Houtbeits

Natuurlijk wilt u hout zo goed mogelijk beschermen tegen de weersinvloeden. Dit doet u met houtbeits. Ons assortiment houtbeits is geschikt voor verschillende projecten en zorgt ervoor dat hout langer meegaat en beter zijn kleur behoudt. Bestelt u vandaag nog uw houtbeits op onze webshop, dan wordt deze al binnen 1-2 werkdagen bij u geleverd.

Houtbeits kopen voor optimale bescherming van uw hout

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of gekleurde laag op hout. Met beitsen maakt u het houtwerk niet alleen mooier, u geeft het ook een duurzame bescherming. Beits beschermt namelijk het hout en trekt in het hout, terwijl lak juist meer op het hout blijft liggen. Daarnaast werkt beits ook vochtregulerend, zo kan eventueel vocht dat in de houten plank zit, door de beitslaag naar buiten. Door gebruik te maken van houtbeits blijft uw hout zowel binnen als buiten in goede conditie en blijft het er daardoor ook goed uitzien.

De voordelen van beits voor hout op een rijtje

  • Weerbestendigheid: Beschermt hout tegen de elementen zoals regen en zon.
  • Verlengt levensduur: Voorkomt voortijdige slijtage en rot.
  • Verbeterd uitstraling hout: Accentueert natuurlijke kleur en textuur.
  • Eenvoudig onderhoud: Minimaal onderhoud voor behoud van bescherming.
  • Duurzaamheid: Draagt bij aan duurzaam gebruik van houtbronnen.

Houtbeits bestellen voor ieder project

Of u nu een doe-het-zelver, klusser of beginner bent, u wilt enkel met het juiste product aan de slag. Welke soort hout beits het beste past bij uw project hangt af van het soort hout en de waartegen u het hout specifiek wilt beschermen. Deze soorten houtbeitsen zijn bij ons verkrijgbaar:

Houtbeits voor buiten

Houtbeits voor buiten is vrijwel altijd op terpentinebasis. Hout buitenshuis wordt blootgesteld aan aanzienlijk meer slijtage dan binnenshuis, daarom is de buitenbeits sterker. Deze beits heeft een vochtregulerende eigenschap waardoor water niet naar binnen kan dringen, maar wel naar buiten wordt afgevoerd.

Houtbeits voor binnen

Houtbeits voor binnen is doorgaans gebaseerd op water. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het geen geur afgeeft, wat prettig is voor gebruik binnenshuis. Bovendien behoudt watergedragen beits de kleur langer dan terpentinegedragen beits. Binnenbeits is meestal iets minder krachtig dan tuinbeits. Dit komt doordat hout binnenshuis al beschermd is tegen de meeste externe invloeden, zoals wind, vrieskou en UV-straling.

Van licht tot donkere beits voor hout

Na het aanbrengen van lichte houtbeits of donkere houtbeits is uw houten object direct beschermd tegen vocht en geniet u jarenlang van een mooi blijvende afwerking. Hout beitsen is dus echt aan te raden, zowel voor zakelijke als particuliere klussen. U kiest bij ons tussen dekkende of transparante houtbeits:

Dekkende houtbeits

Onze dekkende houtbeitsen bieden een vaste kleurafwerking die het hout volledig bedekt. Zwarte beits bijvoorbeeld, zijn ideaal voor het opknappen van oude houten oppervlakken en het creëren van een geheel nieuwe uitstraling.

Transparante houtbeits

Onze transparant houtbeitsen zijn kleurloos en daardoor perfect voor diegenen die de natuurlijke schoonheid van hout willen behouden. Transparante beits beschermen het hout tegen verkleuring en slijtage zonder de kleur drastisch te veranderen.

Zo kunt u hout beits gebruiken

Het gebruik van houtbeits is eenvoudig, zelfs voor beginners. Volg deze eenvoudige stappen voor een succesvolle toepassing:

  1. Voorbereiding van het oppervlak:Zorg ervoor dat het te behandelen houtoppervlak schoon, droog en vrij is van stof en vuil. Schuur het indien nodig om een gladde afwerking te bereiken. Schuren van het hout is in principe verder niet nodig.
  2. Houtbeits aanbrengen: Breng de houtbeits gelijkmatig aan met een kwast, roller of doek. Zorg ervoor dat u in de richting van de houtnerf werkt voor een gelijkmatige dekking. Wanneer u het hout voor het eerst beitst raden we aan om dit tweemaal te doen.
  3. Laat het drogen: Laat de houtbeits voldoende drogen volgens de instructies op het productlabel. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en het type houtbeits dat u gebruikt.
  4. Aanbrengen van een afwerklaag: Indien gewenst kunt u na het drogen van de houtbeits een afwerklaag aanbrengen voor extra bescherming en glans.

Uw houtbeits kopen bij Fixza

Wilt u ook beits kopen voor uw project van het kwalitatieve merk BAUFIX? Binnen, buiten, voor nat hout of juist voor hout wat veel blootgesteld wordt aan UV: wij hebben een soort beits voor elke klus. Bestel uw beits voor hout nu voordelig en eenvoudig online bij Fixza! Zo blijft uw hout lang mooi en gaat het langer mee.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.