Trap & parketlak

Fixza biedt hoogwaardige watergedragen parketlak van het Duitse merk Baufix. Trap en parketlak is  bij ons uitvoorraad leverbaar. Bestel vóór 17:00 uur en ontvang uw producten morgen al thuis. Profiteer van snelle en gratis levering in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf  € 50,-. Kies Fixza voor snelle en kwalitatieve oplossingen voor uw vloerbehoeften.

Baufix Parketlak: Duurzame Bescherming voor Houten Vloeren en Trappen

Baufix, een vertrouwde Duitse merk, dat ook zeker bekend staat om zijn hoogwaardige trap en parketlakken. Fixza is daarom ook trot deze kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Of je nu op zoek bent naar parketlak in zijdeglans of zijdemat, Baufix heeft het de perfecte parketlak om je houten vloeren en trappen te beschermen zodat ze hun schoonheid kunnen behouden.

Transparante Parketlak voor Diverse Toepassingen

Baufix Parketlak, verkrijgbaar in zijdeglans en zijdemat, en is een veelzijdige keuze voor verschillende houten oppervlakken binnenshuis. Of je nu een parketvloer wilt vernieuwen of houten trappen een nieuwe uitstraling wilt geven, deze lak biedt de ideale oplossing. Met de transparante afwerking behoudt je de natuurlijke schoonheid van het hout en beschermt het tegelijkertijd tegen slijtage en beschadiging.

Kenmerken van Baufix Trappen & Parketlak:

  • Grondering en Aflak in één: Baufix Trappen & Parketlak fungeert zowel als primerlaag maar ook  als aflaklaag, wat het aanbrengen vereenvoudigt en de benodigde tijd verkort. Met onze trappen en parketlak heb je namelijk maar een product nodig om de hele vloer of trap mee te gronderen en te lakken.
  • Ook geschikt voor Deuren en Meubels: Onze lak is niet alleen geschikt voor vloeren en trappen, maar kan ook worden gebruikt voor het lakken van houten deuren en houten meubels, waardoor het een veelzijdige keuze is voor al je binnenhuisprojecten.
  • Reukarm: Baufix Trappen & Parketlak is reukarm, waardoor het aangenaam is om mee te werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over sterke geuren in je huis. Daarom is onze trappen en parketlak ook ideaal als je aan het renoveren bent en ook nog gewoon moet leven in jouw huis tijdens het klussen. Baufix Trappen & Parketlak is niet alleen reukarm, maar het droogt ook nog eens snel.
  • Gemakkelijk te Verwerken: De lak staat bekend om zijn gemakkelijke verwerkbaarheid, wat het geschikt maakt voor zowel ervaren klussers als beginnende klussers. En door het snelle drogen kun je makkelijk twee lagen parketlak op één dag aanbrengen.
  • Kleurloos Transparant: Met Baufix Trappen & Parketlak behoudt je  de natuurlijke kleur van het hout en geeft het een prachtige, heldere afwerking.

Fixza Stappenplan: Houten Vloer Schuren en Lakken

Een van de belangrijkste stappen bij het aanbrengen van parketlak is het voorbereiden van het oppervlak. Hier is een eenvoudig stappenplan om je te helpen bij het schuren en lakken van een houten vloer:

Stap 1: Verzamel alle producten en gereedschap

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen voor het schuren en lakken van je houten vloer bij de hand hebt, waaronder schuurpapier, een schuurmachine, een stofzuiger, en natuurlijk Trappen & Parketlak. Machines en gereedschappen voor het schuren van een parketvloer kun je eenvoudig huren bij bedrijven zoals Boels verhuur en Bo-Rent. Deze bedrijven hebben een landelijk dekkend netwerk, dus er is altijd wel één in de buurt.

Stap 2: Reinig het Oppervlak

Begin met het grondig reinigen van de vloer om stof en vuil te verwijderen. Bij een bestaande houten vloer is het van belang dat het oppervlak goed vet vrij wordt gemaakt.

Stap 3: Schuren

Gebruik schuurpapier en een schuurmachine om de oude lak of afwerking te verwijderen en het hout glad te maken. Zorg ervoor dat je de juiste korrelgrootte gebruikt voor de gewenste afwerking (fijner schuurpapier voor een gladde afwerking en grover schuurpapier voor een meer geschuurde look). Lees op de Fixza pagina over transparante lakken binnen meer over de verschillende soorten schuurpapier je nodig hebt voor het schuren van een houten vloer.

Stap 4: Stofvrij Maken

Na het schuren, gebruik je een stofzuiger om alle stofdeeltjes te verwijderen en ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en glad is. Stofzuig de gehele houten vloer ook na iedere schuurbewerking, dit om te voorkomen dat er grovere schuurkorrels achter blijven van de voorgaande bewerking.

Stap 5: Aanbrengen van Baufix Parketlak

Breng Baufix Trappen & Parketlak gelijkmatig aan op het schone houten oppervlak met een kwast en roller. Volg de instructies op de verpakking en uit het technisch merkblad voor de droogtijd en het aanbrengen van meerdere lagen indien nodig.

Stap 6: Laten Uitharden

Laat de lak goed uitharden voordat je de ruimte weer volledig in gebruik neemt. Dit zorgt voor een duurzame en slijtvaste afwerking, en voorkomt vroegtijdige beschadiging van de houten vloer.

Houten Vloer Lakken: Droogtijd en Duurzaamheid

De droogtijd van Baufix Trappen & Parketlak kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en het aantal aangebrachte lagen. Over het algemeen moet je rekenen op ongeveer 4 tot 6 uur droogtijd tussen de lagen. Volledige uitgehard na 7 dagen (bij 20°C, 65% luchtvochtigheid), stofdroog na ca. 1 uur, handvast na ca. 2 uur, verwerking mogelijk na ca. 4 uur.

Wat de duurzaamheid betreft, Baufix Parketlak staat bekend om zijn uitstekende slijtvastheid en duurzaamheid. Met de juiste zorg en onderhoud kan de lak jarenlang meegaan en je houten vloeren en trappen beschermen tegen dagelijkse slijtage. Houd onderstaande punten in acht bij het aanbrengen van de parketlak:

Het hout moet goed geschuurd zijn (korrelgrootte 100-120) en schoon, droog en vetvrij zijn. Toegestane houtvochtigheid: 8-12% Voor een slijtvaste afdichting, geschikt voor dagelijks gebruik, worden drie lagen parketlak aanbevolen. Maximaal 2 lagen parketlak per dag aanbrengen Niet verwerken beneden 15°C (materiaal- en oppervlaktetemperatuur).

Fixza Stappenplan: Hoe Moet Je een Trap Lakken?

Het lakken van een trap kan een uitdagende taak lijken, maar met het Fixza stappenplan en Baufix Trappen & Parketlak wordt het een stuk eenvoudiger:

Stap 1: Voorbereiding

Verwijder indien aanwezig de rubberen antislip strips, en eventuele oude laklagen en maak de trap grondig schoon.

Stap 2: Schuren

Schuur het hout van de trap om het glad te maken en te zorgen voor een goede hechting van de lak.

Stap 3: Reinig de Trap

Verwijder alle stof en vuil en zorg voor een schoon oppervlak.

Stap 4: Aanbrengen van de trappenlak

Breng Baufix Trappen & Parketlak gelijkmatig aan op de trap met een kwast of roller, beginnend aan de bovenkant en werk naar beneden. Gebruik een kwast voor moeilijk bereikbare plekken en een roller voor de grotere oppervlakken. Als er een houten balustrade en/of leuning aanwezig is, dan is het handig om deze eerst te lakken. Het is dan wel aan te raden om de traptreden af te dekken met schildervlies, dit om vlekken en vervuiling te voorkomen.

Stap 5: Droogtijd en Herhaling

Laat de lak drogen volgens de instructies op de verpakking, bij de Baufix Trappen & Parketlak is dit circa. 4 uur. Breng op een houten trap altijd drie lagen trappenlak aan voor een optimale dekking, en maximale slijtvastheid.

Hoe Vaak Moet Je een Trap Aflakken?

De frequentie waarmee je een trap moet aflakken, hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van de trap en de slijtage. Over het algemeen wordt aanbevolen om een trap om de paar jaar opnieuw te lakken om de bescherming en esthetiek te behouden. In drukke huishoudens kan het nodig zijn om vaker opnieuw te lakken. Als je bij een transparant afgelakte trap eenmaal door de laklaag heen bent, dan vervuild het onderliggende houd. Vervuiling kan dan diep in de trede trekken. Als je dit weer wilt herstellen met een nieuwe laag trappenlak, dan moet de gehele oude laklaag en een deel van de traptrede worden weggeschuurd tot er weer een egale houtkleur ontstaat. Dit is erg tijdrovend, het tijdig overlakken van een houten trap kan daarom veel klustijd besparen.

De Conclusie van Fixza over houten vloeren en houten trappenlakken

Baufix Trappen & Parketlak in zijdeglans en zijdemat is de ideale keuze voor het beschermen en verfraaien van houten vloeren en trappen in jouw huis. Met Fixza's handige stappenplannen voor het schuren en lakken van houten vloeren en trappen, samen met tips voor droogtijd en onderhoud, ben je goed voorbereid om je project tot een succes te maken. Koop vandaag nog Baufix Trappen & Parketlak bij Fixza en profiteer van gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. Geef je houten oppervlakken de liefde en bescherming die ze verdienen met Baufix en Fixza!

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.