Transparante lak binnen

Bij Fixza bieden wij een ruim assortiment aan trap- en parketlak, hardwaxolie en onderhoudsproducten voor houten trappen en houten vloeren van het Duitse merk Baufix. Bestel vandaag vóór 17:00 uur en ontvang uw producten morgen al thuis. Gratis levering in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50.-. Kies voor kwaliteit en gemak met Fixza!

Natuurlijke Schoonheid en Duurzaamheid met Baufix Transparante Lak en Olie

Parketvloeren en transparant gelakte  houten trappen zijn niet alleen mooie, maar goed onderhouden verhogen ze ook de waarde van uw huis. En houten vloeren zijn door hun natuurlijke eigenschappen duurzaam en bieden comfort. Het juiste onderhoud en de juiste afwerking zijn daarom ook essentieel om ervoor te zorgen dat deze houten oppervlakken hun tijdloze schoonheid behouden en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Fixza biedt een uitgebreid assortiment transparante lak, olieproducten en vloer onderhoudsproducten van het vertrouwde Duitse merk Baufix om uw houten vloeren en houten trappen te beschermen en te verfraaien maar ook voor de lange termijn te onderhouden.

De Beste Parketlak voor Uw Vloer

Een zeer populaire producten in ons assortiment is de Baufix parketlak, verkrijgbaar in zowel zijdeglans als zijdemat. Wat maakt deze parketlak zo speciaal? Het antwoord ligt in zijn unieke eigenschappen:

 • Reukarm: Baufix parketlak is reukarm, waardoor u kunt genieten van een aangename schilderervaring zonder de hinderlijke en ongezonde geur die vaak gepaard gaat met traditionele lakproducten op oplosmiddelbasis. Hierin is Baufix Trap & Parketlak dus echt de gezondere keuze als het om parketvloeren lakken gaat.
 • Ingebouwde Grondering: Onze parketlak is voorzien van een ingebouwde primer, wat betekent dat u geen aparte primer nodig heeft. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld.
 • Makkelijk te Verwerken: De Baufix parketlak is speciaal ontworpen voor de doe-het-zelf klusser en hierdoor eenvoudig en gelijkmatig aan te brengen. Zelfs als u geen professionele schilder bent, zult u merken dat deze lak zich gemakkelijk laat verwerken.
 • Duurzaamheid: Baufix staat bekend om zijn duurzame producten en de parketlak is daarop geen uitzondering. Het beschermt uw parketvloer niet alleen tegen slijtage, maar verlengt ook de levensduur van uw vloer aanzienlijk.

Als u op zoek bent naar de beste parketlak om uw vloer te beschermen en te verfraaien, hoeft u niet verder te zoeken dan Baufix. De reukarme, makkelijk te verwerken parketlak met ingebouwde grondering is een betrouwbare keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Zelf Parket Schuren: Is Het Mogelijk?

Een veelgestelde vraag die we bij Fixza vaak horen, is of het mogelijk is om zelf parket te schuren. Het antwoord is ja, het is mogelijk, maar het vereist wel de juiste gereedschappen, materialen en kennis. Parket schuren is een delicaat proces dat met zorg moet worden uitgevoerd om schade te voorkomen.

Als u overweegt om zelf uw parketvloer te schuren, zijn hier enkele stappen die u moet volgen:

 1. Gereedschappen en toebehoren: U hebt een schuurmachine, schuurpapier van verschillende korrelgroottes, stofmasker, oorbeschermers, veiligheidsbril en een goede professionele stofzuiger nodig. Voor een kleine ruimte en het kantenwerk is een excentrische handschuurmachine geschikt. Voor grotere ruimtes zijn er speciale parketschuurmachines, dit is een grote band schuurmachine waar u achter kunt lopen. Echter is dit ook een machine waar veel ervaring voor nodig is, bij onkundig gebruik kunt u de parketvloer in een paar minuten volledig ruïneren. Een veiligere keuze bij grotere parketvloeren is dan een grote roterende vloerschuurmachine met ingebouwde stofafzuiging. En voor de kanten en onder verwarmingen kunt u een speciale kantenschuurmachine gebruiken, met deze roterende kantenschuurmachine schuur je heel precies tot aan de plint. Deze machines zijn eenvoudig en zeer betaalbaar te huur bij bedrijven als Boels verhuur en Bo-Rent, ook leveren zij het benodigde schuurpapier voor deze schuurmachines.
 2. Bereid de ruimte voor: Verwijder alle meubels en andere voorwerpen uit de kamer. Haal ook gordijnen en accessoires om te voorkomen dat deze vervuild worden met schuurstof of parketlak.
 3. Parketvloer schuren: Begin met het grofste schuurpapier om oude afwerklagen en oneffenheden te verwijderen. Werk geleidelijk naar fijnere korrels om een glad oppervlak te bereiken. Stofzuig de parketvloer na iedere schuurbewerking, dit om te voorkomen dat er grovere schuurkorrels achter blijven op het moment dat je met fijner schuurpapier verder gaat.
 4. Stofvrij maken: Gebruik een professionele stofzuiger met een stofafscheider om het stof grondig te verwijderen. Een stofzuiger voor huishoudelijk gebruik is hier niet geschikt voor, door de grote hoeveelheid stof is de kans groot dat deze dan kapot gaat.
 5. Afwerken: Breng de gewenste afwerking aan, zoals parketlak of hardwax olie, om de vloer te beschermen en te verfraaien.

Het is belangrijk om te onthouden dat parket schuren een veeleisende taak kan zijn en enige ervaring vereist. Als u twijfelt of niet zeker bent van uw vaardigheden, is het wellicht verstandig om een professionele vloerspecialist in te schakelen.

Welk Schuurpapier voor Parket?

Het juiste schuurpapier kiezen is cruciaal voor een succesvol parketvloer schuurproject. Schuurpapier is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, die worden aangeduid met cijfers. Hoe lager het cijfer, hoe grover het schuurpapier. Hier is een algemene richtlijn voor welk schuurpapier te gebruiken tijdens het parket schuren:

 1. Korrel 24-40: Dit zeer grove schuurpapier is ideaal voor het verwijderen van oude afwerklagen, verf, en diepe krassen op het parket. Houd er rekening mee dat dit een zeer agressief schuurpapier is, als u de schuurmachine iets te lang op één plek houd ontstaat er direct schade aan de parketvloer.
 2. Korrel 60-80: Dit middelgrove schuurpapier wordt gebruikt om de ruwe oppervlakken na grof schuren glad te maken.
 3. Korrel 100-120: Fijner schuurpapier wordt gebruikt om de vloer verder te egaliseren en voor te bereiden op de afwerking. Bij bepaalde types parketvloeren en parketlak kan schuurpapier met korrel P120 bij de laatste schuurbewerking gebruikt worden.
 4. Korrel 150-220: Dit zeer fijne schuurpapier wordt gebruikt voor de laatste schuurgang om een glad en gelijkmatig oppervlak te creëren.

Het is belangrijk om te beginnen met grover schuurpapier en geleidelijk over te schakelen naar fijner schuurpapier voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat u tussen elke schuurgang de gehele parketvloer stofvrij maakt met een geschikte stofzuiger, om een gladde afwerking te garanderen.

Wat is Hardwax Olie?

Hardwax olie is tegenwoordig een populaire keuze als afwerking voor houten vloeren en trappen, en bij Fixza hebben we natuurlijk ook Hardwax olie in het assortiment. Hardwax olie is een combinatie van natuurlijke oliën en wassen die diep in het hout dringen en een duurzame en beschermende laag vormen. Hier geven wij enkele voordelen van hardwax olie:

 • Natuurlijke uitstraling: Met Hardwax olie behoudt de parketvloer zijn natuurlijke uitstraling van hout, waardoor de houtnerf en kleur goed zichtbaar blijven.
 • Slijtvastheid: Het vormt een sterke en slijtvaste beschermlaag tegen krassen en slijtage.
 • Gemakkelijk bij te werken: In tegenstelling tot sommige andere afwerkingen zoals traditionele parketlak, is hardwax olie gemakkelijk bij te werken als er kleine beschadigingen optreden. U kunt eenvoudig een nieuwe laag aanbrengen.
 • Ademend: Hardwax olie laat het hout ademen, waardoor het kan uitzetten en krimpen zonder barsten of schilferen.

Het aanbrengen van hardwax olie vereist aandacht voor detail en zorgvuldige toepassing. Zorg ervoor dat u de instructies uit het technisch merkblad van de fabrikant volgt voor het beste resultaat.

Fixza: Uw Betrouwbare Partner voor Parketlak, Hardwax Olie en Meer

Bij Fixza begrijpen we het belang van hoogwaardige producten voor uw parket- en trapafwerking. Daarom hebben we een breed scala aan Baufix transparante lak en olieproducten, waaronder parketlak in zijdeglans en zijdemat, trappenlak en hardwax olie. We bieden ook een speciale trap- en parketvloer reiniger, een zelfglanzend vloeronderhoudsproduct om uw vloeren er altijd op hun best uit te laten zien.

Het bestellen van al deze producten voor uw parketvloer en houten trappen kan eenvoudig en snel via onze Fixza website. Bovendien bieden we gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. U kunt vertrouwen op de kwaliteit van Baufix en de service van Fixza om uw houten vloeren en trappen te beschermen en te verfraaien.

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.