Zwarte schutting beits

Heeft u net een nieuwe houten schutting? Of staat die ene schutting al een tijdje en wilt u hem opnieuw mooi maken? Dan is uw schutting beitsen met zwarte schutting beits een goed idee. Met schuttingbeits beschermt u het hout tegen weersomstandigheden en kunt u het een nieuw leven inblazen. Bestelt u voor een bedrag van €50,-, dan wordt uw bestelling gratis verzonden.

Waarom u gebruik maakt van zwarte schutting beits

Zoals de naam al aangeeft, gebruikt u een zwarte schutting beits voor het beitsen van uw schutting. Door uw schutting te beitsen zorgt u ervoor dat uw houten schutting nog jaren meegaat. Beits werkt namelijk vochtregulerend. Het zorgt er voor dat water niet meer in het hout trekt en voor deze problemen zorgt op uw schutting. Daarnaast zorgen kleurpigmenten in zwarte schuttingbeits ervoor dat de zon het hout niet 'verbrand'.

Wilt u de houtnerf nog zien en bent u tevreden over de houtkleur van de schutting? Dan is een transparante tuin beits de beste keuze. Wilt u een matte uitstraling en een langere bescherming? Ga dan voor een dekkende beits.

De voordelen van zwarte schutting beits kopen

  • Bescherming van het hout: Door het gebruik van schuttingbeits beschermt u het hout tegen slijtage door factoren zoals regen en wind. Hout kan normaal gesproken verouderen en wordt blootgesteld aan regenwater, wat kan leiden tot schimmel, algen en houtrot. Beits heeft een vochtregulerende eigenschap, waardoor water niet in het hout kan doordringen.
  • Verminderde verkleuring: Beits zorgt ervoor dat UV-licht minder impact heeft op het hout, waardoor het minder snel verkleurt. Vooral bij zwarte beits voor de schutting.
  • Flexibele uitstraling Zwart is een neutrale kleur die goed combineert met andere kleurelementen in de tuin. Het biedt u de mogelijkheid om uw tuinontwerp aan te passen en te spelen met contrasten en accenten.

Stappenplan om uw schutting zwart te beitsen

  • Stap 1: Schutting vrijmaken: Voordat u begint met het beitsen van de schutting, zorg ervoor dat de schutting droog is en vrijgemaakt wordt. Verwijder planten in de buurt van de schutting of dek ze goed af.
  • Stap 2: Aanslag verwijderen: Verwijder alle groenaanslag van de schutting. Dit kunt u het beste doen met een groene aanslagreiniger of een sopje van water en soda. Gebruik een stugge borstel om de aanslag te verwijderen en vervolgens een spons om het schoon te maken.
  • Stap 3: De schutting schuren: Laat de schutting goed opdrogen en schuur het hout met een vlakschuurmachine. Gebruik middelgrof schuurpapier (korrel 120) en zorg ervoor dat u in de richting van de houtnerf schuurt, dus met de houtstructuur mee.
  • Stap 4: Bodem bedekken met afdekfolie: Leg afdekfolie op de grond onder de schutting om vervuiling te voorkomen. Dit zorgt er ook voor dat u kwasten en ander verfgereedschap op een schoon oppervlak kunt leggen. Druk de folie in de hoekjes of gebruik stenen om de folie op zijn plaats te houden.
  • Stap 5: De schutting beitsen: Gebruik een kleine platte kwast om de randen van de schutting aan te zetten. Voor de grotere oppervlakken van de schutting kunt u een blokkwast of roller gebruiken. Breng de zwarte beits gelijkmatig aan en zorg ervoor dat u in de richting van de houtnerf werkt. Laat de beits volgens de instructies op de verpakking drogen.

Eenvoudig en snel zwarte schutting beits bestellen

Wilt u een mooie schutting die alle seizoenen kan weerstaan? Verzorg en bescherm het dan goed door te kiezen voor de zwarte schutting beits. Naast schutting beits in het zwart vindt u bij ons ook gitzwarte beits. Voor zowel zakelijke als particuliere klussen is zwarte beits verkrijgbaar bij Fixza. Bezoek onze webshop voor een ruime selectie aan producten en professioneel advies of neem vrijblijvend contact met ons op.

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.