Radiator Spuitlak

Radiator spuitlak is een mooie oplossing, om oude verwarming radiatoren nieuw leven in te blazen. Fixza heeft een strak pallet aan kleuren, om je oude radiatoren naadloos in elke gerenoveerde ruimte laten passen. Het spuiten van radiatorverf is een snelle en kosteneffectieve manier om je verwarming radiatoren weer op te frissen.

Baufix Radiator spuitlak: Transformeer je Verwarming met Spuitlak van Baufix

Een verwarmingsradiator verven kan een kamer een geheel nieuwe uitstraling geven, en de Baufix radiator Spuitlak bij Fixza is de perfecte keuze om dit klusje te klaren. Of je nu op zoek bent naar een strakke, moderne uitstraling met antraciet, een klassieke look met zuiver wit, of een eigentijds design met in blank aluminium look, deze spuitlakken bieden de perfecte oplossing voor elke stijl. En bij Fixza zullen we je begeleiden bij het schilderen van een verwarmingsradiator, inclusief een stappen plan, tips en kleuropties.

Verwarming Radiator verven: Waarom en Wanneer?

Waarom zou je overwegen je verwarmingsradiator te verven? Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om dit te doen:

 1. Esthetische Verbetering: Het schilderen van een radiator kan een oude, versleten look verfrissen en je ruimte nieuw leven inblazen. Of de radiator weer in het interieur laten passen bij een gehele renovatie van een ruimte.
 2. Kleurcoördinatie: Je kunt de verwarming radiator en verwarmingsbuizen afstemmen op de kleuren en stijl van je interieur, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.
 3. Bescherming tegen Roest: Radiatoren kunnen in de loop der jaren roesten. Verf biedt bescherming tegen corrosie en verlengt de levensduur. Roestvorming aan radiatoren en verwarmingsbuizen komt vooral voor in vochtige ruimtes zoals een badkamer, toilet en bijkeuken.
 4. Persoonlijke Touch: Het personaliseren van je verwarmingssysteem is een geweldige manier om je eigen stijl toe te voegen aan je huis, dit kan van strak wit tot modern antraciet grijs.

Maar wanneer is het juiste moment om je radiator te schilderen? Het kan worden gedaan tijdens renovaties, veranderingen in interieurontwerp of gewoon als onderdeel van het reguliere onderhoud.

Hoe een Radiator Schilderen: De Fixza Stap-voor-stap guide

Het schilderen van verwarmingsleidingen en een verwarmingsradiator lijkt misschien een uitdagende taak, maar met de juiste aanpak is het een doe-het-zelfproject dat je makkelijk kunt voltooien. Volg deze eenvoudige stappen om je radiator met Baufix Radiator spuitlak bij Fixza een nieuw leven in te blazen:

Benodigdheden:

Baufix Radiator spuitlak in de gewenste kleur (bijv. Ral 7016 antraciet, Ral 9010 zuiver wit, Ral 9006 blank aluminium)

 1. Schuurpapier (korrel 120-180)
 2. Ontvetter
 3. Afplaktape
 4. Kranten, schildervlies of afdekfolie
 5. Handschoenen en een geschikt mond masker (voor bescherming)

Stappen:

Voorbereiding: Schakel de verwarming uit en laat deze volledig afkoelen voordat je begint. Bedek de omliggende vloer en muren met kranten, schildervlies of afdekfolie om spatten te voorkomen.

 1. Reiniging: Gebruik ontvetter om de radiator grondig schoon te maken en eventuele vet- of stofresten te verwijderen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf.
 2. Schuren: Gebruik schuurpapier met een korrelgrootte van 120-180 om de oude verf of afwerking licht op te ruwen. Dit helpt de nieuwe verf beter te hechten.
 3. Afplakken: Plak delen van de radiator af die je niet wilt schilderen, zoals de kranen, verwarmingsbuizen en de muur erachter, met folie en afplaktape.
 4. Spuiten: Schud de Baufix Radiator spuitlak goed en spuit gelijkmatig en op een afstand van ongeveer 20-30 cm van de radiator. Breng meerdere dunne lagen aan met tussenpozen om een egale dekking te krijgen. Laat elke laag drogen voordat je de volgende aanbrengt.
 5. Drogen: Laat de radiator volledig drogen volgens de instructies op de spuitlak.
 6. Verwijder afplaktape: Verwijder voorzichtig de afplaktape om schone lijnen te krijgen.
 7. Inschakelen: Zet de verwarming weer aan en geniet van je opgefriste radiator!

Radiator Schildertips voor een Professioneel Resultaat

Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je radiator schilderen project soepel verloopt en het beste resultaat oplevert:

Zorg voor goede ventilatie in de ruimte om dampen te minimaliseren.

Werk in een goed verlichte ruimte om ervoor te zorgen dat ook de minder goed bereikbare plaatsen goed zichtbaar zijn.

Neem de tijd om de voorbereiding goed en correct te doen, want een goede basis is essentieel voor een goed en mooie eindresultaat.

Kies de kleur van de Baufix Radiator Spuitlak die het beste bij je interieur past en je persoonlijke smaak.

Oefen eerst op een stuk karton om vertrouwd te raken met het spuitproces.

Kleuropties: Baufix Radiator Spuitlak

Fixza biedt Baufix Radiator Spuitlak in verschillende aantrekkelijke kleuren, waaronder:

Baufix Radiator Spuitlak Ral 7016 Antraciet

Ral 7016 antraciet

Ral 7016 antraciet is een diepe, moderne kleur die perfect is voor een eigentijdse uitstraling. Het voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte en creëert een stijlvolle sfeer.

Baufix Radiator Spuitlak Ral 9010 Zuiver Wit

Ral 9010 zuiver wit

Ral 9010 zuiver wit is tijdloos en klassiek. Het brengt een gevoel van frisheid en helderheid in je kamer, waardoor het er ruimer en lichter uitziet.

Baufix Radiator Spuitlak Ral 9006 Blank Aluminium

Ral 9006 blank aluminium

Ral 9006 blank aluminium straalt moderniteit en verfijning uit. Deze kleur past goed bij eigentijdse interieurs en voegt een vleugje luxe toe aan je ruimte.

Welke kleur je ook kiest, met Baufix Radiator spuitlak ben je verzekerd van een duurzame, hittebestendige afwerking die je radiator beschermt en je interieur transformeert.

Baufix, Samen fixzen we het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.