Kozijnen en deurenlak buiten

Ontdek onze hoogwaardige witte kozijnen en deurenlak voor buiten van Baufix, nu beschikbaar bij Fixza. Deze speciale buitenlakken zijn perfect voor maatvaste kozijnen, deuren, dakranden en gevelbekleding. Ze zorgen voor een streeploos resultaat en bieden een lange levensduur, waardoor uw woning er jarenlang prachtig uit blijft zien.

Kozijnen Verven Buiten: Kwaliteit en Duurzaamheid met Baufix van Fixza

Het tijdig verven van kozijnen buiten is een essentiële stap om de uitstraling en duurzaamheid van je kozijnen en dus ook van je woning te behouden en te verbeteren. Fixza biedt een uitstekende oplossing voor dit schilderproject met de hoogwaardige buiten lakverf van het gerenommeerde Duitse merk Baufix. In dit informatie artikel van Fixza gaan we de mogelijkheden en de voordelen van het schilderen van kozijnen met Baufix lakverf bespreken, verder geven de Fixza verfspecialisten je handige tips en adviezen om het schilderproces soepel te laten verlopen.

RAL Kleur 9010 Zuiver Wit: Een Tijdloze Keuze

De buiten lakverf die Fixza levert voor kozijnen verven buiten is verkrijgbaar in de populaire RAL kleur 9010 zuiver wit. Deze kleur is een van de meest gebruikte keuzes voor buitentoepassingen vanwege zijn tijdloze karakter en de mogelijkheid om met vrijwel elke andere kleur te combineren. Of je nu een klassieke uitstraling wilt behouden of een moderne twist aan je huis wilt geven, RAL 9010 past perfect.

Betaalbare Kwaliteit dankzij Grote Productievolumes

Een van de grote voordelen bij het kiezen voor Baufix lakverf bij Fixza is de betaalbaarheid zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Baufix maakt gebruik van volledig geautomatiseerde productieprocessen en produceert in zeer grote volumes, waardoor ze ook deze hoogwaardige kozijnen verf kunnen aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Hierdoor krijg je waar voor je geld en kun je genieten van de voordelen van topkwaliteit kozijnen verf zonder aan kwaliteit in te leveren. Bij Fixza is de kozijnen verf online wel tot 50% goedkoper dan bij de bouwmarkt.

Baufix Kozijnen en Deurenlak in Zijdeglans en Zijdemat

Fixza biedt twee varianten van de Baufix  kozijnen en deurenlak: zijdeglans en zijdemat. Beide zijn gebaseerd op acrylhars en bieden uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, zijn elastisch, barsten niet en laten bladderen niet. Hier zijn enkele details over deze kozijnen verf opties:

Baufix Kozijnen en Deurenlak in Zijdeglans en zijdemat zijn ideaal als grond-, tussen- en eindlaag. Deze kozijnen verf is geschikt voor maatvaste houten onderdelen zoals ramen en deuren, houten bekledingen, houten plinten en houten balustrades. Bovendien is het een uitstekende keuze voor het renoveren van bestaand lakwerk. Het is geschikt voor zowel naaldhout als hardhout en biedt de volgende kenmerken:

 • Hoge bescherming tegen weersinvloeden
 • Elastisch en scheurt niet
 • Laat niet los
 • Geschikt als voor-, tussen- en eindlagen
 • Geschikt voor zowel nieuw hout als renovatiewerkzaamheden

Baufix PUR Kozijnen- en Deurenlak

De Baufix PUR Kozijnen- en Deurenlak is beschikbaar in zowel zijdeglans als zijdemat uitvoering. Deze acrylharsverf is extreem weerbestendig dankzij het hoge polyurethaangehalte. Het is elastisch, scheurvast en schilfert niet af, waardoor het langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden. Deze Polyurethaan kozijnen verf is geschikt voor maatvaste houten onderdelen zoals ramen en deuren, houten bekledingen, houten plinten, houten balustrades, houten boeidelen, en meer. Het door de ingebouwde primer worden gebruikt als grondlaag, tussenlaag, en eindlaag, en is geschikt voor zowel naaldhout als hardhout. De Baufix PUR Kozijnen- en Deurenlak biedt de volgende voordelen:

 • Verhoogde weer- en UV-bestendigheid dankzij extra hoog polyurethaangehalte
 • Zeer hoge duurzaamheid
 • Elastisch en bladert niet af
 • Het is een 2in1 Lak, er is geen aparte primerlaag nodig

Tips voor het Kozijnen Verven Buiten

Nu je bekend bent met onze hoogwaardige lakverven van Baufix die we bij Fixza aanbieden, is het tijd om te kijken naar enkele handige tips voor het schilderen van buitenkozijnen. Deze tips worden door de verfspecialisten van Fixza samen gesteld aan de hand van klantvragen die veelvuldig bij ons binnen komen:

Hoeveel Lagen Verf Kozijn Buiten?

Het aantal lagen verf dat je op je buitenkozijnen moet aanbrengen, hangt af van de staat van het hout en het gewenste resultaat. Over het algemeen raden onze verfexperts aan om minimaal twee lagen aan te brengen - een grondlaag en een eindlaag. Als het hout sterk verweerd is, kan een extra tussenlaag nodig zijn voor extra bescherming. Bij het overschilderen van een bestaande laklaag kan één laag voldoende zijn, is de bestaande laklaag erg schraal breng dan een extra laag aan.

Wat Eerst: Schuren of Ontvetten bij Kozijnen verven Buiten?

Het is belangrijk om te beginnen met het schoonmaken van de kozijnen voordat je begint met schuren. Bij het vooraf wassen van de te verven oppervlakken met water en een alkalische reiniger zorg je voor een goede start van je schilderklus. Maak het te wassen oppervlak en de aangrenzende delen vooraf nat, zo kan de vervuiling los weken en trekt de vervuiling tijdens het wassen niet direct in de aangrenzende gevelstenen. Voor het wassen kun je het beste een schuurspons gebruiken, zo verwijder je ook direct een deel van de verweerde toplaag van de verf. Spoel het oppervlak goed af met ruim voldoende water, het liefst met de tuinslang. Het schoonspoelen van aangrenzende delen zoals een bakstenen gevel is ook erg belangrijk om permanente vervuiling hiervan te voorkomen. Het schoonmaken van de kozijnen kan prima bij regenachtig weer, dan is alles al nat en dit maak de klus des te makkelijker.

Kozijnen schuren is nodig om eventuele ruwe plekken of oude verflagen te verwijderen, voor dit grove schuurwerk gebruik je schuurpapier met een korrel 80 of 120. Lukt het met schuurpapier korrel 80 nog niet doordat er grootte hoeveelheden verf los komen van je kozijnen, dan heb je een verfkrabber nodig om de verflagen te verwijderen. Verfkrabbers zijn er in verschillende vormen, een driehoek verfkrabber, een huisjes profiel verfkrabber en een ovale verfkrabber, dit zijn meestal altijd verfkrabbers met een vast mes die niet vervangen kan worden en die je zelf regelmatig moet slijpen. Als je bij veel kozijnen de verf moet verwijderen, dan is een verfschraper met een los mes de beste keuze. Deze verfschrapers hebben veelal een goed ergonomisch handvat wat het werk makkelijker maakt. Er zijn zelfs verfschrapers met een extra knop op het handvat, zodat je de verfschraper beter met twee handen kunt vast houden. En als je de verfschraper met twee handen vast kunt houden, dan hou je dit toch wel zware werk langer vol.

Als de verflaag nog in een goede staat is dan voldoet schuurpapier met een korrel 150 of 180 voor het opschuren van het te schilderen oppervlak. Schuurpapier met korrel 150 tot 180 is veelal ook geschikt om grondverf mee op te schuren. Is de grondverf echter heel ruw door bijvoorbeeld opstaande houtvezels, gebruik dan eerst schuurpapier met korrel 120.

Welke Kleur Kozijnen Buiten?

Een veel gestelde vraag bij het buitenkozijnen verven is welke kleur te kiezen. Bij Fixza adviseren we veelal om te kiezen voor een lichte kleur lakverf voor kozijnen verven in plaats van donkere kleuren zoals antraciet grijs RAL 7016  of zwarte RAL 9005. Witte kozijnen bijvoorbeeld hebben een tijdloze uitstraling, passen goed bij verschillende bouwstijlen en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren. Ze geven je huis ook een frisse en lichte uitstraling, wat de aantrekkingskracht vergroot. Maar dit is niet de hoofdreden waarom we bij Fixza lichte kleuren voor kozijnen verven adviseren, dit heeft hoofdzakelijk een  technische reden die de duurzaamheid van je schilderwerk zeker ten goede komt.

Overweeg namelijk altijd bij het schilderen van je kozijnen de kleur zorgvuldig, want de keuze tussen lichte en donkere kleuren kan aanzienlijke gevolgen hebben. Lichte kleuren, zoals RAL 9010, hebben het voordeel dat ze minder warmte opnemen bij direct zonlicht. Dit resulteert in minder temperatuurverhoging op je kozijnen, waardoor de verf langer mooi blijft en het risico op afbladderen afneemt. Donkere kleuren zoals RAL 9005 en RAL 7016, daarentegen, worden veel warmer onder de zon, wat kan leiden tot snelle vervaging van de kleur en zelfs het klemmen van ramen en deuren. Kies daarom verstandig en profiteer van de voordelen van lichte kleuren kozijnenverf voor een duurzame en aantrekkelijke uitstraling.

Schilder Zelf je Buitenkozijnen met het Fixza Stappenplan

Het schilderen van buitenkozijnen is een project dat je zelf prima kunt uitvoeren, ook als je geen professionele schilder bent. Fixza heeft een handig stappenplan ontwikkeld om je te begeleiden door het hele schilderproces bij het kozijnen verven:

 • Voorbereiding: Begin met het verzamelen van alle benodigde materialen en gereedschap, zoals Baufix lakverf, schuurpapier, ontvetter, kwasten, en afplaktape. Zorg ervoor dat je ook persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, hebt. En als de kozijnen zich op hoogte bevinden wat met kozijnen vaak het geval is, zorg dan voor een veilige trap, lader en of rolsteiger. Als je dit klimmaterieel niet zelf hebt, wat voor een lange lader en rolsteiger natuurlijk heel normaal is. Dan kun je deze klimmiddelen heel eenvoudig huren bij bedrijven als Boels en BO-Rent.
 • Voorbereiding van het oppervlak: Was de kozijnen vooraf goed schoon zoals al op deze Fixza informatie pagina besproken is. Schuur vervolgens de kozijnen grondig om oude verflagen en oneffenheden te verwijderen. Ontvet de kozijnen om vuil en vet te elimineren. Repareer eventuele scheuren of beschadigingen met plamuur of voor grotere reparaties met houtvuller, het aanbrengen hiervan kun je met een plamuurmes doen. En schuur de reparaties na voldoende uitharding vlak en glad.
 • Afplakken en beschermen: Plak alle delen van de kozijnen af die je niet wilt schilderen, zoals glas, deurknoppen en sloten met schildertape. Bedek ook de vloer en omringende gebieden om verfspatten te voorkomen met afdekzeil of schildervlies.
 • Schilderen: Breng eerste een grondlaag Baufix Kozijnen- en Deurenlak gelijkmatig aan met een acrylkwast. Zorg ervoor dat je in lange, gelijkmatige bewegingen schildert in de richting van de houtnerf en laat de lakverf vervolgens goed drogen. Schuur vervolgens het uitgeharde oppervlak ligt op met schuurpapier met en korrel van 150 of 180. Breng vervolgens  de tweede verflaag aan, en indien nodig nog een derde laag voor volledige dekking.
 • Afwerking: Verwijder de afplaktape voorzichtig voordat de verf volledig is opgedroogd om strakke lijnen te behouden. Laat de verf volledig uitharden voordat je de kozijnen weer in gebruik neemt.

Met het Fixza stappenplan kozijnen verven en de hoogwaardige Baufix PUR Kozijnen- en Deurenlak in zijdeglans of zijdemat kun je zelfverzekerd aan de slag gaan met het schilderen van je buitenkozijnen. Het resultaat zal niet alleen duurzaam en beschermend zijn, maar ook een esthetische upgrade voor je huis bieden.

Conclusie Kozijnen verven Buiten van Fixza

Het kozijnen verven buiten is een belangrijke investering in de uitstraling en duurzaamheid van je woning. Met de buiten lakverf van Baufix, verkrijgbaar bij Fixza, krijg je hoogwaardige kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Kies voor de tijdloze RAL kleur 9010 zuiver wit om je huis een frisse uitstraling te geven. Volg het Fixza stappenplan kozijnen verven en gebruik de handige tips om je buitenkozijnen te schilderen en te genieten van een langdurig en prachtig resultaat. Ook bij het verkoop klaar maken van jouw woning kan het erg interessant zijn om je kozijnen buiten te verven. Want de eerste indruk van de koper ontstaat al wanneer ze uit de auto stappen en naar jouw woning toe lopen. Lees voor meer informatie over het verkoop klaarmaken van je woning ons blog: Tips voor het verkoopklaar maken van de woning

Fixza, Samen fixzen wij het wel!

© Fixza | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
webwinkel realisatie door De Haan Media.