Kwasten sets

Ontdek onze veelzijdige schilderkwasten, perfect voor beits, houtbeits, lakverf, krijtverf, lazuur en vloercoating. Bij Fixza hebben wij kwasten die geschikt zijn voor watergedragen lakken en beitsen als voor oplosmiddelhoudende verf en beits. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en het juiste ontwerp leveren ze moeiteloos een professionele afwerking.

De Kunst van het kiezen: Alles wat je moet weten over Schilderkwasten

Met schilderen geef je vaak de Finishing Touch aan je project. Maar om het gewenste resultaat te bereiken, is de keuze van de juiste schilderkwast van cruciaal belang. Hier zullen we bespreken waar je de keuze van een kwast vanaf laat hangen, hoe je de juiste kwast voor je schilderklus kiest, kwaliteitsverschillen tussen kwasten, de verschillende vormen van kwasten en waarom een blokwitter de beste keuze is voor het aanbrengen van houtbeits. Bij Fixza vind je een uitgebreid assortiment aan Baufix schilderkwasten en kwastensets tegen scherpe prijzen.

Waar laat je de keuze van een Kwast vanaf hangen?

Bij het selecteren van de juiste schilderkwast zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Type Verf of Beits: Het type verf of beits dat je gaat gebruiken, is een cruciale factor bij het kiezen van een kwast. Watergedragen verf vereist doorgaans synthetische kwasten, terwijl oplosmiddelhoudende verf of beits beter werkt met natuurlijke haren.
 • Ondergrond: De aard van het oppervlak dat je schildert, beïnvloedt de keuze van de kwast. Voor gladde oppervlakken zijn kwasten met fijne haren geschikt, terwijl ruwere oppervlakken een kwast met stevigere haren vereisen.
 • Kwastvorm: De vorm van de kwast heeft invloed op het type streken dat je kunt maken. Ronde kwasten zijn ideaal voor details, terwijl platte kwasten geschikt zijn voor grotere oppervlakken.
 • Budget: Je budget speelt ook een rol. Er zijn kwasten in verschillende prijsklassen beschikbaar, dus overweeg wat je bereid bent te investeren. En voor het aflakken van bijvoorbeeld een voordeur met hoogglans lakverf heb je nu eenmaal een kwalitatief betere kwast nodig, dan wanneer je het konijnenhok van een nieuwe laag beits voorziet.

Hoe kies je de juiste kwast voor je schilderklus?

Het kiezen van de juiste kwast begint met het begrijpen van de specifieke behoeften van je schilderklus. Hier zijn enkele richtlijnen:

 1. Verftype: Zoals eerder vermeld, bepaalt het type verf of beits de keuze van de kwast. Kies synthetische kwasten voor watergedragen verven en natuurlijke kwasten voor oplosmiddelhoudende verven.
 2. Haartype: Kwasten kunnen synthetische haren of natuurlijke haren hebben. Synthetische haren zijn vaak iets soepeler en zijn hiermee zeer geschikt voor verf op waterbasis. Terwijl kwasten met natuurlijke haren, dit zijn veelal kwasten met stugger varkenshaar,  deze zijn beter geschikt voor verf op terpentine basis.
 3.  Kwastvorm: Ronde kwasten zijn ideaal voor contouren en details, terwijl platte kwasten geschikt zijn voor grotere oppervlakken. Hoekkwasten zijn handig voor randen en hoeken, het uiteinde van de kwast is staat dan iets schuin ten opzichte van het handvat.
 4. Grootte: De grootte van de kwast moet in verhouding staan tot het te schilderen oppervlak. Gebruik kleinere kwasten voor precieze controle en grotere kwasten voor grotere vlakken. Met een blokwitter kun je bijvoorbeeld grote oppervlakken van een schutting snel voorzien van een laag houtbeits.
 5. Kwaliteit: Investeer in kwaliteitskwasten voor duurzame prestaties. Hoewel ze iets duurder zijn, zullen ze je uiteindelijk tijd en geld besparen door een betere verfapplicatie en minder verlies van haar. Goedkopere kwasten verliezen namelijk meer en sneller haren, dit kan erg hinderlijk zijn vooral bij het aflakken met hoogglanslak.

Kwaliteitsverschillen tussen Kwasten

De kwaliteit van schilderkwasten varieert sterk en kan het verschil maken in de kwaliteit van je schilderwerk. Hier zijn enkele kenmerken om op te letten bij het beoordelen van de kwaliteit van een kwast:

 • Haarmateriaal: Hoogwaardige kwasten gebruiken zorgvuldig geselecteerde haren van hoge kwaliteit, terwijl goedkopere kwasten vaak iets minder kwaliteit haren gebruiken die eerder uitvallen.
 • Kwastconstructie: Kwaliteitskwasten hebben een stevige constructie, inclusief een duurzame steel en een naadloze metalen huls die voorkomt dat haren uitvallen.
 • Afwerking: Goede kwasten hebben een gelijkmatige verdeling van haren en een zorgvuldige afwerking om ongewenste strepen te voorkomen.
 • Soepelheid: De flexibiliteit van de haren is belangrijk voor nauwkeurige controle en een soepele verfapplicatie.
 • Handvat: Een comfortabel en ergonomisch handvat zorgt voor minder vermoeidheid tijdens het schilderen.

De verschillende vormen van kwasten

Er zijn verschillende vormen van schilderkwasten beschikbaar, elk geschikt voor specifieke taken. Hier zijn enkele veelvoorkomende kwastvormen:

 • Plat: Platte kwasten zijn ideaal voor het schilderen van grote vlakken zoals muren en plafonds. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het aanbrengen van beits op houten oppervlakken.
 • Rond: Ronde kwasten zijn perfect voor gedetailleerd werk, zoals het schilderen van randen, trimwerk en contouren.
 • Radiatorkwasten: Radiatorkwasten hebben de haren schuin aan het handvat staan en zijn ideaal voor het schilderen van hoeken en randen.
 • Blokwitter: Een blokwitter is een platte, brede kwast met afgeronde hoeken. Het is de beste keuze voor het aanbrengen van houtbeits op houten gevels, schuttingen, tuinhuizen, blokhutten en andere grote houten oppervlakken. Blokwitters zijn er in verschillende maten, hoe groter het te beitsen oppervlak hoe groter de blokwitter.

Waarom is een blokwitter de Beste keuze voor houtbeits?

Als je van plan bent om houtbeits aan te brengen, is een blokwitter de beste keuze. Een blokwitter is een platte kwast met afgeronde hoeken, wat zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte toepassing van beits op grote houten oppervlakken zoals houten gevels en schuttingen. De brede borstelharen van een blokwitter stellen je in staat om snel en gelijkmatig beits aan te brengen, waardoor je vrij snel een groot oppervlak kunt beitsen. Wat van belang is bij het aanbrengen van houtbeits op grotere oppervlakken dat je nat in nat blijft werken, dit omdat er anders kleurverschil kan ontstaan.

Fixza: De One-Stop Shop niet alleen voor lakverf en houtbeits, maar ook voor schilderkwasten en kwastensets

Bij Fixza begrijpen we de waarde van hoogwaardige schildergereedschappen, waaronder schilderkwasten. We bieden een uitgebreid assortiment schilderkwasten en kwastensets tegen scherpe prijzen. Of je nu een professionele schilder bent of gewoon je huis wilt opfrissen, we hebben de juiste kwast voor elke klus.

Onze selectie omvat kwasten van hoge kwaliteit, zorgvuldig geselecteerd voor iedere schilderklus. Of je nu op zoek bent naar platte kwasten, ronde kwasten, hoekkwasten of blokwitters, we hebben het allemaal. Wij hebben kwasten die geschikt zijn voor watergedragen verf en beits maar ook voor oplosmiddelhoudende verven en beitsen.

Bovendien bieden we ook kwastensets aan, ideaal voor zowel beginners als ervaren schilders. Onze sets bevatten een verscheidenheid aan kwasten voor verschillende toepassingen, waardoor je goed voorbereid bent op elke schilderklus.

 

 

 

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.