Tuinhuis beits

Uw tuinhuis is blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, van regen en zonneschijn tot wind en vorst. Het hout kan daardoor gaan werken, verkleuren en zelfs rotten. Om ervoor te zorgen dat uw tuinhuis er jarenlang als nieuw uitziet en bestand is tegen de elementen, is het essentieel om het te beschermen met tuinhuis beits van BAUFIX. Voor de Nederlandse markt zijn de BAUFIX producten uitsluitend online verkrijgbaar via Fixza.

Uw tuinhuisje beschermen met tuinhuis beits

Uw tuinhuis is een waardevolle toevoeging aan uw buitenruimte. Het biedt opslagruimte, een plek om te klussen en voegt ook qua uitstraling iets toe aan uw tuin. In Nederland, met zo’n wisselend klimaat, is het beschermen van uw tuinhuis essentieel om de levensduur ervan te verlengen. Om uw tuinhuis te beschermen kunt u het beste gebruik maken van tuinhuis beits. Deze beits is speciaal gericht op buitenhout en zorgt ervoor dat uw houten tuinhuis goed beschermd wordt.

De tuinbeits zorgt voor een beschermende laag op het hout, zonder dat het hout zijn natuurlijke houtstructuur verliest. Na behandeling met de beits is uw tuinhuis weer beter beschermd tegen schadelijke invloeden als UV-straling en vocht. Hierdoor blijft uw tuinhuis in een uitstekende staat en kunt u er langer van genieten.

Waarom kiezen voor BAUFIX beits voor uw tuinhuis?

  • De beits dringt diep door in het hout, waardoor de houtstructuur behouden blijft. Hierdoor kunt u het tuinhuis een natuurlijke bescherming geven, zonder dat uw tuinhuis zijn karakter verliest.
  • De tuinhuis beits zorgt ervoor dat uw tuinhuis beschermd is tegen diverse weersomstandigheden, van UV-straling op de meest zomerse dagen tot vocht op de natste dagen. Hierdoor gaat het verkleuring en rotting tegen.
  • Behandelt u uw tuinhuis regelmatig met de beits voor tuinhuis, dan verlengt u daarmee de levensduur. Hierdoor bespaart u op lange termijn zowel tijd als geld

Een dekkende of transparante beits

Door met enige regelmaat uw tuinhuis te beitsen met speciale tuinhuis beits zorgt u ervoor dat u langer kunt genieten van uw tuinhuis. Bij het kopen van beits voor uw tuinhuis heeft u keuze uit een dekkende beits of een transparante beits. De keuze tussen dekkende en transparante beits hangt af van uw persoonlijke voorkeur, het beoogde uiterlijk van het hout, en de mate van bescherming die u nodig heeft. Als u de natuurlijke schoonheid van het hout wilt benadrukken, is transparante beits een goede optie. Als u meer bescherming tegen de elementen nodig heeft of de kleur van het hout wilt veranderen, is dekkende beits geschikter.

Dekkende beits

Dekkende beits is een type beits dat een volledig dekkende afwerking biedt, vergelijkbaar met verf. Het betekent dat wanneer u dekkende beits op hout aanbrengt, het hout volledig wordt bedekt en de originele houtnerf en textuur niet zichtbaar zijn. Dit type beits wordt vaak gebruikt wanneer u wilt dat het hout een andere kleur heeft dan zijn natuurlijke tint. Het kan helpen om hout te beschermen tegen weersinvloeden en UV-stralen, waardoor het langer mooi blijft.

Transparante beits

De transparante beits is ontworpen om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Het laat de originele houtnerf en textuur duidelijk zichtbaar en onbedekt. Transparante beits wordt vaak gebruikt wanneer u het hout wilt beschermen zonder de natuurlijke uitstraling ervan te verbergen. Het is ideaal voor hout dat van nature al aantrekkelijk is en waarvan u de karakteristieke uitstraling wilt behouden.

Uw tuinhuis beitsen: van voorbereiding tot afwerking

Het beitsen van een tuinhuis is een klus die vrijwel iedereen kan uitvoeren, zeker met de juiste handvatten. Volg deze 3 eenvoudige stappen om uw tuinhuis effectief te beschermen tegen weersinvloeden en ervoor te zorgen dat u er nog veel langer van kunt genieten.

  1. Voorbereiding: Het is belangrijk dat uw tuinhuis goed schoon is voor u gaat beitsen. Verwijder vuil, algen en/of mos met water en een milde zeep. Vervolgens moet het tuinhuis volledig opgedroogd zijn voor u verder gaat. Eventueel kunt u het tuinhuis licht opschuren voor een betere hechting van de beits.
  2. Aanbrengen van de beits: Het aanbrengen van de beits dient altijd in de richting van de houtnerf te worden gedaan voor het beste resultaat. Zorg voor dunne lagen en probeer druppels en strepen te vermijden. Gebruik hiervoor een kwast of een roller.
  3. Drogen en herhalen indien nodig: Volg de droog aanwijzingen op de verpakking zodat het tuinhuis goed droogt. Is het resultaat nog niet helemaal naar wens? Dan kunt u nog een laag aanbrengen.

Tuinhuis beits bestellen bij Fixza

Bij Fixza zijn we gespecialiseerd in het produceren van verf, lakverf, kelderafdichtingsproducten, gevelimpregneer en houtbeits. Bestelt u de beits voor uw tuinhuis bij ons online, dan bent u verzekerd van een sterk staaltje kwaliteit. Hierdoor krijgt uw tuinhuis de bescherming en uitstraling die het verdient en waardoor u het langst kunt genieten van uw tuinhuis. Al onze producten hebben daarnaast ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Naast tuinhuis beits bieden we ook andere beitsproducten aan, zoals tuinbank beits en blokhut beits.

Heeft u vragen over onze tuinhuis beits? Of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en kunnen u passend advies geven.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.