Antislip vloercoating

Ontdek de veilige oplossing voor keldervloeren, keldertrappen, berging vloeren en bijkeuken vloeren met Professionele Antislip vloercoating van Fixza. Deze hoogwaardige coating, ontwikkeld door het Duitse merk Baufix, biedt langdurige bescherming tegen uitglijden en slijtage, en zorgt voor een veilige omgeving in uw huis. Bestel vandaag nog en glijd nooit meer uit!

Professionele Baufix Anti-slip Vloercoating: Veiligheid en Duurzaamheid Gecombineerd

Een gladde vloer kan gevaarlijk zijn, vooral in ruimtes zoals kelders, bijkeukens, trappenhuizen en op balkons. Gelukkig is er een oplossing die zowel veiligheid als duurzaamheid biedt: de Professionele Anti-slip vloercoating van Baufix, geleverd door Fixza. Deze coating is ontworpen om gladde oppervlakken veiliger te maken en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Op deze Fixza informatie pagina gaan we de voordelen en een aantal toepassingen van deze coating bespreken, evenals de kosten en hoe u zelf deze 1-Component Antislip coating kunt aanbrengen.

1-Component Anti-slip Vloercoating: Een Veilige Oplossing voor Gladde vloeren

Baufix Antislip vloercoating is een 1-component coating die speciaal is ontwikkeld om gladde vloeren veiliger te maken. Deze coating is ideaal voor ruimtes waar uitglijden een reëel gevaar vormt, zoals kelders, keukens, bijkeukens, bergingen, trappenhuizen en balkons. Het gebruik van een 1-component coating maakt de toepassing voor de particuliere doe-het-zelf schilder eenvoudig en efficiënt, met als resultaat een zelf aangebrachte duurzame antislip vloer die jarenlang meegaat. Bent u nou opzoek naar nog meer informatie over gladde vloeren en Anti-slip coating, lees dan ons blog: Voorkom valpartijen en ongelukken met een antislipcoating

Kleuren Antislip vloercoating

De Antislip vloercoating van Baufix, wordt geleverd in drie met zorg uitgekozen kleuren: Ral 7035 Lichtgrijs, Ral 7001 Zilvergrijs en Ral 7016 Antraciet grijs. Deze kleuren bieden niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook functionaliteit. Lichtgrijs Ral 7035 zorgt voor een lichte en ruime sfeer en laad ruimtes groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn, terwijl zilvergrijs een zeer moderne en neutrale toon biedt die bijna met ieder andere kleur te combineren is. Antraciet grijs voegt een vleugje luxe toe aan uw ruimte, maar het is daarmee wel een donkere kleur die een ruimte kleiner kan doen lijken. Kies daarom de kleur die het beste bij uw stijl en ruimte past, voor een veilige en mooie aantrekkelijke vloercoating.

Gladde Betonvloer Opruwen, door Anti-slip Vloercoating aan te brengen

Een van de belangrijkste voordelen van de Baufix Anti-slip vloercoating is dat het gladde betonvloeren effectief stroever kan maken, zonder dat het schoonmaken een probleem wordt. Dit betekent dat zelfs de meest gladde en gevaarlijke oppervlakken veiliger kunnen worden gemaakt voor gebruik. De coating creëert een textuur die grip biedt, zelfs als het oppervlak nat is. Hierdoor wordt het risico op uitglijden aanzienlijk verminderd, zelfs in vochtige omstandigheden.

Antislip voor Trappen: Anti-slip Vloercoating aanbrengen op Gladde Betontrappen

Trappen zijn vaak een van de gevaarlijkste delen van een gebouw als het gaat om uitglijden en vallen. Baufix Anti-slip vloercoating is ook zeer geschikt voor het aanbrengen op gladde betontrappen. Hierdoor worden trappen veiliger en kunnen ze met vertrouwen worden gebruikt. De coating hecht goed aan beton en biedt een langdurige antislip-oplossing. Lees het technisch merkblad en het Fixza stappenplan Antislip vloercoating aanbrengen voor meer informatie over de voorbereiding van de ondergrond.

Geschikt voor zowel Binnen als Buiten

Een van de grote voordelen van de Baufix Antislip vloercoating is dat deze zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor verschillende situaties. Of u nu de bijkeukenvloer in uw huis wilt verbeteren, de trappen in een appartementencomplex wilt antislip wilt coaten of een antislip oppervlak op het balkon nodig heeft, deze coating kan aan uw behoeften voldoen. Wat in zowel in een binnen en buiten situatie van belang is, dat er geen permanente waterbelasting op de vloer is en dat er voldoende afschot in de vloer aanwezig is om te zorgen dat het water er af kan lopen.

Bijkeukenvloer: Veiligheid voor Dagelijks gebruik

De bijkeuken is een ruimte die vaak wordt blootgesteld aan vocht en water, vooral als het gaat om het wassen van kleding en schoonmaken. Baufix Anti-slip vloercoating maakt uw bijkeukenvloer veiliger, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uitglijden en vallen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Maar dat is niet alles, de coating geeft u bijkeuken ook een verzorgde uitstraling en is ondanks het antislip karakter goed te reinigen. En wanneer er bij een kleine bijkeuken voor een lichte kleur wordt gekozen zoals de Antislip vloercoating Ral 7035 Licht grijs, kan dit de bijkeuken veel groter doen laten lijken wat interessant kan zijn als u uw woning verkoop klaar gaat maken.

Trappenhuizen in Appartementencomplexen: Bescherming voor Bewoners

In appartementencomplexen zijn de trappenhuizen vaak druk bezocht, en hier zijn de traptreden van betontrappen vaak erg glad. Het aanbrengen van Anti-slip vloercoating op de trede van betontrappen zorgt ervoor dat bewoners zich veilig kunnen verplaatsen, zelfs als ze haast hebben. Dit vermindert het risico op ongelukken en maakt het appartementencomplex veiliger. Ook kan de vloercoating in combinatie met een frisse witte muurverf er in een oud donker trappenhuis voor zorgen dat de ruimte er weer veilig en aantrekkelijk uit ziet. En ook hiervoor geld, als een ruimte er netjes en schoon uit ziet wordt deze door de gebruiker ook netter behandeld en laten ze minder snel afval achter.

Balkons: Genieten van uw Balkon zonder zorgen

Op balkons is uitglijden een veelvoorkomend probleem, vooral als het regent. Met een Antislip vloercoating kunt u genieten van uw balkon zonder zorgen over uitglijden. Uw buitenruimte wordt veiliger en bruikbaarder, ongeacht de weersomstandigheden. Maar ook hier geld dat het tijdig onderhouden en schoonmaken van uw balkon minstens net zo belangrijk zijn, want ook een antislip coating wordt glad door een dikke laag algen!

Antislip Vloercoating aanbrengen op een Balkon

Het aanbrengen van Anti-slip vloercoating op een balkon is een slimme investering, het zorgt voor een verzorgde uitstraling en komt de veiligheid ten goede. Hier is een eenvoudig stappenplan om u te helpen deze coating zelf aan te brengen:

Stap 1: Voorbereiding

Reinig het balkon grondig met een alkalische zeep en water om stof, vuil en andere vervuiling te verwijderen. Eventuele oude los liggende coating verwijderen en op deze plekken het balkon ook goed reinigen. Na het reinigen het balkon een aantal dagen laten drogen afhankelijk van de temperatuur.

Controleer vervolgens het balkon op eventuele scheuren of beschadigingen, deze moeten eerst worden gerepareerd voordat u de coating aanbrengt.

Zeer gladde betonoppervlakken dienen vervolgens met een excentrische schuurmachine opgeruwd te worden met een schuurschijf P80, P100 of P120 afhankelijk van de hardheid van het vloeroppervlak. Na het schuren moet het vloeroppevlak goed stofvrij gemaakt worden.

Plak vervolgens de aangrenzende delen die niet geschilderd mogen worden af met schilderstape en afplakfolie.

Stap 2: Grondering aanbrengen

Roer de Baufix Antislip vloercoating goed op voor gebruik, nog beter is het mechanisch mengen met een accuboormachine en verfmixer. Breng een grondlaag aan om de hechting van de coating te verbeteren. Dit doet u door de Baufix Antislip vloercoating tot 30% te verdunnen met water zodat deze goed in de toplaag van het balkon kan trekken.

Stap 3: Anti-slip Vloercoating aanbrengen

Breng de vloercoating vervolgens gelijkmatig aan met een roller of kwast. Begin eerst met de kanten en obstakels met een kwasten een kleine verfroller, als dit klaar is verwijder je de schilderstape van de aansluitingen met de balkonvloer enz.  Zorg ervoor dat de vloercoating goed wordt verdeeld. Vervolgens kun je aan het grote vloeroppervlak beginnen met een verfroller aan een Telescoopsteel, werk altijd in de richting van de ruimte waarvan je de vloer hebt afgedekt. Bij smalle balkons kan het handig zijn om Spijkerzolen te gebruiken, deze spijkerzolen plaats je eenvoudig  onder je eigen schoenen en zo kun je door de verse vloercoating lopen.

Stap 4: Droogtijd

Laat de Antislip vloercoating voldoende drogen volgens de aanbevelingen op de productverpakking. Voor de Baufix Antislip vloercoating is dat Stof droog na circa. 2 uur, overschilderbaar na circa. 12 uur, beloopbaar na 24 uur en volledig uitgehard na 7 dagen  (bij +20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid).

Stap 5: Afwerking

Breng na de aangegeven droogtijd nog twee onverdunde lagen Baufix Antislip vloercoating aan.

Wat Kost Anti-slip Vloercoating per m² ?

De kosten van Anti-slip vloercoating variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de kwaliteit van de coating en de omvang van het vloeroppervlak. De Antislip vloercoating van Baufix, geleverd door Fixza, staat bekend om zijn betaalbaarheid en duurzaamheid. De prijs per vierkante meter voor onze Baufix Betonvloer verf is maar  € 2,30.- per laag. Dit is exclusief de kosten voor verfrollers, verfkwasten, schuurpapier en andere schildersbenodigdheden.

Gratis verzending Baufix Antislip vloercoating: Bij besteding vanaf € 50.- worden alle vloercoating en betonvloer verf producten gratis bij u aan huis geleverd in Nederland, België en Luxenburg.

Fixza Stappenplan: Zelf Anti-slip Vloercoating Aanbrengen

Als u overweegt om zelf Anti-slip vloercoating aan te brengen, volgt hier een handig stappenplan:

  1. Voorbereiding: Begin met het grondig reinigen van de betonnen vloer om vuil, stof en eventuele vlekken te verwijderen. Zeer gladde vloeren moeten vooraf opgeruwd worden met een schuurmachine. Kleine vloeren kun je eenvoudig met een handschuurmachine opruwen, echter voor grotere oppervlakken is Roterende vloerschuurmachine meer geschikt. Deze Roterende vloerschuurmachines kun je eenvoudig huren bij bedrijven als Boels en Bo-Rent, ook leveren zij de bijbehorende schuurschijven de K24, K40, K60, K80, K120 en K180. De keuze van de juiste schuurschijf is afhankelijk van het type vloer, voor een zandcementdekvloer en een egaline vloer is dit waarschijnlijk K80 of K120 afhankelijk van de hardheid van de vloer. Een goede betonvloer is veel harder dan een zandcementdekvloer en egaline vloer, hiervoor heb je waarschijnlijk de K40 of bij een zachtere vloer de K80 nodig. Maak altijd een testvlak voordat de hele vloer geschuurd wordt.
  2. Reparatie: Controleer de vloer op eventuele scheuren of beschadigingen en repareer deze indien nodig met een geschikte reparatiemortel.
  3. Afplakken en mengen: Plak aangrenzende delen die niet in aanraking mogen komen met de betonvloer verf, zoals plinten en vloerputten af met schilderstape. Bescherm eventueel aangrenzende muren, deuren en verwarmingsradiatoren tegen spatten met maskeerfolie ( plasticfolie met aan 1 zijde schilderstape). Zorg er ook voor dat je de vloer van een aangrenzende ruimte goed afdekt is met folie of nog beter met schildervlies. In deze ruimte kun je dan de betonvloerverf mengen met een verfmixer in een accuboormachine en vervolgens overschenken in een verfemmer met verfrooster. Ook kun je deze ruimte dan  aan het eind gebruiken om de viese verfemmer en verfroller neer te zetten zonde de vloer te vervuilen.
  4. Grondering: Roer de Baufix Antislip vloercoating goed op voor gebruik, nog beter is het mechanisch mengen met een accuboormachine en verfmixer. Breng de eerste laag Baufix Antislip vloercoating aan, verdunt met water tot 30%. Door het verdunnen van de betonvloerverf kan deze beter in de toplaag van de vloer trekken, bij zeer poreuze ondergronden kan er minder water aan de vloercoating worden toegevoegd.
  5. Antislip vloercoating aanbrengen: Gebruik de Antislip vloercoating van Baufix en breng deze gelijkmatig aan met een roller of kwast. Begin eerst met de kanten en obstakels met een kwasten en een kleine verfroller, als dit klaar is verwijder je de schilderstape van de plinten enz.  Zorg ervoor dat de verf goed wordt verdeeld. Vervolgens kun je aan het grote vloeroppervlak beginnen met een verfroller aan een Telescoopsteel, werk altijd in de richting van de ruimte waarvan je de vloer hebt afgedekt. Bij smalle ruimtes met veel hoeken en nissen kan het handig zijn om Spijkerzolen te gebruiken, deze spijkerzolen plaats je eenvoudig  onder je eigen schoenen en zo kun je door de verse betonvloer verf lopen.
  6. Droogtijd: Laat de vloercoating voldoende drogen volgens de aanbevelingen op de productverpakking en het technisch merkblad. Voor de Baufix Antislip vloercoating is dat Stof droog na circa. 2 uur, overschilderbaar na circa. 12 uur, beloopbaar na 24 uur en volledig uitgehard na 7 dagen  (bij +20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid). De Baufix Antislip vloercoating mag niet verwerkt worden bij temperaturen onder de +8 C°.
  7. Afwerking: Breng na de aangegeven droogtijd nog twee onverdunde lagen Baufix Antislip vloercoating aan.
  8. Onderhoud: Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behouden van de uitstraling en duurzaamheid van je met vloercoating geschilderde vloer. Veeg de vloer regelmatig om stof en vuil te verwijderen, en maak vlekken onmiddellijk schoon om blijvende schade te voorkomen. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die de betonvloerverf kunnen beschadigen. Overweeg ook periodieke een herbehandeling met een Baufix Antislip vloercoating om de mooie uitstraling te behouden en eventuele slijtage te herstellen. De Baufix Antislip vloercoating is niet geschikt voor garagevloeren!

Antislip conclusie van Fixza

Baufix Anti-slip vloercoating, geleverd door Fixza, biedt een effectieve en duurzame oplossing om gladde vloeren en trappen veiliger te maken. Met de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te worden toegepast, is deze coating geschikt voor diverse toepassingen, van bijkeukens tot balkons. Door het zelf aanbrengen van de coating kunt u de veiligheid van uw ruimtes verbeteren en gelijktijdig de kosten beperken omdat u bespaart op de loonkosten wat het grootste deel van de kosten is bij het aanbrengen van coatingvloeren. Vergeet niet om offertes te vergelijken als u professionele hulp nodig heeft, en investeer in uw veiligheid met Baufix Anti-slip vloercoating aanhuis geleverd in de gehele Benelux door Fixza.

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.