Lakverf

Fixza biedt een uitgebreide selectie lakverven van het Duitse merk Baufix. Ons assortiment omvat dekkende lakverf voor een perfecte afwerking, transparante lak om hout en andere oppervlakken te beschermen en hoogwaardige grondverf om de basis te leggen voor een duurzame verflaag. Ontdek de veelzijdige mogelijkheden voor uw doe-het-zelf schilderprojecten met professionele verfproducten bij Fixza.

Lakverf van Fixza: De Duurzame Oplossing voor jouw Schilderprojecten

Bij Fixza begrijpen we dat kwaliteit en duurzaamheid cruciaal zijn bij het schilderen van binnen- en buitenoppervlakken. Daarom bieden we een uitgebreide selectie lakverfproducten van het gerenommeerde Duitse merk Baufix. Of je nu hout, metaal, steen of kunststof wilt schilderen, wij hebben de perfecte oplossing voor jouw schilder behoeften. Op deze informatie pagina van Fixza gaan we de voor en nadelen van lakverf bekijken, uitleggen waarom de keuze van de juiste lakverf afhankelijk is van de ondergrond en je begeleiden bij aanbrengen van lakverf aan de hand van het Fixza stappenplan. Laten we beginnen met een fundamentele vraag:

Wat is het verschil tussen verf en lak?

Hoewel de termen verf en lak vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide. Verf is een algemene term die verwijst naar vloeibare substanties die worden gebruikt om oppervlakken te bedekken en te kleuren. Het kan zowel water- als oliegedragen zijn en wordt meestal gebruikt voor decoratieve of beschermende doeleinden.

Lak daarentegen is een specifieke vorm van verf die een dikkere, glanzende afwerking heeft. Het is meestal harder en duurzamer dan gewone verf en wordt vaak gebruikt op oppervlakken die extra bescherming nodig hebben, zoals houten meubels, kozijnen, deuren en metalen voorwerpen. Lakverf staat bekend om zijn weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken, wat het een ideale keuze maakt voor oppervlakken die vaak worden blootgesteld aan zware omstandigheden.

Waarom lakverf?

Lakverf biedt tal van voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor allerlei schilderprojecten. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om lakverf te gebruiken:

 • Duurzaamheid: Lakverf is uitzonderlijk duurzaam en kan lang meegaan zonder te vervagen of af te bladderen. Dit maakt het ideaal voor buitentoepassingen zoals op deuren, kozijnen en dakgoten.
 • Bescherming: Lakverf biedt een effectieve bescherming tegen weersinvloeden, Uv-straling en vocht, waardoor het de perfecte keuze is voor oppervlakken die aan de elementen worden blootgesteld. Een aantal van de Baufix lakverven die Fixza verkoopt hebben een ingebouwde grondering, dit zijn de 2in1 lakverven met een grondering en aflak in één product.
 • Makkelijk aan te brengen: Dankzij de 2in1 formule van een aantal van de Baufix lakverf producten is het aanbrengen zeer eenvoudig. Door de ingebouwde grondering heb je aan één product nu voldoende en is er geen aparte grondverf meer nodig voor een optimale hechting met de ondergrond.
 • Professionele uitstraling: Baufix lakverf geeft een gladde, glanzende, zijdeglanzende of zijde matte  afwerking die een luxe uitstraling toevoegt aan elk schilderproject, of het nu gaat om meubels of een houten tuinhuis of houten gevelelementen.
 • Veelzijdigheid: Lakverf kan worden gebruikt op verschillende materialen, waaronder hout, metaal, steen en kunststof, waardoor het een veelzijdige keuze is voor allerlei schilderprojecten.
 • Kleurbehoud: Baufix lakverf behoudt zijn kleur en glans gedurende lange tijd, zelfs onder invloed van zonlicht en weersomstandigheden.

Wat is goede lakverf? En waarom is de ondergrond hier bepalend voor de juiste keuze.

Het kiezen van de juiste lakverf is essentieel voor een succesvol schilderproject, en het type ondergrond speelt hierbij een cruciale rol. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het selecteren van de juiste lakverf:

 • Hout: Als je houten oppervlakken schildert, zoals meubels, kozijnen of deuren, kies dan voor een lakverf die speciaal is ontworpen voor hout. Deze houtverf is flexibel en bestand tegen houtbeweging, wat scheuren en schilferen voorkomt.
 • Metaal: Voor metalen oppervlakken zoals radiatoren, hekwerken of metalen meubels heb je een lakverf nodig die roestwerend is en bestand is tegen corrosie.
 • Steen: Voor stenen oppervlakken zoals bloembakken of beeldhouwwerken is een lakverf met uitstekende hechting en bescherming tegen weersinvloeden noodzakelijk. Hiervoor heeft Fixza een Multi- Lakverf die verkrijgbaar is in negen prachtige kleuren.
 • Kunststof: Voor kunststof oppervlakken zoals PVC, kies je een lakverf die speciaal is geformuleerd om op kunststof te hechten en flexibel blijft om barsten te voorkomen.

Bij Fixza bieden we een breed scala aan Baufix lakverven die zijn ontworpen om aan de specifieke eisen van verschillende ondergronden te voldoen. Onze deskundige klantenservice staat klaar om je te adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Kan lakverf op hout?

Ja, lakverf kan uitstekend op hout worden aangebracht. In feite is het een populaire keuze voor het schilderen van houten oppervlakken vanwege de duurzaamheid en glanzende, zijdeglanzende afwerking. Houten meubels, kozijnen, deuren, trappen en andere houten oppervlakken kunnen allemaal worden verbeterd en beschermd met lakverf. Het is echter van essentieel belang om de juiste lakverf en grondverf voor hout te selecteren om de beste resultaten te bereiken.

Het Fixza stappenplan lakverf aanbrengen op hout

Het aanbrengen van lakverf op hout vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Hier is een stappenplan dat je kunt volgen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het houtoppervlak schoon, droog en vrij van stof en vuil is. Schuur indien nodig om ruwheid te verwijderen.
 2. Grondverf (indien nodig): Als het hout nieuw is, sterk absorberend, of als je de kleur wilt veranderen, breng dan eerst een grondverf aan. Dit helpt de lakverf beter te hechten en zorgt voor een egale kleur. Ook zijn er gronderingen die het onderliggende hout beschermen tegen houtrot en blauwschimmel.
 3. Roer de lakverf: Roer de lakverf grondig voordat je begint om de pigmenten gelijkmatig te verdelen. Nog beter is het om de lakverf op te mengen met een kleine verfmixer in een boormachine.
 4. Schuren: Voer eerst indien nodig reparaties uit aan het oppervlak, schuur vervolgens het gehele oppervlak ligt op.
 5. Aanbrengen van de eerste laag: Breng de eerste laag lakverf gelijkmatig aan met een verfkwast of  verfroller. Zorg ervoor dat je in de richting van de houtnerf werkt voor een gelijkmatige afwerking.
 6. Droogtijd: Laat de eerste laag volledig drogen volgens de aanbevelingen op het etiket of uit het technisch merkblad.
 7. Schuren: Schuur lichtjes tussen de lagen verf om een optimale hechting te creëren voor de volgende laag lakverf.
 8. Herhaal de lagen: Breng indien nodig meerdere lagen lakverf aan voor een diepere kleur en extra bescherming.
 9. Droging: Laat de laatste laag lakverf volledig uitharden voordat je het houtoppervlak gebruikt.

Kun je lakken zonder grondverf?

Ja, je kunt zeker lakken zonder grondverf, vooral als je kiest voor de 2in1 lakverven van Baufix die Fixza aanbiedt. Deze speciale lakverfproducten combineren grondverf en aflak in één product, waardoor je tijd en moeite bespaart. Ze zijn ontworpen om direct op de ondergrond te worden aangebracht zonder de noodzaak van een aparte grondverf. Dit is handig voor projecten waarbij snelheid en efficiëntie belangrijk zijn. Echter kan het bij het aanbrengen van lichte kleuren op bepaalde houtsoorten nodig zijn een isolerende grondverf toe te passen, om verkleuring door hout inhoud stoffen te voorkomen.

Wat betekent lakverf?

Lakverf is een type verf die meestal een dikkere consistentie heeft en vaak een glanzende, zijdeglanzende of matte afwerking biedt. Het woord "lak" in lakverf verwijst naar de glanzende, harde afwerking die deze verfsoort kenmerkt. Lakverf is bedoeld voor oppervlakken die extra bescherming en duurzaamheid vereisen, zoals houten meubels, kozijnen, deuren en metalen voorwerpen. Het is een populaire keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen vanwege zijn weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken.

Onze conclusie over lakverf

Bij Fixza begrijpen we het belang van hoogwaardige lakverf voor jouw schilderprojecten. Daarom bieden we een breed en compleet assortiment Baufix lakverven en gronderingen aan, die geschikt zijn voor verschillende ondergronden en toepassingen. Of je nu een dekkende lakverf voor buiten nodig hebt, een transparante lak voor binnen, of zelfs een 2in1 lakverf, Fixza heeft de oplossing voor jou. Bestel eenvoudig online en profiteer van onze scherpe prijzen, die tot wel 50% goedkoper zijn dan in de bouwmarkt. En gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. Vertrouw op Fixza voor hoogwaardige lakverfproducten die je doe-het-zelf schilderprojecten naar een hoger niveau tillen.

Fixza, Samen fixen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.