijd wel iets wat bestaat uit hout. Het is belangrijk om dit hout goed te beschermen tegen weersinvloeden en vochtigheid met kwalitatieve buiten beits. Wilt u snel aan de slag kunnen gaan met buitenbeits? U ontvangt uw bestelling bij ons al binnen 1 tot 2 werkdagen.

 • Binnen 1 a 2 werkdagen in huis
 • Verzending naar de hele Benelux
 • Gratis verzending vanaf €50,-

Buiten beits ter bescherming van het Nederlandse weer

Buiten beits aanbrengen voor een langere levensduur van uw houtwerk.

Buiten beits is een beschermende laag over het hout waardoor het hout beschermd is tegen regen, wind en zon. Door gebruik te maken van beits voor uw houtwerk buiten, kunt u de kwaliteit en levensduur blijven waarborgen. Buitenbeits heeft namelijk als unieke eigenschap dat het echt ín het hout trekt. Daarnaast heeft buitenbeits een vochtregulerende werking en biedt het vaak UV-bescherming. Slecht weer is namelijk niet de enige bedreiging, UV-straling van de zon is dat zeker ook. U kunt hieronder meer lezen over de voordelen van buiten beits.

De voordelen van buiten beits kopen op een rij

 • Bescherming tegen weersinvloeden: Buitenbeits helpt hout te beschermen tegen schadelijke invloeden zoals regen, sneeuw en zonlicht, waardoor het langer meegaat.
 • Voorkomen van houtrot en schimmel: Het biedt een barrière tegen vocht, waardoor de kans op houtrot en schimmelvorming wordt verminderd.
 • UV-bescherming: Veel buitenbeitsen bevatten UV-blokkers die helpen de kleur van het hout te behouden en vervagen door zonlicht te voorkomen.

Welke soort buitenbeits kiest u?

Met de juiste beits voorziet u uw houtwerk van een frisse uitstraling én een optimale beschermlaag. Een prima keuze dus voor bijvoorbeeld steigerhouten schutting, tuinhuis of tuinset. U heeft binnen ons assortiment de keuze uit dekkende buitenbeits en transparante tuin beits:

Dekkende buitenbeits

Buiten beits kopen voor een frisse uitstraling van uw houtwerk.

Een dekkende buitenbeits biedt de mogelijkheid het hout af te werken in een kleur naar keuze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zwarte beits. Als u een dekkende beits op hout aanbrengt is de houtnerf niet meer zichtbaar. Dit zorgt voor een egaler resultaat dat u helemaal naar eigen wens kunt samenstellen.. Het gebruik van de juiste kleur is bepalend voor uw tuin, neem hier dus echt even de tijd voor.

Transparante buitenbeits

Een transparante buitenbeits benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. U kunt de houtnerven op een mooie manier zichtbaar laten. En belangrijker nog, u heeft de kans om die extra te benadrukken. Dankzij de beits met een transparante afwerking zorgt u ervoor dat het hout duidelijker naar voren komt. Dit geeft uw tuin een natuurlijke look.

Beits voor buiten op de juiste manier aanbrengen

Er zijn een aantal stappen die u kunt volgen voor het correct aanbrengen van buitenbeits:

 • Voorbereiding van het oppervlak: Zorg ervoor dat het houten oppervlak schoon, droog, en vrij van vuil, schimmel en losse verf is. Gebruik een schuurpapier om het oppervlak licht op te schuren, dit zorgt voor een betere hechting van de beits.
 • Keuze van de beits: Kies de juiste soort beits voor uw project, zoals transparant, semi-transparant, of dekkend. Controleer de weersvoorspelling; het is belangrijk om beits aan te brengen bij droog weer en bij voorkeur niet in direct zonlicht.
 • Aanbrengen van de beits: Roer de beits goed door voordat u begint. Dit is vooral belangrijk om een gelijkmatige kleur te garanderen. Breng de beits aan met een kwast of roller, in de richting van de houtnerf. Werk in kleine secties en vermijd overlappende streken om vlekken en ongelijkmatige lagen te voorkomen.
 • Aantal lagen en droogtijd:Breng indien nodig meerdere lagen aan, maar zorg ervoor dat elke laag voldoende tijd heeft om te drogen. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de specifieke droogtijd.
 • Afwerking en onderhoud: Na het aanbrengen van de laatste laag, laat u het hout volledig drogen. Controleer het oppervlak jaarlijks op tekenen van slijtage of beschadiging en breng indien nodig een nieuwe laag beits aan voor voortdurende bescherming.

Buiten beits bestellen voor uw project

Buiten beits kopen doet u bij Fixza. Als exclusieve aanbieder van BAUFIX-producten in Nederland, bieden wij u hoogwaardige buiten beits én binnen beits. U profiteert bovendien van een snelle levering van 1 tot 2 werkdagen, zodat u snel aan de slag kunt gaan. Ontvangt u graag advies over de beste buiten beits voor uw situatie? Neem dan contact op met onze specialisten.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.