Schimmelvlekblokker

BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray, verkrijgbaar bij Fixza, is een witte isolerende verf van het Duitse merk Baufix. Deze innovatieve spray creëert een effectieve barrière die voorkomt dat schimmelvlekken en watervlekken doorsijpelen naar de nieuwe verflagen. Een essentieel product voor duurzame en vlekkeloze schilderklussen met muurverf.

Een Stralend witte Muur of Plafond: Met BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray

Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met schimmelvlekken op muren of plafonds weet hoe vervelend en onaantrekkelijk ze kunnen zijn. Gelukkig is er een handige oplossing om deze problemen aan te pakken voordat je de muur overschildert: de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray. Ook op deze Fixza informatiepagina over schimmelvlekken en watervlekken vertellen we over de voordelen van deze witte isolerende verf in een spuitbus. En bespreken we hoe je schimmelvlekken en watervlekken effectief kunt behandelen.

Waarom Schimmel- en Watervlekken Aanpakken?

Schimmel- en watervlekken kunnen het aanzicht van je interieur ernstig aantasten. Maar het is niet alleen een kwestie van esthetiek. Het is ook van cruciaal belang voor de gezondheid en duurzaamheid van je huis. Voordat we ingaan op de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray, is het belangrijk om te begrijpen waarom het noodzakelijk is om de oorzaak van deze vlekken aan te pakken.

Oorzaak van Schimmelvlekken

Schimmel gedijt in vochtige omgevingen en kan ontstaan als gevolg van vochtproblemen, slechte ventilatie, lekkages of andere vochtbronnen. Het is van groot belang om de onderliggende oorzaak van schimmelvorming aan te pakken om herhaling te voorkomen. Voordat je schimmelvlekken behandelt, moet je dus de vochtbron opsporen en elimineren, en veelal de ventilatie van de ruimte verbeteren.

Oorzaak van Watervlekken

Watervlekken op muren of plafonds worden meestal veroorzaakt door lekkages in het dak, de waterleidingen, hemelwaterafvoeren of andere structurele problemen. Deze vlekken verschijnen meestal als gevolg van water dat door het oppervlak sijpelt en het materiaal aantast. Net als bij schimmelvlekken is het belangrijk om de lekkage op te sporen en te repareren voordat je de vlekken behandelt. Lekkages boven plafonds worden veelal veroorzaakt door problemen met een plat dak, dit kan een beschadiging aan het dakleer zijn maar ook een verstopte hemelwaterafvoer. Beschadigingen aan het dakleer zijn te verhelpen met vloeibare dakbedekking. Meer informatie over dit onderwerp vind in ons blog: 10 nadelen van een plat dak en hoe je dit kunt oplossen

De Beste Schimmel verwijderaar

Voordat je de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray aanbrengt, is het noodzakelijk om de schimmel grondig te verwijderen. Een effectieve schimmelverwijderaar is essentieel voor deze taak. BAUFIX biedt de perfecte oplossing met hun BAUFIX Schimmel Verwijderaar. Door de krachtige formule dringt deze schimmel verwijderaar diep door in de schimmel en doodt de sporen, waardoor je een schone en gezonde ondergrond krijgt om mee te werken.

Hoe Verwijder je Zwarte Schimmel?

Zwarte schimmel is een van de meest hardnekkige en gevaarlijke vormen van schimmel. Gelukkig kan de BAUFIX Schimmel Verwijderaar dit probleem effectief aanpakken. Volg deze stappen om zwarte schimmel te verwijderen:

 • Draag beschermende kleding, handschoenen en een masker om jezelf te beschermen tegen schimmeldeeltjes.
 • Ventileer de ruimte goed.
 • Spray de BAUFIX Schimmel Verwijderaar royaal op de schimmelplekken en tot circa. 30 cm daar buiten.
 • Laat het product enige tijd inwerken volgens de instructies op de verpakking en in het technisch merkblad.
 • Gebruik een schrobber of borstel om de schimmel voorzichtig weg te schrobben.
 • Spoel de behandelde oppervlakken grondig af met schoon water en laat ze goed drogen.

Hoe Verwijder je Vochtplekken op Plafond?

Het verwijderen van vochtplekken op het plafond is ook een essentiële stap voordat je de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray aanbrengt. Volg deze stappen:

 • Identificeer en repareer de bron van de lekkage.
 • Verwijder losse verf of gips van het plafond.
 • Repareer eventuele beschadigingen met een reparatie spachtelputz.
 • Laat het plafond volledig drogen voordat je verder gaat.
 • Breng een goed dekkende laag schimmelvlekblokker aan tot ruim 30 cm buiten de watervlekken, bij een zeer ruwe en of zuigende ondergrond na droging een tweede laag aanbrengen.
 • Na volledige uitharding kan de muurverf over de schimmelblokker aangebracht worden.

Kun je Vochtplekken Overschilderen?

Ja, nadat je vochtplekken effectief hebt behandeld en ervoor hebt gezorgd dat de onderliggende oorzaak is verholpen, dan kun je de behandelde plekken overschilderen met muurverf. Het is echter van groot belang om eerst de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray te gebruiken om te voorkomen dat de vlekken doorsijpelen naar de nieuwe verflagen.

Fixza Stappenplan voor Schimmelvlekken en Watervlekken Overschilderen met Muurverf

Nu we de oorzaak van schimmel- en watervlekken hebben aangepakt en deze hebt verwijderd, ben je klaar om je muren en plafonds te voorzien van een nieuwe laag muurverf. Volg deze stappen om schimmel- en watervlekken met succes over te schilderen:

Stap 1: Verzamel de producten en benodigdheden

BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray

Muurverf in de gewenste kleur

Verfkwasten en verfrollers

Afplaktape

Schildervlies en of afplakfolie

Beschermende kleding

Stap 2: zwarte schimmel behandelen

Behandel schimmelvlekken eerst met schimmel verwijderaar, tot circa. 30 cm buiten de zichtbare besmetting. Lees voor het aanbrengen het product etiket goed en breng het volgens de voorschriften aan.

Stap 3: Voorbereiding

Zorg ervoor dat te behandelen oppervlakken volledig droog zijn.

Gebruik afplaktape om aangrenzende oppervlakken te beschermen.

Schud de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray grondig voor gebruik.

Stap 3: Schimmelvlekken isoleren

Spray de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray royaal over de schimmelvlekken. Dit creëert een isolerende barrière om doorsijpelen te voorkomen. Bij sterk zuigende en ruwe oppervlakken zijn twee lagen schimmelvlek blokker noodzakelijk.

Stap 4: Overschilderen met muurverf

Laat de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray volledig drogen volgens de instructies op de verpakking en uit het technisch merkblad.

Breng vervolgens één of twee lagen muurverf aan in de gewenste kleur en laat deze drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng indien nodig een tweede laag muurverf aan voor een perfecte dekking.

Als bovenstaande stappen nauwkeurig gevolgd en uitgevoerd worden, dan verdwijnen vieze schimmelvlekken en watervlekken als sneeuw voor de zon.

Waar koop je BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray?

Bij Fixza kun je eenvoudig online de BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray kopen, maar ook schimmel verwijderaar en witte muurverf. Bovendien bieden wij gratis levering aan huis in Nederland, België en Luxemburg bij bestellingen vanaf € 50,-. Op deze manier wordt het nog gemakkelijker om je schimmel- en watervlekkenproblemen aan te pakken en je huis op te frissen.

De Conclusie van Fixza over watervlekken en Zwarte schimmelvlekken

BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray is een onmisbaar hulpmiddel bij het goed behandelen van schimmel- en watervlekken voordat je muurverf aanbrengt. Het is echter van cruciaal belang om eerst de oorzaak van deze problemen aan te pakken en ze effectief te verhelpen. Met de juiste aanpak en producten kun je genieten van een stralend schone en gezonde leefomgeving. Bestel vandaag nog je BAUFIX Schimmelvlekblokker Isoleerspray bij Fixza en zie het verschil zelf!

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.