Schuttingen zwart beitsen: de moderne trend in tuinontwerp

In het hedendaagse tuinontwerp zien we een duidelijke verschuiving naar strakke en stijlvolle ontwerpen. Een trend die daarbij in het oog springt, is het zwart beitsen van schuttingen. In deze blog leest u waarom het zwart beitsen van uw schutting zo populair is en hoe u dit ook kunt toepassen in uw eigen tuin.

Zwart gebeitste schuttingen: dé trend van het moment

Uw schutting zwart beitsen? Dan geeft u de tuin een moderne en tijdloze uitstraling.

Het zwart beitsen van schuttingen is een trend die snel aan populariteit wint in de wereld van tuinontwerp, en dat is niet zonder reden. Deze stijl biedt een strakke en moderne uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De diepe, donkere tint creëert een sterk contrast met het levendige groen van planten, waardoor de natuurlijke uitstraling van de tuin extra benadrukt wordt. Laten we dieper ingaan op de voordelen van het zwart beitsen van de schutting.

Voordelen van schutting zwart beitsen

Uitstraling

 • Moderne uitstraling: Zwart beits geeft een schutting een strakke en moderne uitstraling. Het zorgt voor een krachtige achtergrond waartegen groen in uw tuin extra opvalt.
 • Tijdloos: Zwart is een tijdloze kleur die niet snel uit de mode raakt en bijna bij elke tuinstijl past.

Praktisch

 • Duurzaamheid: Zwart beits biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, zon en wind.
 • Onderhoudsvriendelijk:Zwart geverfde oppervlakken verbergen vuil en vlekken beter dan lichtere kleuren, waardoor ze onderhoudsvriendelijker zijn.

Waarom is het zwart beitsen van de schutting zo populair?

Uw schutting zwart laten beitsen

De belangrijkste reden om tuinhout, zoals een schutting, tuinhuis of tuinmeubelen, zwart te beitsen is het hout te beschermen tegen voornamelijk weersinvloeden. Hierdoor wordt de levensduur van het hout aanzienlijk verlengd. Daarnaast geeft zwarte beits een mooie diepzwarte matte transparante dekking waardoor de structuur van het hout zichtbaar blijft. Het biedt een sterke visuele impact en helpt bij het creëren van een rustgevende en stijlvolle woonomgeving.

Dekkende of transparante zwarte beits

Het zwart beitsen van uw schutting is eenvoudig. Volg onze stappen voor het beste resultaat.

Wil je een schutting zwart beitsen, kun je kiezen voor transparante zwarte beits of dekkende zwarte beits. Het grootste voordeel van transparante zwarte beits is dat de nerven en structuur van het hout zichtbaar blijven. Ook krijgt de schutting een mooie, matte zwarte kleur en blijft de natuurlijke uitstraling behouden.

Gebruik je een dekkende zwarte beits, dan ziet u de nerven en de structuur van het hout niet of nauwelijks. Het voornaamste voordeel van de dekkende beits is dat de bescherming groter is dan van een transparante zwarte beits. U kunt ook nog de keuze maken tussen zwarte schutting beits en gitzwarte schutting beits.

Hoe kunt u uw schutting in de tuin zwart beitsen?

Wat heeft u nodig?

Als u uw schutting gaat beitsen met zwarte of gitzwarte beits, is een goede voorbereiding het halve werk. Dit heeft u nodig:

 • Schuurpapier (grof en fijn)
 • Kwasten en/of een roller
 • Zwart beits (weerbestendig)
 • Beschermende handschoenen
 • Afplaktape
 • Schoonmaakmiddel
 • Grondverf (optioneel)

Stap voor stap

Wilt u uw schutting opnieuw zwart beitsen of heeft u een nieuwe schutting gekocht die u zwart wilt hebben? U leest hieronder hoe u stap voor stap uw schutting zwart kunt beitsen.

 • Voorbereiding: Zorg dat de schutting schoon en droog is. Verwijder oud verfwerk met schuurpapier en maak het oppervlak stofvrij.
 • Afplakken: Gebruik afplaktape om delen die niet geverfd moeten worden, zoals metalen beslag, af te plakken.
 • Grondverf (optioneel): Voor een betere hechting en een egaler eindresultaat kunt u eerst een laag grondverf aanbrengen. Laat dit goed drogen.
 • Beitsen: Breng de zwarte beits aan met een kwast of roller. Werk in lange, gelijkmatige streken en volg de richting van het hout. Zorg voor een volledige dekking.
 • Tweede laag: Afhankelijk van de beits en de gewenste diepte van de kleur, kunt u een tweede laag aanbrengen na het drogen van de eerste laag.
 • Afwerking: Verwijder de afplaktape en laat de beits volledig drogen.

Zelf aan de slag met zwarte schutting beits

Het zwart beitsen van uw schutting is een uitstekende manier om uw tuin een moderne en stijlvolle uitstraling te geven. Met de juiste voorbereiding en materialen kan uw schutting een prachtige blikvanger in uw tuin. Wilt u zwart beits bestellen? U vindt bij Fixza een ruim assortiment aan zwarte schutting beits, maar ook voor een ruim aanbod aan zwarte tuinhuis beits kunt u bij ons terecht.