Epoxy-grondering

Ontdek de professionele 2-componenten Epoxy primer van Baufix, verkrijgbaar bij Fixza. Deze Epoxy primer is de keuze als grondering voor vloercoating en garagevloer verf. Met uitstekende hechtingseigenschappen en goede duurzaamheid biedt het een solide basis voor een professionele vloerafwerking. Kies voor kwaliteit en prestaties met Baufix Epoxy 2K Hechtprimer.

Professionele 2K Epoxy Hechtprimer van Baufix: De Perfecte Basis voor je Epoxy Garagevloer coating

Je droomt van een prachtige epoxyvloer in je garage, maar waar begin je? Het antwoord begint met de juiste primer. Fixza biedt de hoogwaardige 2K Epoxy Hechtprimer van Baufix, ontworpen om uitstekende hechting op verschillende ondergronden te garanderen en tegelijkertijd waterdamp door te laten. Op deze Fixza pagina vertellen we alles wat je moet weten over deze professionele epoxy primer en delen we het Fixza  stappenplan met instructies voor een succesvolle toepassing van de Epoxy primer.

De belangrijkste Voordelen van Baufix 2K Epoxy Hechtprimer

Voordat we dieper verder ingaan op hoe je deze Epoxy primer aanbrengt, laten we eens kijken naar waarom de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer de juiste keuze is voor jouw vloercoatingproject:

Uitstekende Hechting op Diverse Ondergronden

Een van de belangrijkste kenmerken van onze Epoxy primer is het vermogen om een sterke hechting te bieden op een breed scala aan minerale ondergronden. Of je nu een Betonvloer, Zandcementdekvloer, Magnesietvloer of Egaline vloer hebt, Baufix 2K Epoxy Hechtprimer zorgt er als hechtlaag voor dat je Epoxy coating of Garagevloer coating  goed vast aan de ondergrond hecht en niet gaat bladderen, waardoor duurzaamheid en langdurige prestaties worden gegarandeerd.

Waterdamp Doorlatend

Een ander voordeel van deze primer is dat hij waterdamp doorlaat. Dit is vooral belangrijk als je de epoxycoating aanbrengt op een betonnen vloer waar vanaf onderen vocht in kan trekken. Het voorkomt dat vocht onder de epoxy trekt, wat bladderen voorkomt en de levensduur van je vloer aanzienlijk kan verlengen.

Eenvoudige Online te bestelling bij Fixza

Fixza maakt het eenvoudig om de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer te kopen. Je kunt deze professionele Epoxy primer rechtstreeks online bestellen via de Fixza-website. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar heb je ook toegang tot alle andere Baufix Betonvloer verf en Garagevloer coating producten van professionele kwaliteit voor je doe-het-zelf vloercoating klussen.

Wat kost een Epoxy grondering per m² ?

Deze vraag kunnen wij eenvoudig beantwoorden, de kosten voor alleen de 2-componenten Epoxy grondering zijn circa. € 3.52.- per M². Maar dit is natuurlijk maar een deel van de koten voor een complete garagevloer coating. Hieronder hebben wij een overzicht kostengemaakt van ongeveer alle kosten die je tegen komt bij het aanbrengen van een garagevloer coating inclusief de Epoxy primer.

De kosten van de Baufix garagevloercoating per vierkante meter variëren afhankelijk van het aantal aangebrachte lagen en de grootte van uw garage, de voorbereiding van het vloeroppervlak en eventuele extra kosten voor het repareren van beschadigingen aan de betonvloer.

 • Kosten betonvloer schuren: De koste voor het huren van een Roterende vloerschuurmachine zijn ongeveer € 50.- per dag exclusief borg en verzekering. En schuurschijven voor deze machines kosten ongeveer € 12,50.- per stuk hiervan heb je er 1 tot 2 nodig afhankelijk van de staat van de vloer.
 • Kosten 2K Epoxy Hechtprimer: Baufix 2K Epoxy Hechtprimer kost circa. € 3,52.- per m².
 • Kosten garagevloer coating: De kosten per m² voor de Baufix Professionele garagevloer verf per laag zijn circa. € 2,67.-
 • Kosten schilder benodigdheden: Gereedschap voor het aanbrengen van garagevloer coating, verfrollers, telescoopsteel, kwasten, schilderstape en een verfemmer met verfrooster kosten    circa. € 50.-
 • Totaal kosten Garagevloercoating Per M²: De totale kosten per m² voor het aanbrengen van de Baufix Professionele garagevloer verf, inclusief schuren, 1 laag 2-componenten Epoxy hechtprimer en 2 lagen garagevloer coating voor een garage van circa. 17 m²  zijn € 15,50.-

Bovengenoemde prijzen zijn een richtprijs inclusief 21% btw, maar kunnen altijd afwijken van uw specifieke situatie.

Kan ik zelf een epoxyvloer aanbrengen?

Het aanbrengen van een Epoxyvloer is zeker mogelijk als je over de juiste informatie inwind en over de nodige klus en schilderervaring beschikt. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het een nauwkeurig proces is dat wel enige kluservaring vereist. Als je niet of heel weinig ervaring hebt met klussen en schilderen, dan kan het raadzaam zijn om een professional in te huren die je kan helpen bij het coaten van de vloer. Ook kun je er voor kiezen om de gehele klus uit te laten voeren, echter zitten de meeste kosten bij het coaten van een vloer in het uurloon. Het wordt dan wel een heel stuk duurder of wanneer je zelf een epoxyvloer aanbrengt.

Hoe breng je het beste epoxy aan op je vloer?

Nu je bekend bent met de voordelen van de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer, gaan we kijken naar hoe je het beste 2-componenten Epoxy aanbrengt op je vloer. Het volgen van de juiste stappen en een goede voorbereiding is hierbij essentieel voor het geslagen van de klus. Lees daarom ruim voor dat je gaat beginnen het Fixza stappenplan door over hoe je het beste een 2-Componenten Epoxy primer op de vloer kunt aanbrengen, en lees vervolgens het bij het product horende technisch merkblad goed door. In het technisch merkblad van de Epoxy primer vind je gegevens over de verwerkingstemperaturen,ondergrondvoorbereiding en de potlife van de 2-componenten Epoxy primer.

Fixza Stappenplan: 2 Componenten Epoxy Hechtprimer Aanbrengen

Om je te helpen bij het succesvol aanbrengen van de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer, hebben we een handig stappenplan opgesteld:

Stap 1: Verzamel Materialen en Technisch Merkblad goed doorlezen.

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van Epoxy primer en vloercoating:

Voor een kleine vloer:

 • Excentrische schuurmachine te huur bij Boels of Bo-rent
 • Schuurpapier P80. P100 of P120 afhankelijk van de hardheid van de vloer.

Voor een grote vloer:

 • Roterende vloerschuurmachine te huur bij Boels of Bo-rent
 • Schuurschijven de K24, K40, K60, K80, K120 en K180, afhankelijk van de hardheid van de vloer.
 • Spijkerzolen voor het aanbrengen van Betonvloer verf, Epoxy grondering en Epoxyvloercoating
 • Stofzuiger, deze zijn ook te huur bij Boels of Bo-rent

Stap 2: Voorbereiding van de Ondergrond

Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vrij is van vuil en stof. Repareer eventuele scheuren of beschadigingen in het beton. Als de vloer erg glad is of er zijn reparaties uitgevoerd, dan de vloer schuren met de hierboven aangegeven machines om de hechting te verbeteren.

Stap 3: Afplakken aangrenzende delen

Afplakken en mengen: Plak aangrenzende delen die niet in aanraking mogen komen met de betonvloer verf, zoals plinten en vloerputten af met schilderstape. Bescherm eventueel aangrenzende muren, deuren en verwarmingsradiatoren tegen spatten met maskeerfolie ( plasticfolie met aan 1 zijde schilderstape). Zorg er ook voor dat je de vloer van een aangrenzende ruimte goed afdekt is met folie of nog beter met schildervlies. In deze ruimte kun je dan de Epoxy grondering mengen en overschenken in de verfemmer.

Stap 4: Meng de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer

Volg de instructies op de verpakking of het technisch merkblad van de primer om de twee componenten (A en B) bij elkaar te voegen en grondig te mengen met een verfmixer in  een accuboormachine. Giet vervolgens de Epoxy primer in een verfemmer en meng het vervolgens nog een keer met de verfmixer.  

Stap 5: Aanbrengen van de Epoxy Hechtprimer

Breng de primer gelijkmatig aan met de verfroller aan de telescoopsteel over het vloeroppervlak. Zorg ervoor dat je de primer gelijkmatig verdeelt en dat er geen druppels of plassen achterblijven. Laat de primer drogen volgens de aanbevelingen uit het technisch merkblad van de Epoxy Hechtprimer.

Stap 6: Controleer de Hechting

Na het uitharden van de Epoxy hechtprimer volgens opgave van de fabrikant, controleer je de hechting door een stuk plakband stevig op de vloer te drukken en dan snel los te trekken. Als er geen primer wordt meegetrokken, is dit een goede indicatie dat de hechting goed is.

Stap 7: Breng vervolgens de garage vloercoating aan

Voor meer informatie over het aanbrengen van de Professionele  Garagevloer verf van Baufix kun je onze informatie hierover op de pagina vloercoating lezen.

De Fixza conclusie over 2K Epoxy Hechtprimer

Met de Baufix 2K Epoxy Hechtprimer en dit stappenplan van Fixza ben je goed op weg naar een prachtige epoxyvloer in je garage. Onthoud dat de voorbereiding en het volgen van de juiste procedures essentieel zijn voor een succesvol project. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Fixza voor professioneel advies. Veel succes met je garage vloercoatingproject!

Fixza, Samen fixzen we het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.