Transparante lak

Natuurlijke schoonheid behouden met Baufix transparante lakken te koop bij Fixza! Onze hoogwaardige lakproducten, zoals parketlak, trappenlak en kozijnen en deurenlak beschermen en verbeteren houten oppervlakken. Gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. Ontdek de perfecte afwerking voor je schilderprojecten online bij Fixza.

De veelzijdigheid van Baufix Transparante Lakken: Perfecte Bescherming en Afwerking

Het behouden van de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van houten oppervlakken is essentieel zowel in huis als aan de buitenzijde van je huis. Fixza biedt een uitgebreide collectie transparante lakproducten van het Duitse merk Baufix, ontworpen om te voldoen aan al je behoeften voor het beschermen, behouden en verfraaien van vele houten elementen zowel binnen als buiten. Of je nu op zoek bent naar parketlak in zijdeglans of zijdemat, transparante trappenlak voor binnen, of de perfecte transparante lak met UV-bescherming voor binnendeuren, kozijnen, boeidelen, dakgoten en gevelbekleding, Fixza heeft de lakoplossing die jij zoekt. Op deze informatieve pagina van Fixza leer je alles over het gebruik van Baufix transparante lakken, van toepassingen en toepassingsmethoden tot droogtijden en speciale beschermende producten zoals Hardwax olie.

Waar gebruik je blanke lak voor?

Baufix blanke lakken zijn de ideale keuze voor het beschermen en verfraaien van een breed scala aan houten oppervlakken. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:

1. Binnendeuren

Baufix blanke lakken kunnen worden gebruikt om binnendeuren te lakken en ze te voorzien van een duurzame, zijdeglanzende of zijdematte afwerking. Dit geeft de deuren niet alleen een esthetische boost, maar beschermt ze ook tegen slijtage en dagelijkse gebruik. De Baufix blanke lak voor binnendeuren is een 2in1 lak, wat in houd dat het een lak en grondering in één product is.

2. Meubels

Als je meubels wilt renoveren of een nieuw leven wilt geven, is Baufix blanke lak een uitstekende keuze. Het biedt een sterke bescherming en verbetert de uitstraling van houten meubelstukken. Deze lak is ook zeer geschikt om onbehandelde houten meubels mee te lakken.

Hoe moet je blanke lak aanbrengen?

Het aanbrengen van blanke lak vereist zorgvuldige voorbereiding en de juiste lakkwasten en lakrollers. Volg deze stappen voor een succesvolle toepassing:

  1. Oppervlaktevoorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof en vuil is. Schuur het hout lichtjes om eventuele onregelmatigheden glad te strijken.
  2. Primer (bij Baufix blanke lak niet nodig): Als het hout niet eerder is behandeld, overweeg dan het gebruik van een primer voordat je de blanke lak aanbrengt. Dit zal de hechting verbeteren en zorgen voor een gelijkmatige afwerking. Bij onze Baufix blanke lak is dit echter niet nodig, dit is een 2in1 lak met ingebouwde primer. Zo kun je met één product de hele schilderklus afwerken.
  3. Lak aanbrengen: Breng de blanke lak gelijkmatig aan met een geschikte kwast of roller. Zorg ervoor dat je in de richting van de houtnerf werkt voor een professioneel streeploos resultaat. Breng indien nodig meerdere dunne lagen aan, met voldoende droogtijd tussen elke laag. Schuur de uitgeharde voorgaande laag blanke lak goed op met fijn schuurpapier korrel 150 of 180. Bij nieuw onbehandeld hout kunnen de houtvezels aan het oppervlak rechtop gaan staan, dit voelt na droging van de blanke lak zeer ruw aan. Deze vezels kunnen eenvoudig weg geschuurd worden met een iets grover schuurpapier met een korrel 120.
  4. Droogtijd: De droogtijd van de blanke lak varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Over het algemeen kan Baufix blanke lak is volledige belastbaarheid na 7 dagen (bij 20°C, 65% luchtvochtigheid), stofdroog na ca. 1 uur, handvast na ca. 2 uur, bewerkbaar na ca. 4 uur. Lees de instructies op het productlabel en het technisch merkblad voor specifieke richtlijnen.

Parketlak op waterbasis: reukarm en snel drogend

Baufix biedt ook parketlak op waterbasis, een milieuvriendelijk alternatief met enkele belangrijke voordelen. Deze lak heeft een zeer geringe geur belasting, wat ideaal is voor gebruik binnenshuis. Bovendien droogt parketlak op waterbasis snel, waardoor je schilderprojecten efficiënt kunt afronden wat erg handig is als de woning al bewoond wordt. BAUFIX Trap & Parketlak biedt dezelfde duurzaamheid en bescherming als oplosmiddelhoudende lakken, maar met minder impact op de luchtkwaliteit. BAUFIX Trap & Parketlak is leverbaar in zijdeglans en zijdemat, en kan zoals de naam al aan geeft ook opm houten trappen aangebracht worden. Het is tevens een 2in1 parket lak, wat betekent dat er geen aparte primerlaag nodig is. De primer is al ingebouwd in de parketlak, wat veel tijd bespaart bij het lakken van zowel parketvloeren als houten trappen. Bij een temperatuur van 20°C en 65% luchtvochtigheid, kan een tweede laag parketlak al na 4 uur aangebracht worden.

Welke lak voor hout buiten? BAUFIX Prof UV-Protect diklaag Lazuur

Voor houten oppervlakken buitenshuis, zoals kozijnen, boeidelen, dakgoten en gevelbekleding, blokhuttenen tuinhuizen is er de BAUFIX Prof UV-Protect diklaag Lazuur. Deze speciale lak biedt een maximale bescherming tegen de elementen, met name tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Hier zijn enkele kenmerken van deze hoogwaardige diklaag lazuur:

  • Langdurige bescherming: Deze diklaag lazuur kan tot wel 7 jaar bescherming bieden, waardoor je houten exterieur er jarenlang als nieuw uitziet.
  • UV-bestendigheid: Het beschermt tegen vervaging en schade veroorzaakt door UV-stralen, wat vooral belangrijk is voor buitentoepassingen.
  • Waterafstotend: Het stoot water af en voorkomt dat het hout wordt aangetast door vocht en schimmel.
  • Ademend: Het laat het hout ademen, waardoor vocht kan ontsnappen en het hout gezond blijft.
  • 3in1 formule: Met BAUFIX Prof UV-Protect diklaag Lazuur heb je drie producten in één product, namelijk een primer, aflak en beschermlaag voor jouw buitenhout.
  • Eenvoudige toepassing: BAUFIX Prof UV-Protect diklaag Lazuur kan gemakkelijk worden aangebracht met een verfkwast of verfroller, door de speciale formule heb je zelfs boven het hoofd – geen last van spatten en druppen.

Online aankopen bij Fixza – En Gratis levering aan huis

Het aanschaffen van Baufix transparante lakken is eenvoudiger dan ooit dankzij Fixza. Onze online winkel biedt een breed assortiment aan Baufix producten, waaronder parketlakken, trappenlakken en transparante lakken voor binnen en buiten. Bovendien profiteer je van gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. Dit maakt het gemakkelijk en kostenefficiënt om hoogwaardige lakken van Baufix te kopen bij Fixza en je lakprojecten tot een succes te maken.

De Fixza Conclusie over Transparante lak

Baufix transparante lakken bieden de perfecte oplossing voor het beschermen en verfraaien van vele houten oppervlakken, zowel binnen als buiten. Of je nu op zoek bent naar de glans van parketlak, duurzaamheid voor trappen, of UV-bescherming voor buitenhout, Baufix heeft de juiste lak voor jouw. Met de juiste voorbereiding en toepassingstechnieken, samen met gratis levering van Fixza bij bestellingen vanaf € 50,-, kun je met vertrouwen elk lakproject aanpakken en genieten van langdurige resultaten. Ontdek de veelzijdigheid en kwaliteit van Baufix transparante lakken vandaag nog!

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.