Speciaal producten

De Schimmelvlekblokker Isoleerspray van Baufix is dé oplossing voor schimmel-, meeldauw- en watervlekken. Deze handige witte coating in een spuitbus verbergt ongewenste vlekken en beschermt je muren. Eenvoudig aan te brengen en effectief, zorgt het voor een frisse uitstraling in jouw ruimte. Ontdek de kracht van Baufix bij Fixza.

Schimmelvlekblokker Isoleerspray: De ultieme oplossing voor Vochtplekken, Lekkagevlekken en Schimmelvlekken

Vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken kunnen een doorn in het oog zijn voor huiseigenaren en huurders. Ze kunnen niet alleen esthetisch onaangenaam zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid en de structuur van je woning aantasten. Gelukkig biedt Fixza, de oplossingen voor schimmel en watervlekken van het Duitse merk Baufix.  Effectieve oplossing in de vorm van  Baufix Schimmel Verwijderaar, Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray en Baufix Schimmelwerende verf wit geleverd door Fixza. Op deze fixza pagina bespreken we alles over verkleuringen veroorzaakt door schimmel, meeldauwvlekken of watervlekken, hoe deze innovatieve Schimmelvlekblokker Isoleerspray werkt en hoe je vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken kunt aanpakken.

Vochtplekken op het plafond: Een veelvoorkomend probleem

Vochtplekken op het plafond zijn een veelvoorkomend probleem in veel huizen en gebouwen. Ze worden meestal veroorzaakt door waterlekkages van bovenliggende verdiepingen, dakproblemen of zelfs condensatieproblemen. Deze plekken zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook een teken zijn van meer ernstige structurele problemen. Het is van essentieel belang om vochtplekken snel en grondig aan te pakken. En dan is het esthetische deel het minst belangrijk, eerst moet de oorzaak weggenomen worden. Dit is in veel gevallen de lekkage van een plat dak, dakdoorvoer of hemelwaterafvoer. Ook voor het repareren van lekkages in platte daken heeft Fixza een uitgedijd assortiment dak afdichtingsproducten. Ben je ook opzoek naar meer informatie over het repareren, maar ook voorkomen van lekkages in platte daken, lees dan ons blog: 10 nadelen van een plat dak en hoe je dit kunt oplossen

Kun je vochtplekken overschilderen?

Een veelgestelde vraag is of je vochtplekken kunt overschilderen. Het antwoord is ja, maar met de juiste voorbereiding en de juiste verf. Als je probeert vochtplekken over te schilderen zonder de juiste aanpak, zullen de plekken hoogstwaarschijnlijk weer tevoorschijn komen. Dit zelfs na het aanbrengen van meerdere lagen gewone muurverf. Het is essentieel om de oorzaak van het vochtprobleem eerst aan te pakken voordat je begint met schilderen. Als de oorzaak weggenomen is, dan kun je beginnen met het bestrijden van de schimmels die door de vochtige omstandigheden zijn ontstaan. Dit kan met de Baufix Schimmel Verwijderaar. Behandel de hele water en of schimmelvlek, plus een gebied van circa. 20% rondom de schimmel /watervlek om nieuwe besmetting te voorkomen. Na voldoende droging kan het zelfde deel van het plafond of de wand dat met schimmel verwijderaar is behandeld, geïsoleerd worden met Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray.

Welke verf dekt lekkagevlekken?

Voor lekkagevlekken is het belangrijk om eerst een speciale isolerende primer te gebruiken die is ontworpen om vlekken te bedekken en te isoleren. Dit helpt om te voorkomen dat de vlekken doorsijpelen in de nieuwe verflaag. Vervolgens kan het desbetreffende plafon of de wand overgeschilderd worden met een muurverf. Voor algemene ruimtes zoals een woonkamer, hal of slapkamer volstaat een standaard witte muurverf zoals de Baufix Decorators’ White Paint muurverf wit. Voor specifiekere ruimtes zoals de keuken, bijkeuken en badkamer adviseren wij een speciaal voor deze ruimtes ontwikkelde witte muurverf, zoals de Baufix keuken en badkamer muurverven.

Hoe over schimmelplekken heen verven

Schimmelplekken kunnen een ernstig gezondheidsrisico vormen en moeten grondig worden aangepakt voordat je over ze heen schildert. Het verwijderen van schimmel is van cruciaal belang om de gezondheid van de bewoners te beschermen, en er voor te zorgen dat de muurverf goed hecht en de schimmel niet terug keert. Behandel daarom het gehele gebied plus 20 % daarbuiten dat door de schimmel is aangetast met Baufix  Schimmel Verwijderaar Na het verwijderen van de schimmel, is het belangrijk om een speciale schimmelwerende en isolerende primer te gebruiken voordat je gaat schilderen met witte muurverf. Dit helpt om de schimmelgroei in de toekomst te voorkomen, echter heeft schimmelvorming altijd een oorzaak. Neem als dit mogelijk is altijd matregelen om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door daklekkages te verhelpen, extra te ventileren, kasten een stukje van de muur te zetten voor een goede circulatie of door de buitengevel waterafstotend te impregneren.

Welke verf te gebruiken bij schimmel?

Bij het schilderen over schimmelplekken is het essentieel om de juiste verf te kiezen. Er zijn speciale schimmelwerende verven beschikbaar op de markt zoals de Baufix Schimmelwerende verf wit  die ontworpen is om schimmelgroei te voorkomen. Deze muurverven bevatten meestal antimicrobiële stoffen die schimmel afstoten. Het is raadzaam om deze speciale verven te gebruiken bij het schilderen van gebieden en ruimtes die gevoelig zijn voor schimmelgroei, zoals een badkamer en keuken.

Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray: De oplossing voor al je vlek problemen

Nu we de problemen van vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken hebben besproken, is het tijd om kennis te maken met de Schimmelvlekblokker Isoleerspray van Baufix, geleverd door Fixza. Deze innovatieve spuitbus biedt een alles-in-één oplossing voor al deze problemen.

De Schimmelvlekblokker Isoleerspray is een speciale coating die is ontworpen om vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken effectief te bedekken en te isoleren. Het is een witte, dekkende spray die gemakkelijk aan te brengen is en snel resultaten oplevert. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van deze spray:

  • Eenvoudig in gebruik: Je hoeft geen professionele schilder te zijn om deze spray te gebruiken. Met een eenvoudige druk op de spuitbus kun je de Schimmelvlekblokker Isoleerspray gelijkmatig aanbrengen op de watervlekken of schimmel gebieden. Voor extra gebruiksgemak kun je bij grotere oppervlaken ook nog gebruik maken van het Baufix Multi- spuitpistool, door deze eenvoudig  op de spuitbus te klikken.
  • Snelle resultaten: De Schimmelvlekblokker Isoleerspray droogt snel en laat een gladde, witte afwerking achter. Hierdoor kun je snel doorgaan met het aanbrengen van de gewenste muurverf, voor de laatse afwerking.
  • Isolatie en bescherming: Deze spray is speciaal ontworpen om vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken volledig te isoleren. Dit betekent dat ze niet zullen doordringen in de nieuwe verflaag of opnieuw zullen verschijnen.
  • Schimmelwerend: De Schimmelvlekblokker Isoleerspray vormt een langdurige barrière tegen schimmel, meeldauw en watervlekken, waardoor het de groei van schimmel voorkomen, zelfs op vochtige plaatsen.

Hoe de Schimmelvlekblokker Isoleerspray te gebruiken

Het gebruik van de Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray is eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. De ondergrond: De ondergrond moet oplosmiddelbestendig, stabiel, droog en vrij van stof en andere scheidingsmiddelen zijn.
  2. Voorbereiding: Zorg er dus voor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint. Verwijder schimmelvorming vooraf altijd met Baufix Schimmel Verwijderaar!
  3. Schudden: Schud de spuitbus grondig voordat je begint. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spray.
  4. Spuiten: Houd de spuitbus op ongeveer 20-30 cm afstand van het oppervlak en spuit gelijkmatig over de vochtplekken, lekkagevlekken of schimmelvlekken. Zorg ervoor dat je een goed dekkende laag aanbrengt, circa. 400 ml per m² afhankelijk van de ondergrond. Heb je een absorberende of ruwe ondergrond, dan is het verbruik hoger. Bij zeer ruwe oppervlakken het proces herhalen na een droogtijd van ca. 10 minuten.
  5. Drogen: Laat de Schimmelvlekblokker Isoleerspray volledig drogen. Het is belangrijk om te wachten tot het oppervlak volledig droog is voordat je verder gaat met schilderen of afwerken.
  6. Schilderen of afwerken: Nadat de spray volledig is opgedroogd, kun je beginnen met het overschilderen van het behandelde gebied of het hele plafon of de wand met de gewenst muurverf. De Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray zorgt voor een uitstekende hechting van verf.

De Fixza conclusie

De Schimmelvlekblokker Isoleerspray van Baufix, geleverd door Fixza, is de ideale oplossing voor het aanpakken van vochtplekken, lekkagevlekken en schimmelvlekken in je huis, keuken, badkamer of kantoorgebouw. Met zijn gebruiksgemak, snelle resultaten en schimmelwerende eigenschappen biedt deze spray een alles-in-één oplossing voor deze problemen. Het is tijd om afscheid te nemen van die onaangename vlekken en te genieten van een frisse, schone uitstraling in je leefruimte. Kies voor de Baufix Schimmelvlekblokker Isoleerspray en Baufix muurverven en geniet van een gezonder en mooier huis.

Fixza, Samen fixzen we het wel!

 

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.