Transparante grondering

Ontdek de kracht van BAUFIX Houtbeschermende Grondverf, een transparante grondering die hout beschermt tegen houtrot en blauwschimmel. Te koop bij Fixza, Fixza biedt online de producten van het bekende Duitse verfmerk Baufix aan. Voor een duurzame bescherming voor uw houten oppervlakken. Verbeter de levensduur van uw schilderprojecten met deze hoogwaardige hout beschermende grondverf.

Alles wat je moet weten over BAUFIX Houtbeschermende grondering een beschermende Grondverf

Hout is een veelgebruikt bouwmateriaal buitenshuis voor tuinhuizen, blokhutten schuttingen en erfafscheiding, maar het vereist een zorgvuldige bescherming om hout langdurig mooi en functioneel te houden. BAUFIX Houtbeschermende grondering biedt een uitstekende oplossing voor het beschermen van naald- en loofhout tegen schimmels, rot en andere vormen van verval. In deze uitgebreide gids gaan we dieper in op de eigenschappen en voordelen van BAUFIX Houtbeschermende grondering, en geven we waardevolle inzichten over het beschermen van hout in verschillende buitenomgevingen.

De Belangrijkheid van Houtbescherming

Hout is van nature gevoelig voor schade door elementen zoals vocht, schimmels en insecten. Zonder adequate bescherming kan hout snel zijn esthetische waarde verliezen en zelfs structureel verzwakken. BAUFIX Houtbeschermende grondering biedt een effectieve barrière tegen deze bedreigingen, waardoor hout langer meegaat en zijn kwaliteit behoudt.

Kenmerken van BAUFIX Houtbeschermende grondering

BAUFIX Houtbeschermende grondering is een grondverf die zich onderscheidt door zijn hoogwaardige beschermende formule tegen houtrot en de uitstekende prestaties. Enkele opvallende kenmerken zijn:

1. Bescherming tegen Blauwschimmel en Houtaantastende Schimmels

De actieve ingrediënten in BAUFIX Houtbeschermende grondering bieden preventieve bescherming tegen blauwschimmel en andere schimmels die hout kunnen aantasten. Dit helpt de duurzaamheid van het behandelde hout te verlengen.

2. Diepe Indringing en Vochtregulatie

Deze grondverf dringt diep door in het houtoppervlak, waardoor het vochtgehalte wordt gereguleerd en het zwellen en krimpen van het hout wordt verminderd. Dit draagt bij aan de stabiliteit en structurele kwaliteit van het hout.

3. Geschikt voor Diverse Houtsoorten

BAUFIX Houtbeschermende grondering is geschikt voor zowel naaldhout als loofhout, waardoor het een breed inzetbare grondverf is voor verschillende toepassingen.

4. Uitstekende Hechting voor Opvolgende Lagen

De grondverf zorgt voor een goede hechting, waardoor het gemakkelijk is om opvolgende lagen lakverf of houtbeits aan te brengen voor een optimale bescherming en esthetiek.

Hoe zorg je ervoor dat hout niet rot?

Rotten van hout is een veelvoorkomend probleem dat kan worden voorkomen door enkele eenvoudige maatregelen:

 • Gebruik van Houtbeschermende grondering: Door hout te behandelen met een hoogwaardige houtbeschermende grondverf zoals BAUFIX Houtbeschermende grondering, wordt het beschermd tegen vocht en schimmels die rot veroorzaken.
 • Regelmatig Onderhoud: Controleer regelmatig houten constructies buitenshuis en repareer beschadigingen of verweerde plekken onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.
 • Goede waterafvoer: Zorg voor voldoende drainage rondom houten constructies om te voorkomen dat water zich ophoopt en het hout aantast.
 • Juiste Installatie: Installeer houten onderdelen zoals palen op een manier die voorkomt dat ze direct contact maken met vochtige grond, wat rotting kan veroorzaken. Dit kan eenvoudig door het aanbrengen van een waterdichte coating tot circa. 30 cm boven het maaiveld. 1-Component Baufix Multi- Afdichting is hier een zeer geschikt product voor, verkrijgbaar in emmers van 1 kg, 3 kg, 6 kg en 12 kg.

Hoe Hout Beschermen?

Het beschermen van hout begint met het kiezen van de juiste houtbeits of lakverf maar nog belangrijker, een houtbeschermende grondlaag om mee te beginnen. Enkele effectieve mogelijkheden voor het op de juiste manier beschermen van hout buiten zijn:

 • Gebruik een hout beschermende grondverf : Kies voor hoogwaardige houtbeschermende producten zoals BAUFIX Houtbeschermende grondering om een beschermende laag aan te brengen die het hout beschermt tegen schimmels, vocht en dus houtrot.
 • Bescherming tegen UV-straling: Overweeg het gebruik van verf of beits met UV-bescherming om hout te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, die verkleuring en verval kunnen veroorzaken.
 • Regelmatig Reinigen en Onderhouden: Reinig en onderhoud houten oppervlakken op regelmatig basis om vuil te verwijderen, en breng indien nodig nieuwe lagen beschermende verf of beits aan.

Bescherming van Houten Palen in de Grond

Houten palen die in de grond worden geplaatst, zijn bijzonder vatbaar voor rot en verval vanwege het constante contact met vochtig in de bodem. Het deel van de houten paal van bijvoorbeeld een schutting dat het eerst wordt aangetast, is de eerste 30 cm in de grond tot circa. 20 cm boven de grond. Op deze diepte is vocht en voldoende zuurstof aanwezig voor de schimmels en bacteriën die het hout aantasten. Hieronder enkele methoden om houten palen te beschermen in de grond:

 • Gebruik geïmpregneerd Hout: Kies voor onder druk geïmpregneerd hout dat behandeld is met chemicaliën om het beter bestand te maken tegen rot en insecten. Maar vergeet het deel dat in de grond geplaatst wordt tot 20 cm boven het maaiveld niet te behandelen met een waterdichte coating. Want ook geïmpregneerd houd wordt na verloop van tijd aangetast door schimmels en bacteriën als het in de grond geplaatst wordt.
 •  Toepassing van Beschermende Coating: Breng een twee lagen waterdichte coating aan op de onderkant van de paal tot 20 cm boven het maaiveld, voordat deze in de grond wordt geplaatst. Baufix Multi- Afdichting is een handig 1-component waterdicht afdichtings product dat hier zeer geschikt voor is.

Stappenplan voor het Beschermen van Hout tegen Houtrot veroorzakende Schimmels

Hout is een veelzijdig en duurzaam materiaal, maar het is gevoelig voor schimmels die houtrot veroorzaken, vooral wanneer het wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding om hout te beschermen tegen deze schimmels, zowel boven als onder het maaiveld geplaatst.

Voor Hout Boven het Maaiveld

Kies het Juiste Hout: Begin met het selecteren van houtsoorten die van nature resistenter zijn tegen rot, zoals ceder, eiken of geïmpregneerd hout.

 1. Behandeling tegen houtrot: Breng een hoogwaardige houtbeschermende grondverf aan op alle blootgestelde oppervlakken van het hout. Breng vervolgens een houtbeschermende en Uv-bestendige houtbeits aan om het hout verder te beschermen.
 2. Regelmatig Onderhoud: Controleer regelmatig het hout op tekenen van schade of slijtage. Repareer beschadigde plekken onmiddellijk en breng indien nodig een nieuwe laag houtbeits aan.
 3. Goede Drainage: Zorg voor een goede drainage rondom het hout om te voorkomen dat regenwater zich ophoopt en het hout aantast. Dit kan worden bereikt door het gebruik van grindbedden of drainagesystemen.
 4. Luchtstroom bevorderen: Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom rondom het hout is om vochtigheid te verminderen. Trim bijvoorbeeld begroeiing die het hout kan blokkeren.

Voor Hout Onder het Maaiveld (Houten Palen)

 1. Gebruik geïmpregneerd Hout: Kies voor houten palen die behandeld zijn met chemicaliën om ze bestand te maken tegen schimmels en rot. Onder druk geïmpregneerd hout biedt een verhoogde duurzaamheid en langere levensduur.
 2. Aanbrengen van Beschermende Coating: Breng twee lagen houtbeschermende coating aan op de onderkant van de palen tot 20 cm boven het maaiveld voordat ze in de grond worden geplaatst. Dit creëert een extra barrière tegen vocht en schimmels. Baufix Multi- Afdichting is hier een zeer geschikt product voor, het is waterdicht, uv-bestendig en overschilderbaar. Bovendien kan het eenvoudig met een kwast aangebracht worden.
 3. Gebruik Houtbeschermende Gel- Beits: Overweeg het gebruik van waterafstotende verf of beits op het bovengrondse gedeelte van de palen om extra bescherming te bieden tegen vocht en schimmels. Baufix Houtbeschermende Gel- Beits is hier een zeer geschikt product voor en is leverbaar in vele kleuren.
 4. Regelmatige Controle: Controleer regelmatig de staat van de houten palen, vooral op het punt waar ze de grond raken. Repareer eventuele beschadigingen aan de waterdichte coating onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat zowel hout boven als onder het maaiveld langdurig beschermd blijft tegen schimmels die houtrot veroorzaken, waardoor de levensduur van uw houten constructies wordt verlengd.

Gemakkelijk Online Beschikbaar bij Fixza

Het verkrijgen van hoogwaardige houtbeschermende producten zoals BAUFIX Houtbeschermende grondering, Baufix Multi- Afdichting en Baufix Houtbeschermende Gel- Beits is nu eenvoudiger dan ooit. Fixza biedt alle producten online aan, met gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50. Met slechts een paar klikken kunt u de benodigde producten bestellen en uw hout beschermen voor de komende jaren.

De Conclusie van Fixza over Houtrot en de bescherming er tegen

BAUFIX Houtbeschermende grondering is een essentieel product voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit bij het werken met hout buiten. Met zijn preventieve eigenschappen en diepe indringing biedt het een effectieve bescherming tegen schimmels, rot en andere vormen van verval. Door het volgen van de juiste procedures voor houtbescherming en het gebruik van hoogwaardige producten zoals BAUFIX, kunt u ervoor zorgen dat uw houten structuren en decoraties er jarenlang mooi en functioneel uitzien blijven zien.

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

 

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.